Copy
View this email in your browser

ANDER NIEUWS


28 november en 10 december

ZiEL training: Zingeving, Ethiek en Leiderschap


Vraag jij je wel eens af...
  • Wat wil ik eigenlijk? Waar word ik daadwerkelijk gelukkig van?
  • Wat is werkelijk belangrijk voor mij? Wat geeft mij zin in het leven?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn waarden inbed in mijn leven en hoe bepaal ik waar mijn grenzen liggen?

De ZiEL training geeft je de mogelijkheid om bewust met deze vragen aan de slag te gaan. Je neemt de tijd om hierover in gesprek te gaan met anderen en met je zelf.

Meer informatie over de ZiEL training en registratie vind je op onze website. 

woensdagavond 16 december

Decemberbijeenkomst: 
Welkom thuis!Traditiegetrouw is er in december in het centrum van Initiatives of Change (IofC) aan de Amaliastraat een open deur voor iedereen die betrokken is en wil zijn bij het netwerk van IofC Nederland.

Onder het genot van een drankje en een hapje staan we stil bij het afgelopen jaar, blikken we alvast kort vooruit en is er natuurlijk de kans om elkaar te ontmoeten.

Nieuwsgierig? Bekijk het programma van 16 december op de website van IofC. 

Terugblik Voedselweek 12 - 16 oktober

Wat er schuilgaat achter alledaagse producten

Niets lijkt zo gewoon als voedsel, dagcrèmes en pillen. Maar achter onze salades en goedkope pijnstillers, onze zonnebrandcrème en magnetronmaaltijd schuilt een reeks aan morele uitdagingen. Van chemicaliën die onze gezondheid en die van toekomstige generaties bedreigen tot aan Indiase boeren die ziek worden van de vervuiling door farmaceutische bedrijven op hun land. Reden genoeg voor Initiatives of Change om in aanloop naar Wereldvoedseldag op 16 oktober Initiatives of Change Nederland een reeks activiteiten rond het thema voedselveiligheid en consumentenkeuze, met een focus op de morele dilemma’s rond voedsel en andere alledaagse producten zoals pijnstillers en verzorgingsproducten. 

Voor deze week waren op bezoek de Zweedse voedingsconsultant Ingrid Franzon en de Indiase milieuactivist Rishabh Khanna, oprichters van Envirohealthmatters en Toxxscan, en de Russische Tatiana Sokolov, internationaal coördinator van de Trust and Integrity in the Global Economy conferenties, alledrie wonend en werkend in Zweden. Met deze internationale experts en collega's van IofC Zweden werden besloten gesprekken gevoerd met afgevaardigden van Nederlandse gezondheids- en milieuorganisaties, wetenschappers, Nederlandse en Deense ambtenaren en een beleidsmedewerker van het Europees milieubureau in Brussel. Op Wereldvoedseldag was er een openbare avond in het centrum van Initiatives of Change in Den Haag.

Wil je meer weten over deze week en de besproken morele dilemma's rond voedsel? Lees dan onze verslagen op de website:


Programma 2016

Vooraankondiging zomerconferenties Caux

In 2016 viert de CAUX-Initiatives of Change Foundation haar 70e verjaardag. De zomer van 2016 in Caux belooft dan ook een zeer speciale te worden. De volgende conferenties zijn aangekondigd:

Wil je meer weten over de zomerconferenties in 2016? Kijk dan op de website van CAUX-Initiatives of Change Foundation. Als je graag een indruk wil krijgen van eerdere conferenties, lees dan het Caux Conference Report 2015.


Documentaire gemaakt door IofC

Documentaire 'De imam en de dominee' in Oprah Winfrey's programma over geloof

Op 19 oktober is een deel van het bijzondere verhaal van de dominee Wuye en imam Ashafa uitgezonden in de nieuwe serie over geloof van Oprah Winfrey genaamd 'Belief'. Deze serie van Oprah gaat op zoek naar de wortels van het geloof in alle hoeken van de wereld en zoekt naar verhalen die vaak verborgen blijven.

In de tweede aflevering, die gaat over liefde, verkennen de makers wat het betekent om van elkaar te houden. De aflevering eindigt met het verhaal van de imam en de dominee, twee leiders in Nigeria die zijn samen gekomen om zich te verzoenen en eer te bewijzen aan een van de meeste heilige leerstellingen in hun beider geloven, namelijk heb je vijand lief. De imam en de dominee vertelt het verhaal van een islamitische en een christelijke voorman uit Kaduna, Nigeria, die de strijdbijl begraven en samen aan vrede en verzoening gaan werken. Ze leiden inmiddels programma’s door heel Nigeria voor het oplossen van conflicten en conflictpreventie. De documentaire won in 2009 de prijs voor Conflict Preventie van de Jacques Chirac Foundation.

Bekijk de tweede aflevering van Oprah's serie Belief online.
 

Verslag van vredesconferentie in Zweden

Twaalf stappen-methode Anonieme Alcoholisten breder toepasbaar 

De 12 Stappen-methode van de Anonieme Alcoholisten heeft wereldwijd het leven van miljoenen verslaafden veranderd. Maar de methode kan ook ingezet worden bij mensen die lijden onder agressie en geweld. Tijdens een vredesconferentie in Zweden in samenwerking met Initiatives of Change Zweden, kwamen afgelopen zomer dertig mensen uit verschillende werkvelden bijeen om hierover te brainstormen. Onder de deelnemers waren artiesten, therapeuten, professionele vredeswerkers, inheemse leiders, betrokkenen van Initiatives of Change en Anonieme Alcholisten uit zeven landen. Uit Nederland namen mediation trainer en facilitator Judith van den Boogert, en antropologe Lieve de Coninck deel. 

Lees het hele verslag van de vredesbijeenkomst in Zweden online.
 

Caux Scholars Program 2015

Internationale studenten leren over vrede

Afgelopen zomer heeft de Nederlandse Renate Vink deelgenomen aan het Caux Scholars Program (CPS). CPS is een multidisciplinair programma gericht op het begrijpen van en omgaan met conflict en vredesopbouw. Een maand lang leefde ze samen met een groep van twintig studenten uit zestien verschillende landen in het conferentiecentrum Mountain House in Caux, hoog boven het meer van Genève. Samen kregen ze hier dagelijks onderwijs en werkten ze mee aan de Just Governance conferentie. Ook bezochten ze de Verenigde Naties en het Rode Kruis in Genève.

Lees het verslag over de ervaringen van Renate Vink met het CSP op onze website.
 
Copyright © 2015 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp