Copy
Nieuws en informatie over de organisatie van de Nationale Archeologiedagen
Bekijk deze e-mail in je browser

Nationale Archeologiedagen 

16 - 17 - 18 oktober 2015

Helaas, helaas, de vakantie zit erop. Was het mooi? Warm? Gezellig? Het is te merken dat mensen weer op hun plek zitten en de blik nu richten op de komende, 1e Nationale Archeologiedagen. Het gonst.

De eerste promotiematerialen zijn besteld. Veel activiteiten krijgen nu echt vorm en worden aangemeld, vanuit allerlei hoeken: musea, vrijwilligersorganisaties, universiteiten, bibliotheken, depots en gemeentes. Er wordt ook opvallend veel samengewerkt. Ook een activiteit aanmelden? Ga naar de deelnemerssite, voor informatie en ondersteuning. 
 2015: Horen, zien en graven
Met gepaste trots presenteren wij het campagnebeeld van de Nationale Archeologiedagen 2015. 'Ontdek het verleden, horen zien en graven op meer dan 60 locaties. Het ontwerp is het werk van Riesjart Annaars en Kaspar van Noppen.
 

Bestellen promotiemateriaal

Vanaf 1 september is de nieuwe website van de Archeologiedagen online. Daar kun je onder andere terecht voor (gratis) posters, flyers en vlaggen voor de promotie van je eigen activiteiten. Logo's en het campagnebeeld zijn nu al hier te downloaden. Mocht je vragen hebben, neem contact met ons op via email of bel de helpdesk: 085-060 88 99. 

Zelf posters maken! 
Vanaf 1 september komt ook de archeo- 'postertool' online. Daarmee kun je maatwerk A3 posters maken om je activiteiten te promoten. Upload eigen foto en - tekst en print de poster uit (of stuur hem naar de drukker).   
Samenwerking Maand van de Geschiedenis
De Maand van de Geschiedenis is partner van de Nationale Archeologiedagen. Organiseer je in oktober een archeologische publieksactiviteit in het kader van de Maand van de Geschiedenis? Meld deze dan ook bij ons aan voor nóg meer publieksbereik. 
Steun van het Fonds Cultuurparticipatie
De Stichting Nationale Archeologiedagen is één van de zes landelijke erfgoedorganisaties die een bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie heeft ontvangen. Dit wordt de komende twee jaar ingezet voor gedegen publieksonderzoek, de ondersteuning van archeologische vrijwilligers, het betrekken van jongeren bij archeologie en een ‘best practice’ site archeologische publieksactiviteiten. 

Activiteiten-etalage 2015

De komende weken doen we telkens een kleine greep uit de activiteiten die er tijdens de archeologiedagen georganiseerd worden. Vanaf 1 september worden de activiteiten op de website geplaatst. Ook iets organiseren? Ga naar de deelnemerssite voor informatie en ondersteuning
Archeolab 
In de kassen van het Universiteitsmuseum Utrecht komt een Archeolab waar je vondsten mag aanraken en onderzoeken. 
Limes fietstocht
De Katwijkse Limes Groep organiseert op zaterdag 17 oktober een Limes wandel / fietstocht.
Het startschot is om 11u bij het Torenmuseum in Valkenburg (ZH).  
Kinderkickoff
Op vrijdag 16 oktober vindt in het Huis van Hilde in Castricum de kinder-kick-off plaats van de Nationale Archeologiedagen.

 
Tijdens de Nationale Archeologiedagen openen Archeologen, archeologische organisaties, amateurarcheologen, musea en depots de deuren om het publiek bewust te maken van de rijkdom en diversiteit van ons archeologisch erfgoed en zo het draagvlak voor archeologie te vergroten.
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Forward
Share
Tweet
Copyright © 2015 Stichting Nationale Archeologiedagen, All rights reserved.


verwijder mij van deze lijst    update mijn profiel