Copy
View this email in your browser

ANDER NIEUWS


Dinsdagavond 2 juni

Rusland lezing met Catherine Guisan

De Zwitsers-Amerikaanse politicologe Catherine Guisan houdt op dinsdagavond 2 juni (aanvang 19.30) een Engelstalige lezing over de situatie op het gebied van mensenrechten in Rusland. Zij wil de aandacht vestigen op Russen die zich inzetten voor actief burgerschap en respect voor de mensenrechten in Rusland. Meld je aan door een email te sturen naar info@iofc.nl

Kijk voor meer informatie over de lezing op de website.

Woensdagavond 10 juni

Netwerkavond: 
Afsluiting seizoen

Op woensdagavond 10 juni ben je van harte welkom op de netwerkavond waarin wij het seizoen samen met jou af willen sluiten onder het genot van hapjes en drankjes. Tijdens deze avond is er uitgebreid de tijd om te delen wat jou heeft bezig gehouden de afgelopen tijd en wij vertellen graag over de nieuwe ontwikkelingen en projecten van IofC Nederland.

Meld je aan via het online formulier.

Save the date!

12 september | Caux Proeverij

Na de zomerconferenties in Zwitserland willen we graag iedereen uitnodigen om elkaar te inspireren met de opgedane ervaringen en kennis in Caux. In de zogenoemde Caux Proeverij is iedereen welkom die meer over Caux wil weten en iedereen die haar of zijn ervaringen wil delen. Deze bijeenkomst geeft je de kans jouw ervaringen te delen en op een interactieve manier kennis te maken met de verschillende conferenties die plaatsvinden in Zwitserland. Bovendien gaan we kijken hoe we deze ervaringen kunnen vertalen naar projecten en evenementen waar Initiatives of Change Nederland zich op focust. Reserveer zaterdag 12 september alvast in je agenda!

Initiatives of Change Nederland

Nieuwe medewerkers

Op 1 mei 2015 zijn twee nieuwe medewerkers van start gegaan bij Initiatives of Change Nederland in Den Haag. Hieronder stellen zij zich kort voor.
 
Christiaan Groen
Ik ben Christiaan Groen en ga aan de slag als trainer en training coördinator
bij Initiatives of Change in Den Haag. Ik ben op een bijzondere manier in contact gekomen met Initiatives of Change. Caux kwam letterlijk op mijn pad toen ik vorig jaar van Utrecht naar Rome wandelde. De weg naar Rome wordt ook wel de weg van het hart genoemd en Initiatives of Change raakt zeker mijn hart. In Nederland heb ik contact gezocht met IofC Nederland en begon ik met het (mede-) organiseren van netwerkdagen. Mijn doel is om voor IofC diverse trainingen te ontwikkelen en deze, gezamenlijk met anderen, te geven. Uiteindelijk wil ik hiermee graag mensen raken en zo gezamenlijk geïnspireerd werken aan "De weg van het hart".
 
Laura Reijnders
Mijn naam is Laura Reijnders en ik start als coördinator communicatie bij Initiatives of Change in Den Haag. In 2013 heb ik IofC leren kennen als vrijwilliger en deelnemer van de zomerconferentie in Caux Learning to Live in a Multicultural World. De bijzondere ontmoetingen en mooie gesprekken raakten mij diep en ik had een stille wens om betrokken te blijven. In 2014 ging ik dan ook met een grote glimlach aan de slag toen ik werd gevraagd om het team van de nieuwe Caux conferentie Impact Initiatives Challenge te versterken. Daarnaast wilde ik graag in Nederland mijn steentje bijdragen. Na het (mede-)organiseren van twee netwerkdagen ga ik nu aan de slag met de communicatie van de stichting. Mijn doel is om IofC verder op de kaart te zetten in Nederland door middel van onze trainingen en projecten. 

Women`s International League for Peace and Freedom

100 jaar werken aan vrede

Van 27 tot 29 april vond in Den Haag de conferentie "Women's power to stop war" plaats ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Women's International League for Peace and Freedom (WILPF). Vanuit Creators of Peace namen Kate Monkhouse (uit Groot-Brittanie en internationaal coordinator van Creators of Peace) en Willemijn Lambert deel. Willemijn was daarnaast betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van het WILPF congres dat vooraf ging aan de conferentie. Tijdens de conferentie schreven Kate en Willemijn elke dag een online blog. Lees de blogs op onze website.

