Copy
@nder Nieuws is een uitgave van Initiatives of Change Nederland waarin wij u op de hoogte houden van zaken die ons bezig houden. Spreekt het u aan? Kom dan langs op een van onze evenementen, u bent van harte welkom.
Initiatives of Change
Is er een beschavingsoffensief nodig in Nederland? Onze regering doet een moreel appèl daartoe.
Waar komt de boosheid vandaan, die zich soms uit in onbeschaafd gedrag en zelfs in geweld? En waarvoor het internet een makkelijke uitlaatklep is.
In dit nummer aandacht voor de vraag of boosheid kan veranderen in een besef van verantwoordelijkheid.
De data van de zomerconferenties in Caux vindt u tevens hieronder, met speciale aandacht voor een daarvan,  namelijk die over
‘Kinderen in actie voor een betere wereld’.

 

Vanuit Amaliastraat 10

Voor ons is de Amaliastraat een heerlijke, inspirerende, plek om te werken. Al een tijdje wilden wij deze plek ook toegankelijk maken voor anderen. Na wat noeste arbeid vinden wij dat wij met goed fatsoen mensen, die IC een warm hart toedragen, op de Amaliastraat een werkplek kunnen bieden als zij daar af en toe behoefte aan hebben. Neem a.u.b contact met ons op als u hier gebruik van zou willen maken. (lees meer...)
Liever op papier lezen? Met deze link kunt u een pdf versie van Ander Nieuws printen.

@NDER NIEUWS


De weg van boosheid naar verantwoordelijkheid

Foto: Heinrich Pick

Op weg naar de bijna 101-jarige belandden mijn man en ik in een file. Bezorgd om iemand van die leeftijd te laten wachten, belden we om te zeggen dat we misschien iets later zouden komen. Een vrolijke stem aan de andere kant. Geen probleem! Uiteindelijk waren we er precies op tijd, maar haar flexibele, ontspannen houding trof ons.
 

Het is altijd een plezier om haar op te zoeken. We moeten zelf wel even de thee of koffie zetten, maar het blad met de kopjes staat al klaar, met er tussenin een roosje in een vaasje.
(lees meer...)

We kunnen niet zonder idealen

Op woensdagavond 21 november 2012 sprak Koen Holtzapffel , remonstrants predikant te Rotterdam, in het centrum van IC in Den Haag over het thema ‘Alleen de hond leeft in het hier en nu'. Dit is ook de titel van zijn essay over de toekomst, uitgegeven bij Meinema. Holtzapffel stelt tegen-over de modieuze roep om vooral in het hier en nu te leven zijn overtuiging dat we niet zonder toekomstvisie kunnen. (lees meer...)

Verzoening in Zuid-Soedan

Op 11 januari 2013 heeft de regering van Zuid-Soedan haar goedkeuring gegeven aan een plan van nationale verzoening. Het doel van het plan, dat in het kabinet werd gepresenteerd door de vice-president Riek Machar Teny, is een eind te maken aan de conflicten die het gevolg zijn van de recente geschiedenis van het land. Die conflicten tussen en binnen de verschillende gemeenschappen sluimeren nog steeds en de regering zoekt naar oplossingen zodat het land zich in vrede en eenheid kan ontwikkelen. Aldus een bericht in de Sudan Tribune, (een online krant die in Parijs wordt gemaakt). (lees meer...)

Wat is goed burgerschap

14 december besprak de IC-gespreksgroep Utrecht, ten huize van Aad Burger, het onderwerp ‘Burgerschap in basisscholen’. Inleider was Gertie Blaauwendraad, onderzoeker en docent levensbeschouwing, filosofie en spiritualiteit aan de Hogeschool Utrecht. In het gesprek dat daarop volgde, ging het vooral over goed burgerschap in het algemeen. Daaruit halen we hieronder twee voorbeelden aan. (lees meer...)

CATS conferentie: Kinderen in actie

Van 24 tot 30 juli 2013 vindt in Caux een bijzondere conferentie plaats. CATS staat voor ‘Children as Actors for Transforming Society’: kinderen in actie om de samenleving te transformeren.
Gedurende vijf dagen kunnen kinderen, hun ouders en mensen die beroepsmatig met kinderen te maken hebben ervaringen uitwisselen, van elkaars expertise leren en samen onderzoeken hoe kan worden bevorderd dat kinderen op ethische en duurzame wijze leren deel te nemen aan de maatschappij. (lees meer...)
Copyright © 2013 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp
 RESPECT PRIVACY & PREVENT SPAM
Voorkeuren wijzigen | Afmelden
Initiatives of Change is een voor ieder toegankelijk wereldwijd netwerk van mensen van verschillende levensovertuiging met als gemeenschappelijk doel zich in te zetten voor een betere wereld. Zij proberen in hun leven ruimte te maken voor stilte en zich te oriën-teren op morele waarden als eerlijkheid, zuiverheid, onzelfzuchtigheid en liefde. Geloof is voor velen de inspiratiebron. Initiatives of Change daagt een ieder uit pionier te zijn voor een positieve verandering in de samenleving, te beginnen in eigen leven.