Copy
@nder Nieuws is een uitgave van Initiatives of Change Nederland waarin wij u op de hoogte houden van zaken die ons bezig houden. Spreekt het u aan? Kom dan langs op een van onze evenementen, u bent van harte welkom.
Initiatives of Change
Dit is het laatste nummer voor de zomervakantie.
Het nummer van september/oktober is een dubbel nummer met onder andere verslagen van de conferenties in Caux. 
De zeven conferenties die lopen van 29 juni tot en met 12 augustus gaan respectievelijk over: Goed bestuur; Geschiedenis genezen;  Landgebruik en veiligheid; Vertrouwen en integriteit in de wereldeconomie; De rol van kinderen bij de hervorming van de samenleving; Leren leven in een multiculturele wereld; 
Bronnen van inspiratie. 
Men kan ze volgen op www.caux.ch.

Vanuit Amaliastraat 10

Op 27 april was weer duidelijk te merken dat het bij Initiatives of Change (IC) gaat over de eigen bijdrage. Met vereende kracht is de tuin van de Amaliastraat onder handen genomen; er is opgeknapt, (bij)gesnoeid, verplaatst en hergebruikt.
 
Het is een metafoor die van toepassing zou kunnen zijn op IC. (lees meer...)

IC Agenda

Op woensdag 19 juni willen we het seizoen feestelijk met elkaar afsluiten. Een kans om elkaar te ontmoeten, terug te blikken op het seizoen 2012-2013 en vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen.
Liever op papier lezen? Met deze link kunt u een pdf versie van Ander Nieuws printen.

@NDER NIEUWS


COPC: Zuid-Soedanese vrouwen werken met hernieuwd vertrouwen aan toekomst


Foto: Willemijn Lambert


Vrede is voor mij als het dak van een huis. Het biedt veiligheid, een plek om thuis te zijn.’ Acht vrouwen uit Zuid-Soedan gingen op 11 en 12 mei jl. met elkaar in gesprek over vrede en hun eigen rol als vredesbouwer in de Creators of Peace Circle. De cirkel vormde het pilotproject voor een mogelijk langdurige samenwerking tussen Creators of Peace en de South-Sudanese Women Association Netherlands (SSWAN). SSWAN beoogt activiteiten te organiseren voor de Zuid-Soedanese diaspora in Nederland en leden zijn daarnaast actief betrokken bij de ontwikkelingen in hun moederland.
 

In deze Creators of Peace Circle leerden de vrouwen elkaar in een sfeer van wederzijds vertrouwen op een diepere manier kennen.
(lees meer...)

Joint in Difference

Hoe kan een democratie op een goede manier omgaan met godsdienstvrijheid? Hoe kunnen gelovigen als gelovigen op een constructieve manier aan de samenleving deelnemen? Het zijn vragen waar moslims en christenen in Nederland en Indonesië voor staan. Dat bleek tijdens een bijeenkomst van het Nederlands-Indonesisch Consortium voor Moslim-Christen Relaties, gehouden op 24 april 2013 in het ontmoetingscentrum van Initiatives of Change in Den Haag. (lees meer...)

Zuid-Soedan

In een vorig nummer van AN hebben we bericht over een langlopende actie voor nationale verzoening in Zuid-Soedan. De actie zou officieel van start gaan met een groots opgezette conferentie in april met daar omheen een aantal acties. Om verschillende redenen is die conferentie niet doorgegaan en is ook een aantal acties vervallen. (lees meer...)

Persoons- ontwikkeling

Ons hele leven draait, of wij het willen of niet, rond snelle informatie-uitwisseling via bijv Hyves, Facebook en Twitter. Wat is de rol van IC in hoe we onze 'persoonlijkheid en identiteit vormen in het digitale tijdperk'? (lees meer...) (praat mee...)

Goed in verkeerd kiezen

In het kader van de serie levensverhalen 2013 was het zondagmiddag 17 maart de beurt aan Anton Philips (1932). In zijn ruime Naardense woonkamer luisterden zo’n 50 familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden geboeid naar zijn openhartige verhaal. (lees meer...)

Welke huidskleur heeft God?

Boekbespreking
De titel ‘God is niet wit’ doet me denken aan een liedje van het Amerikaanse zangtrio ‘de Colwell Brothers’ uit de jaren ’60: What colour is Gods skin? I say it is black, brown and yellow, is it red, it is white. Everyone is the same in the good Lords sight. Iedereen van een zekere leeftijd in het netwerk van Initiatives of Change kan dit liedje zo meezingen. (lees meer...)

Kenia: Dialoog in praktijk

De verhouding tussen moslims en christenen is iets wat Willem Jansen al jaren bezighoudt. Op het moment doceert hij, uitgezonden door Kerk in Actie, Islam en ‘Christian-Muslim relations’ aan de St Paul’s universiteit in Limuru, Kenia. Samen met zijn mededocent Joseph Wandera heeft hij in de wijk Eastleigh, Nairobi, een centrum opgericht voor christen-moslim relaties. (lees meer...)

IC en Facebook

IC Nederland is tegenwoordig op Facebook te vinden. Laat zien dat u het werk van IC waardeert door ons te 'like-en'. Met ingang van het nieuwe seizoen zult u merken dat hier meer en meer informatie over ons werk te vinden zal zijn.
Copyright © 2013 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp
 RESPECT PRIVACY & PREVENT SPAM
Voorkeuren wijzigen | Afmelden
Initiatives of Change is een voor ieder toegankelijk wereldwijd netwerk van mensen van verschillende levensovertuiging met als gemeenschappelijk doel zich in te zetten voor een betere wereld. Zij proberen in hun leven ruimte te maken voor stilte en zich te oriën-teren op morele waarden als eerlijkheid, zuiverheid, onzelfzuchtigheid en liefde. Geloof is voor velen de inspiratiebron. Initiatives of Change daagt een ieder uit pionier te zijn voor een positieve verandering in de samenleving, te beginnen in eigen leven.