Copy
Aanvullend op ons jaarverslag 2021 is hier ons beeldverslag met enkele uitgelichte producties van de Popfabryk. Het tekstuele jaarverslag vind je op de website. 
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? 

POPFABRYK BEELDVERSLAG 2021

Opnieuw een jaar waarin veel plannen en activiteiten onderhevig waren aan de coronamaatregelen en verplaatst, uitgesteld, afgeblazen of omgedacht moesten worden. Neemt niet weg dat we weer een productief jaar hadden waarin we Friese makers in de popcultuur hebben ondersteund bij het realiseren van producties en het verder ontwikkelen van hun talent. Juist door het wegvallen van presentatieplekken op poppodia en festivals, zijn we uitermate relevant voor de ontwikkeling van Friese makers in de popcultuur. Aanvullend op ons jaarverslag 2021 is hier ons beeldverslag met enkele uitgelichte producties. Met van A-Z: - DE DOMELA PASSIE - EXCITE - HIT THE NORTH - HOW FAR IS NOW? - IT DEEL - KRSTLBM.FRL - KOMPOST - WISSELSTROOM -  WIST NOCH DAT D'R NEAT WIE

DE DOMELA PASSIE 

Op 18 november 2019 was het een eeuw geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis is overleden. Aanleiding voor Meindert Talma om de bijzondere productie De Domela Passie te maken. In verband met een aantal geannuleerde shows is de speelperiode van De Domela Passie verlengd en stonden er nog enkele shows in 2021 gepland.
De Domela Passie - Meindert Talma

EXCITE 

Excite: Exchange of International Talent in Europe is het Europese uitwisselingsprogramma van de Popfabryk. Excite Co(vid)-writing residence, waarbij we de Friese act Moonloops samen brachten met de Vlaamse songwriter Isaac Roux en de Finse producer Artturi Borén. Samen schreven zij de nieuwe song Not the Same in de studio van Lake Woozoo in Leeuwarden.

Omdat de optredens van de geselecteerde Friese Excite-acts The Resurrection en Sweetgodanimals op Viva Sounds (SE) en Sonic City (BE) waren afgelast zijn er live videosessies aangeboden in Neushoorn.
Excite: Sweetgodanimals
Excite: The Resurrection
Excite Co(vid)-writing residence

IT DEEL 

Productie van de gebroeders Kleefstra met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek bij Oranjewoud Festival. 
IT DEEL

HIT THE NORTH

De online-showcase van de Hit the North acts op ESNS met Faske, Cloudsurfers, Timo de Jong en Blondeau. Hit the North is een interregionaal samenwerkingsverband van Popfabryk, POPgroningen, Stichting Kunst & Cultuur, Into the Great Wide Open, Noordstaat, de drie provinciale Bevrijdingsfestivals en Eurosonic Noorderslag.
Hit the North - Timo de Jong
Hit the North - Blondeau
Hit the North - Cloudsurfers
Hit the North - Fake

HOW FAR IS NOW?

De live-registraties van de Friese acts Cloudsurfers en GEO aangezien fysiek reizen even niet ging. Een samenwerking tussen Podium Asteriks, Mezzanine uit Oekraïne, Panama uit België en Firlej uit Polen. Onze betrokkenheid kwam voort uit de eerdere samenwerking in het kader van het Tandem Fryslân project Transmission tussen Popfabryk en NGO Territory in Oekraïne.
How Far Is Now? - Cloudsurfers
How far is now? - Geo

KOMPOST

Het resultaat van de residenties is uitgebracht op een gerecyclede VHS-band in gelimiteerde oplage van 25 stuks, maar voor degene zonder videorecorder ook online te bekijken. KOMPOST is een meerjarige samenwerking tussen Popfabryk en New Noardic Wave. Een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit Fryslân. Vimeo

KRSTLBM.FRL

We hebben een aantal Friese acts uitgedaagd voor een kerstnummer. KRSTLBM.FRL bevat zeven kerstliedjes van Friese artiesten uit allerlei genres. Spotify

WISSELSTROOM

De zes Wisselstroom sessies met zestien hiphopartiesten in de studio van Lake Woozoo in Leeuwarden. Wisselstroom is een samenwerking tussen Popfabryk, Noordstraat en Lake Woozoo onder de vlag van het Platform Popcultuur Fryslân. 
WISSELSTROOM 1 / Qbeast X Yung Jamin
WISSELSTROOM  2 / Zout Water - Zozy X Orange Effect
WISSELSTROOM 3 / ALEXANDER MOTO X SKEDEL X BUKU RED
WISSELSTROOM 4 / Maaike Maria X The Cool Rapper (prod. Stinna)
WISSELSTROOM 5 / ARIE X ASSIINDEWARRIS
WISSELSTROOM 6 / HWM X JORN - Trust Issues

WIST NOCH DAT D'R NEAT WIE 

Intieme, poëtische teksten vormen de basis van de muziek van ZEA, het solo-project van Arnold de Boer. Daarnaast is taal en taligheid een terugkerend thema op het album, net als in het leven van de De Boer zelf. De albumrelease zou plaatsvinden tijdens festival Explore the North maar is een live-video release geworden.
ZEA
Copyright 2022 © Popfabryk, All rights reserved.
Postbus 2585
8901 AB Leeuwarden
info@popfabryk.nl
 uitschrijven voor deze nieuwsbrief | update aanmeldingsvoorkeuren
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website