Bouwen op het verleden

Werken aan educatie over slavernij en racisme

Wat kunnen we leren van het verleden om ongelijkheid en racisme van nu te bestrijden? Van 6 tot 9 april bracht Initiatives of Change in de Verenigde Staten mensen uit de hele wereld samen in de conferentie ‘Wonden uit het verleden helen: nagedachtenis, erfgoed en sociale verandering. Valika Smeulders nam deel aan de conferentie in Richmond. Lees haar verslag op onze website

Terugblik netwerkdagen Den Haag

Nieuwe ontmoetingen en verbindingen

In januari en april organiseerde Initiatives of Change twee netwerkdagen op de Amaliastraat in Den Haag. Op zaterdag 17 januari werd er, aan de start van het nieuwe jaar, stilgestaan bij het thema: Loslaten. De tweede netwerkbijeenkomst van het jaar op zaterdag 11 april stond in het teken van Nieuwe Inspiratie. Gedurende beide dagen zijn deelnemers uitgenodigd om te reflecteren, verhalen uit te wisselen en nieuwe verbindingen te creëren om zo aan het eind van de dag glimlachend de deur uit te lopen met nieuwe ideeën en concrete acties. Het eerstvolgende netwerk evenement is op woensdagavond 10 juni.

Levensverhalen

Ari van Buuren

Op zondagmiddag 8 maart 2015 vertelde Ari van Buuren zijn levensverhaal in de goed gevulde koffieruimte van de Amsterdamse Hofkerk, een fraaie rooms katholieke kerk uit de dertiger jaren. Ds van Buuren voelt zich thuis in de HH. Martelaren van Gorcum, zoals de volledige naam luidt van deze kerk. Als ‘katholieke dominee’ gaat hij er regelmatig voor. Ari is een boeiend verteller, iemand die verbindingen weet te leggen tussen mensen en hun denkbeelden en overtuigingen.

Lees het levensverhaal van Ari van Buuren, geschreven door Kees Scheijgrond, op de website van Initiatives of Change.

Creators of Peace

Vrouwen voor vrede: nieuwe film

Vrouwen spelen een essentiële rol bij het oplossen van de conflicten en problemen van de wereld van vandaag. Het wereldwijde netwerk Creators of Peace wil vrouwen daarom de kracht geven op zoek te gaan naar hun mogelijkheden om bij te dragen aan verandering. In zogeheten Peace Circle’s – bijeenkomsten met tien deelnemers in een sfeer van vertrouwen en veiligheid – delen vrouwen hun ervaringen. Deelnemers onderzoeken wat vrede voor hen betekent, hoe ze die in zichzelf kunnen vinden en hoe ze vrede kunnen creëren in hun familie, gemeenschap en land.

Als een eerbetoon aan de laatste tien jaar heeft Creators of Peace een nieuwe korte film gemaakt over het initiatief. Deelnemers van Peace Circles van over de hele wereld vertellen daarin over hun ervaringen. Ook voorzitter Daphrose Barampama komt aan het woord over de visie en werkwijze. Bekijk de film van Creators of Peace online.

Levensverhalen

Jan van Nouhuys

Op zondagmiddag 8 februari werd het eerste levensverhaal van 2015 verteld door Jan van Nouhuys, veelzijdig en talentvol kunstenaar in zilver. Ruim 40 belangstellenden kwamen bijeen in de royale galerie van studio 925, het bijzondere huis in zilverstad Schoonhoven, waar Jan en zijn vrouw Anneke wonen. Jan reeg zijn levensverhaal uit stukken en beetjes aaneen tot een ketting van boeiende vertellingen, die met elkaar tenslotte het beeld vormden van een bestaan als kunstenaar, als leraar, als echtgenoot en vader, als verantwoordelijk burger. Een verhaal over vallen en opstaan, over succes en nederigheid, over dienstbaar zijn aan een meegekregen talent. Lees het levensverhaal van Jan van Nouhuys, geschreven door Kees Scheijgrond, terug op de website van Initiatives of Change Nederland.

Filmavond tijdens bezoek International Council

Derde vertoning Beyong Forgiving

Tijdens het bezoek van de International Council aan Initiatives of Change Nederland stond de donderdagavond 12 februari in het teken de documentaire Beyond Forgiving. Voor de derde keer werd deze documentaire vertoond bij Initatives of Change in Den Haag. Deze keer in aanwezigheid van de regisseur van de film Imad Karam. Lees het verslag van de avond geschreven door Stefanie Schuddebeurs.
Copyright © 2015 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp