Copy
View this email in your browser

Archeologie en publiek

Hoe bereik je een groot publiek? Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant verwoordde het mooi tijdens de Archeologiedagenbijeenkomst in Noord-Brabant: 'Nintendo kreeg het recentelijk voor elkaar een hype te creëren rondom het spelletje ‘Pokémon Go’, waarin je met je mobiele telefoon Pokémons op straat kan zien en vangen. Het spel dankt zijn succes niet alleen aan de wezentjes, maar aan het verhaal dat zij vertegenwoordigen en het gevoel van saamhorigheid dat het spel teweegbrengt, door het proces van het zoeken en vinden dat eraan ten grondslag ligt.'

Wat zijn de Pokémons van de archeologie? Hoe zorg je dat het publiek jou vindt (en andersom)? Deze week mogen wij mooi nieuws delen wat kan bijdragen aan het antwoord op deze vraag.

Nieuwe subsidieregeling ZH
Fantastisch nieuws! Provincie Zuid-Holland heeft een subsidieregeling geopend om een breed publiek met archeologische activiteiten in aanraking te brengen. Komt jouw activiteit in aanmerking voor de subsidieregeling? Lees meer.
Publieksonderzoek Universiteit Leiden
Met dank aan het Fonds Cultuurparticipatie is in 2015 in samenwerking met Universiteit Leiden een enquête onder de bezoekers afgenomen om niet alleen een bezoekersprofiel te achterhalen, maar ook hun waardering voor de activiteiten. Lees meer.
Limburg officieel partner Archeologiedagen
Na Noord-Brabant, mogen wij nu ook de provincie Limburg tot officiële partner rekenen! Deze provincie heeft een nieuw beleidsplan voor de komende jaren om archeologie 'in de etalage te zetten'. Hoe gaan ze dit doen? Lees meer.
ARCHEOTIPS JULI 2016
 
De Limes Zomer


De Limes, de grens van het Romeinse rijk, komt deze zomer tot leven! Van juni t/m september 2016 openen allerlei organisaties, ondernemers en musea in Nederland hun deuren voor het publiek met activiteiten voor jong & oud.
Festival of Archaeology

Onze Britse buren kennen al 35 jaar hun eigen Archeologie-dagen, het 'Festival of Archaeology' (16-31 juli 2016). Daar kunnen we wat van leren! Op hon-derden plekken door het land wordt er door het publiek mee gegraven, ontdekt en bewonderd.
  
RMO: Archeologie uit je achtertuin

Deze tentoonstel-ling bestaat uit een 10 meter lange ladekast met daarin de meest uiteenlopende archeologische vondsten uit meer dan 120 Nederlandse gemeenten. Uit elke gemeente is één object te zien.
Facebook
Twitter
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Stichting Nationale Archeologiedagen, All rights reserved.

Ons adres is:
Stichting Nationale Archeologiedagen
A Lab: lab 210
Overhoeksplein 2
Postbus 3322
1001 AC Amsterdam

unsubscribe from this list    update subscription preferences