Copy
View this email in your browser

ANDER NIEUWS


woensdagavond 14 december 2016

Thema-avond: Samen het nieuwe jaar in!

De drie pijlers van het werk van Initiatives of Change Nederland (IofC) anno 2016 zijn Vrede en sociale samenhang, Ethiek en leiderschap en Duurzaam leven. Grote thema’s die ons allemaal dagelijks raken. Wat kun je als individu doen om iets bij te dragen? En welke initiatieven zijn er al?

Op deze avond nemen we je mee op reis langs verschillende Haagse initiatieven van verandering. Astrid Feiter en Arenda Oomen vertellen hun initiatief het Haags verhalenhuis, Femke Sleegers vertelt over Den Haag Fossielvrij en twee deelnemers van IofC trainingen delen hun verhaal. Laten we zo samen met verfriste energie het nieuwe jaar in gaan!

Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op onze website. 

dinsdag 7 maart 2017

Luisterworkshop: de kracht van luisteren

'Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.' - Winston Churchill

Luisteren is als ademen. Je doet het de hele tijd, meestal zonder je er bewust van te zijn. Maar horen en verstaan we elkaar ook? Tijdens deze luisterworkshop van Stefanie Schuddebeurs (oprichter De Luisteracademie) in het centrum van Initiatives of Change verdwijnt voor even die vanzelfsprekendheid. Aan de hand van discussie, oefeningen en theorie verken je met andere deelnemers een avond lang deze alledaagse maar tegelijkertijd complexe vaardigheid van luisteren.

Kijk voor meer informatie over deze workshop op de IofC website


Bekijk onze website voor reflecties, verslagen en opiniestukken

Lees de laatste nieuwsitems en verhalen

Haagse bewoners van Laak en Duindorp bij elkaar op bezoek
Op woensdag 26 oktober heeft de eerste ontmoeting en uitwisseling plaatsgevonden tussen Haagse bewoners van Laak en Duindorp (zie foto rechts van Arenda Oomen). Vroeg in de ochtend stapten de twaalf deelnemers van Laak op de tram naar Duindorp. Daar werden ze hartelijk ontvangen door elf deelnemers uit deze wijk in het wijkcentrum het Trefpunt aan het Tesselseplein.

‘Geen land, geen leven’: filmvertoning Silent Land en discussie
In aanloop naar Wereldvoedseldag ging de documentaire 'Silent Land: the fight for fair food' op 11 oktober feestelijk in première in een vol Tuschinski in Amsterdam. Het evenement werd mede georganiseerd door Initiatives of Change Nederland (IofC). Daarnaast organiseerde IofC samen met het Filmhuis Den Haag een speciale vertoning van de film op vrijdag 14 oktober. Aansluitend vond een discussie plaats met de Indiase wetenschapper en milieuactiviste Vandana Shiva en duurzame ondernemer Maurits Groen. Ook hoofdrolspeelster Seng Channeang, bijnaam Moon, was aanwezig.

Roemeense Damsa over haar strijd tegen vooroordelen Roma
Deze zomer vond de jubileumconferentie van 25 jaar Creators of Peace plaats in Caux. De Roemeense Diana Damsa vertelde hier hoe zij vecht tegen de vooroordelen en achtergestelde positie van Roma in haar land. Deze strijd is het resultaat van een lange, persoonlijke ontdekkingstocht naar haar eigen overtuigingen en cultuur, die leidde tot confronterende inzichten. Ze heeft haar verhaal nu ook online gedeeld.

Terugblik op de training Zingeving, Ethiek en Leiderschap 
Op zaterdag 8 oktober organiseerde Initiatives of Change Nederland de training Zingeving, Ethiek en Leiderschap. Deelnemers Sylvie en Marjolein delen hun ervaringen met deze trainingsdag.


Aan dialoog doen: van theorie naar actie
Dialoog. Je kunt er lang over praten, maar je kunt het ook gaan doen. Met dat idee kwam een diverse groep mensen bij elkaar tijdens de themadag ‘Aan dialoog doen’, op 1 oktober in het centrum van Initiatives of Change in Den Haag. Centraal stond de praktijk van dialoog. Niet praten óver, maar experimenteren mét. Want, zoals een van de deelnemers opmerkte: ‘Dialoog vraagt beoefening. We moeten het in verschillende vormen doen en steeds weer, want elke groep en elk moment is anders.’

Copyright © 2016 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp