Copy
Nieuws en informatie over de organisatie van de Nationale Archeologiedagen
Bekijk deze e-mail in je browser

Nationale Archeologiedagen 

16 - 17 - 18 oktober 2015

Het wordt vroeger donker en langzaam kouder. Oftewel; de herfst komt eraan. En daarmee de eerste Nationale Archeologiedagen. Een mooi moment om de nieuwe bezoekerswebsite te bekijken. De eerste activiteiten staan erop en de komende weken wordt dat aangevuld. Blijf dus vooral terugkomen...

Naast de website zijn de Nationale Archeologiedagen ook actief op de social media. Kom als eerste te weten waar wij mee bezig zijn en volg ons op twitter, facebook en instagram. Deel ook vooral je eigen archeologiefoto's en nieuwtjes met ons via #archeodagen!Vrijdag 16 oktober: educatie! 
Vrijdag 16 oktober staat in het teken van educatie. Met een kinderkickoff in het Huis van Hilde, worden op verschillende plekken in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland activiteiten georganiseerd voor klassen. Wij zijn nog op zoek naar educatieve projecten die we hieraan toe kunnen voegen. Heb jij nog een activiteit (op de plank liggen) die je hiervoor wilt opgeven, ga dan naar de deelnemerssite of bel 085-060 88 99.

Inspiratie: Pop-up tentoonstelling in lege etalages
Veel binnensteden hebben last van leegstand en wij willen graag dat archeologie zichtbaarder wordt. Een match made in heaven. Een pop-up tentoonstelling in de lege etalages met vondsten uit de gemeente is een prima manier om de winkelstraten een extra impuls te geven. Wie durft?! 
Gezocht: bedrijfjes in de archeologie en publiek
In Nederland zijn veel bedrijven die zich bezighouden met archeologie en publiek. Wij kennen ze niet allemaal, maar zouden ze wel graag willen leren kennen. Dus ben jij zo'n bedrijfje of ken jij zo'n bedrijfje, mail ons dan op info@archeologiedagen.nl
 
Samenwerkingspartner: AWN
Met meer dan 2200 leden is AWN de grootste Nederlandse vrijwilligersvereniging in de archeologie. De leden delen hun passie voor de archeologie graag met het publiek. Op 16, 17 en 18 oktober organiseren de afdelingen en werkgroepen in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland dan ook verschillende activiteiten. Lees hier meer over de AWN. 
Archeologienieuws: Castellum Hoge Woerd
Vorige week werd in het Utrechtse Leidsche Rijn, Castellum Hoge Woerd geopend. Het is een plek waar het heden, verleden en de toekomst samen komen in het decor van de Nederlandse archeologie. Het verleden als verbindende factor in een multiculturele nieuwbouwwijk. De Erfgoedstem schreef erover. 
 

Activiteiten-etalage 2015

De komende weken doen we telkens een kleine greep uit de activiteiten die tijdens de archeologiedagen georganiseerd worden. Ben je té nieuwsgierig en wil je nu al alle activiteiten bekijken? Kijk dan op onze website 
Archeoloog voor een dag
Ga aan de slag als archeoloog voor een dag in het Archeologisch Museum Haarlem! Kom zelf opgraven met een troffel in onze mini-opgraving en graaf echte vondsten op! Ontdek wat mensen aten en puzzel de scherven weer aan elkaar. Tot slot zijn er kleurplaten en speurtochten door het museum. 
Archeologische wandeling Leiden
Loop mee door Leiden met het Rijksmuseum van Oudheden en hoor verhalen over bijzondere archeologische vondsten en de geschiedenis van het RMO. Weet jij welke Griekse en Romeinse goden je in Leiden tegenkomt? En welke topstukken uit het RMO doken op onverklaarbare wijze op in een oude molen? Zowel op 17 als op 18 oktober. 
Archeologische detective
Bij opgravingen in 2003 in Woerden zijn naast een Romeins schip heel veel scherven gevonden. Op za. 17 oktober kan jong en oud deze scherven in de bibliotheek van Woerden onderzoeken, onder begeleiding van een archeoloog. Hoorden de scherven bij een kannetje of een schaal? En uit welke tijd komen ze eigenlijk?

 
Tijdens de Nationale Archeologiedagen openen Archeologen, archeologische organisaties, amateurarcheologen, musea en depots de deuren om het publiek bewust te maken van de rijkdom en diversiteit van ons archeologisch erfgoed en zo het draagvlak voor archeologie te vergroten.
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Forward
Share
Tweet
Copyright © 2015 Stichting Nationale Archeologiedagen, All rights reserved.


verwijder mij van deze lijst    update mijn profiel