Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Dit is een reminder voor onze Rwanda reis in 2017: er zijn nog enkele plekken over, dus wees snel als je ook mee wilt!
 

Thema Rwanda reis 2017: 'Ontmoetingen met overlevenden van seksueel geweld' 

Zoals jullie weten, is Mukomeze in de zomer van 2014 samen met zeven sponsoren en vrienden van Mukomeze naar Rwanda vertrokken voor een tiendaagse reis door het land. Daar hebben ze met hun eigen ogen kunnen zien wat Mukomeze, in samenwerking met haar partnerorganisatie Solace Ministries, in Rwanda doet en wat de impact van de sponsorschappen en projecten op de vrouwen is.

Deze reis is zo positief ontvangen, door zowel de deelnemers aan de reis als de bestuursleden van Mukomeze en medewerkers van Solace Ministries, dat we hebben besloten er volgend jaar, in de zomer van 2017, weer naar toe te gaan! Ditmaal zal de nadruk  liggen op de overlevenden van genocidaal seksueel geweld, de doelgroep die wij in Rwanda steunen. We zullen hen thuis, in hun gemeenschap en op het hoofdkantoor van Solace Ministries in Kigali ontmoeten. We zullen met hen spreken over de impact van wat zij hebben meegemaakt in 1994 op hun leven en hoe zij en het land Rwanda hier mee omgaan. We zullen hier ook over spreken met enkele vertegenwoordigers van o.a. de Nederlandse Ambassade en de Universiteit van Rwanda. De veerkracht van deze mensen is uitzonderlijk en we hopen dat u dit ook met eigen ogen zult zien!
Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te gaan, geef dat dan gauw aan, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen! 
 

Meld je vóór 30 november 2016 aan!

De precieze datum staat nog niet vast; dit ligt aan het aantal aanmeldingen en aan wanneer de meesten kunnen. Wel is al bekend dat de reis in juni 2017 zal plaatsvinden en de kosten zullen ongeveer €1950,- bedragen.
Dus, mocht je besluiten om volgend jaar met ons mee te gaan naar Rwanda, stuur dan een mailtje - vóór 30 november 2016-  naar info@mukomeze.nl.  Ook voor andere reisgerelateerde vragen kan je ons uiteraard mailen.

Om een beter beeld te geven van het programma, volgt hieronder, in het kort, een aantal activiteiten die tijdens de reis zullen plaatsvinden: 


Programma Rwanda reis in 2017

Datum Activiteit (o.a.)
Dag 1 Ontmoeting met Solace Ministries, Kigali
Dag 2 Reis naar het zuiden van Rwanda: Kabagari gemeenschap
Dag 3 Bezoek Nederlandse ambassade in Kigali 
Dag 4 Reis naar het zuiden van Rwanda: Nyanza gemeenschap
Dag 5 Zuiden: Murambi genocide memorial en bezoek Nyamagabe gemeenschap
Dag 6 Een overlevende van seksueel geweld concreet helpen (bijv. schilderen)
Dag 7 Bezoek aan Universiteit van Rwanda voor college 'Gerechtigheid voor seksueel geweld'
Dag 8 Safari Akagera park
Dag 9 Ontmoeting bij Solace Ministries met overlevenden van seksueel geweld
Dag 10 Vrije tijd en vertrek naar Nederland

We zullen in het gastenverblijf van Solace Ministries in Kigali verblijven en ook een nachtje in een hotel in het zuiden van Rwanda overnachten.

We hopen je te mogen verwelkomen in Rwanda volgend jaar! 

 


Mukomeze

Stichting Mukomeze heeft ten doel de levensomstandigheden te verbeteren van vrouwen en meisjes die verkrachting en andere vormen van seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 in Rwanda hebben overleefd.

Contactgegevens
info@mukomeze.nl 
www.mukomeze.nl 
bankrek.nr.:
NL 95 RABO 0143558927
Vragen of opmerkingen? Mail naar info@mukomeze.nl
Als u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@mukomeze.nlThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mukomeze · - · Valkenswaard, NB 0 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp