Copy
Nieuws en informatie over de organisatie van de Nationale Archeologiedagen
Bekijk deze e-mail in je browser
23.000 Bezoekers!

De Nationale Archeologiedagen zitten er weer op. Een weekend lang genoten 23.000 mensen van 90 archeologische publieksactiviteiten, verspreid over Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en zelfs daarbuiten. Nog nooit werden er in Nederland in één weekend zoveel archeologische activiteiten tegelijkertijd georganiseerd! 

Dit was niet mogelijk geweest zonder alle partners en vrijwilligers die zich voorafgaand en tijdens het weekend vol enthousiasme hebben ingezet. Bedankt! Wij kijken terug op een succesvolle eerste editie en genieten nog even na met o.a. foto's en krantenartikelen. Maar we blikken ook vooruit, naar de tweede editie van de Nationale Archeologiedagen. Hopelijk tot dan!
De 'Vondst van het Jaar'
Tijdens de landelijke opening werd de 'Vondst van het Jaar' onthuld, een Bronsschat van meer dan 2.800 jaar oud, gevonden langs de Westfrisiaweg. De vondst is nog tot 26 oktober te bewonderen in het Huis van Hilde. Lees meer
Kinder Kick-off 2015
Op vrijdag 16 oktober werd in het Huis van Hilde de zogenaamde Kinder Kick-off gehouden. Tijdens de Kick-off werd de 'Vondst van het Jaar' onder zware bewaking gepresenteerd aan 90 studenten van Saxion en ruim 60 kinderen. Je vindt de foto's op facebook.
Gelukkig hebben we de foto's nog...
Afgelopen weekend zijn er heel veel foto's gemaakt op de verschillende locaties. Wij hebben een eerste selectie op facebook gezet, maar willen deze graag aanvullen. Heb jij ook foto's gemaakt? Mail ze naar info@archeologiedagen.nl
Tot volgend jaar!
Na een succesvolle eerste editie, kijken we vol enthousiasme vooruit naar de tweede Nationale Archeologiedagen. Deze vinden plaats op 14, 15 en 16 oktober 2016. Zet het alvast in de agenda! 

In het nieuws

De Archeologiedagen zijn afgelopen weekend veelvuldig in het nieuws geweest. Landelijke, maar ook regionale en plaatselijke media hebben de verschillende activiteiten opgepikt. Hieronder een greep uit de vele nieuwsberichten die verschenen over de Nationale Archeologiedagen.
NOS: 'Topvondst' gepresenteerd tijdens Nationale Archeologiedagen
Op 16 oktober meldde de NOS 'In Leiden hebben onderzoekers een "unieke topvondst" gepresenteerd, die tot nu toe geheim werd gehouden. De presentatie vormt het startsein van de Archeologiedagen. 
Lees meer...

RTVNH: Kinderen vinden oude munten in Castricum

Een skelet van 4000 jaar oud, een verloren dinosaurus of een schat vol gouden munten. Kinderen zochten er dit weekend naar tijdens de Archeologische dagen, onder meer bij het Huis van Hilde in Castricum. RTVNH was er bij en maakte dit videoverslag tijdens de dagen.
Lees meer...
Het Land van ANWB: Nationale Archeologiedagen
Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober waren de Nationale Archeologiedagen te zien in het RTL4 programma 'Het land van ANWB'. Oma Mieke en Mikèl gingen langs bij Castellum Hoge Woerd, Archeologiehuis Zuid-Holland en het Huis van Hilde. 
Lees meer...
Tijdens de Nationale Archeologiedagen openen Archeologen, archeologische organisaties, amateurarcheologen, musea en depots de deuren om het publiek bewust te maken van de rijkdom en diversiteit van ons archeologisch erfgoed en zo het draagvlak voor archeologie te vergroten.
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Forward
Share
Tweet
Copyright © 2015 Stichting Nationale Archeologiedagen, All rights reserved.


verwijder mij van deze lijst    update mijn profiel