Copy
View this email in your browser

De Archeologiedagen komen er aan!

Over minder dan een maand is het zo ver... dan kan op 14, 15 en 16 oktober het grote publiek kennis maken met alle aspecten die archeologie zo leuk maken! Verdeeld over de partnerprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg worden er mooie activiteiten georganiseerd, waarvan de eerste nu op onze website te zien zijn. En ook in de overige provincies is er van alles te doen! 

Heb je jouw activiteit nog niet aangemeld? Doe dit dan voor 1 oktober 2016 om op tijd vlaggen, flyers en hesjes te ontvangen!

We zijn begonnen!
Met trots kunnen we melden dat de eerste activiteiten officieel online staan op onze site (klik hier). En dat gaan we vieren! Vanaf deze week zullen er op onze Facebook pagina activiteiten worden uitgelicht, zodat je precies op de hoogte blijft van wat er in jouw provincie gebeurt.
Kinderen en archeologie
Met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft bureau Qrius1 onderzoek gedaan onder jongeren tussen de 8 en 18 jaar over archeologie. Wat vinden zij nou echt leuk? En wat vooral niet? Lees het hier en gebruik het bij het organiseren van je activiteit!
Tools om je te helpen
Om jouw activiteit zo goed mogelijk te promoten, vind je op onze site verschillende tools die je hierbij kunnen helpen. Heb je bijvoorbeeld de 'Postertool' al gezien of de nieuwe banners? Laten we met zijn allen archeologie in Nederland zo zichtbaar mogelijk maken!
ARCHEOTIPS SEPTEMBER 2016
 
Limes Netwerkdag 2016

Op woensdag 28 september (12.15-18.00u) organiseert Stichting Romeinse Limes weer de jaarlijkse netwerkbijeenkomst waarbij het draait om ontmoeten, informeren, inspireren en versterken. Dit jaar mag Castellum Hoge Woerd als toneel dienen.
 
Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland én partner van de Archeologie-dagen. Heb jij jouw activiteit al voor de MvdG aangemeld? In oktober 2016 staat het actuele thema Grenzen centraal.
Archeologie en kastelen

Elk jaar organiseert Erfgoedhuis Zuid-Holland een netwerkdag voor iedereen met interesse in archeologie. Dit jaar is het onderwerp archeologie & kastelen en vindt de bijeenkomst plaats op zaterdag 24 september (12.00-17.30u.) in Sociëteit Concordia te Gouda.
Facebook
Twitter
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Stichting Nationale Archeologiedagen, All rights reserved.

Ons adres is:
Stichting Nationale Archeologiedagen
A Lab: lab 210
Overhoeksplein 2
Postbus 3322
1001 AC Amsterdam

unsubscribe from this list    update subscription preferences