Copy
@nder Nieuws is een uitgave van Initiatives of Change Nederland waarin wij u op de hoogte houden van zaken die ons bezig houden. Spreekt het u aan? Kom dan langs op een van onze evenementen, u bent van harte welkom.
Initiatives of Change
Mensen snakken naar waarachtigheid. Het gedraai in de politiek doet het vertrouwen erin afnemen. Waarachtig zijn betekent niet dat je nooit fouten maakt. Wel dat je die ruiterlijk toegeeft. In deze woelige tijden spreekt de recht-toe-recht-aan benadering van een dominee en een imam uit Nigeria aan. En uit India komt de boodschap dat ethiek een culturele waarde is.

Feestelijke afsluiting seizoen

Datum: 20 juni 2012
Aanvang: 18.00
Plaats: Amaliastraat 10, Den Haag
 
Vier het leven! Sta daarom met ons stil bij de mooie dingen van het leven: IC, Caux, de gemeenschap die wij samen zijn, het doel dat wij samen nastreven… Kom binnenlopen op deze mooie avond. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd!
 
Aanmelden: info@iofc.nl
Vooraankondiging

Bezinnings- weekend

Datum: 8 en 9 september 2012
Plaats: Oxerhof, Deventer
 
Zet het alvast in de agenda! Uitnodigingen gaan zsm de deur uit.
Liever op papier lezen? Met deze link kunt u een pdf versie van Ander Nieuws printen.

@NDER NIEUWS


An African Answer: Filmavond op de Amaliastraat

Op 16 mei vond in het IC-centrum een dubbele première plaats: de film An African Answer, opvolger van The Imam and the Pastor, werd voor het eerst vertoond in Nederland – én het was de eerste filmvertoning op het mooie nieuwe audio-video systeem in het IC-centrum!

De film The Imam and the Pastor is bekend en geliefd in IC-kringen en daarbuiten vanwege de indringende manier waarop het verzoeningsproces en vervolgens de intense samenwerking tussen een imam en een dominee uit Nigeria in beeld wordt gebracht.
(lees meer...)

Interview: Tessa Calkhoven

De lezer van Ander Nieuws kent Tessa Calkhoven als schrijfster van uitstekende artikelen in deze nieuwsbrief. Na ruim twee jaar legt ze haar werk als projectmedewerkster met IC neer, al blijft ze wel verbonden als vrijwilligster. Na afronding van haar studie geestelijke verzorging gaat ze een half jaar naar Thailand om zich in een klooster verder te ontwikkelen als boeddhistisch meditatiedocent. Een mooi moment voor een terugblik. (lees meer...)

Klusdag Amaliastraat 10

Op 28 april troffen zes vrijwilligers elkaar voor een klusdag in het centrum van IC in Den Haag. Ondanks de geringe respons op onze oproep en de stromende regen, hadden diegenen die er waren een geweldig leuke en productieve dag! (lees meer...)

Ethiek is een culturele waarde

‘Ethiek moet een culturele waarde zijn binnen een organisatie. Bedrijven moeten zich niet aan de regels houden omdat de overheid hen daartoe dwingt.’ Aldus Armin Bruck, bestuursvoorzitter van Siemens India. En daarom gaan managers van Siemens India naar het conferentiecentrum van IC in Panchgani, bij Mumbai, om getraind te worden in ethische bedrijfsvoering. (lees meer...)

Op de Haagse hogeschool

Op woensdag 2 mei jl. sprak ds. Ari van Buuren op de Haagse hogeschool op uitnodiging van bestuurslid Javed Latif van de multiculturele studentenvereniging MashriQ. Het thema van de avond was ‘Bruggen bouwen met een glimlach’. Ds. Van Buuren, nu met pensioen, vertelde op inspirerende wijze over zijn werk als hoofd geestelijke verzorging in het UMC in Utrecht. (lees meer...)

Copyright © 2012 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp
 RESPECT PRIVACY & PREVENT SPAM
Voorkeuren wijzigen | Afmelden
Initiatives of Change is een voor ieder toegankelijk wereldwijd netwerk van mensen van verschillende levensovertuiging met als gemeenschappelijk doel zich in te zetten voor een betere wereld. Zij proberen in hun leven ruimte te maken voor stilte en zich te oriën-teren op morele waarden als eerlijkheid, zuiverheid, onzelfzuchtigheid en liefde. Geloof is voor velen de inspiratiebron. Initiatives of Change daagt een ieder uit pionier te zijn voor een positieve verandering in de samenleving, te beginnen in eigen leven.