Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 8 van IKC De Abacus
10 januari 2020

En zo is het weer 2020..! En we zijn goed begonnen.. met weer nieuwe kleuters (welkom!) fris geschilderde lokalen en goed uitgeruste leerkrachten. En er is al weer heel veel bijgeleerd deze week: nieuwe letters in groep 3, de tafels al 'joggend', 'Hart voor elkaar', als derde groeper voorlezen aan kleuters.. Zit je haar al goed voor de schoolfotograaf? Want die komt in de week van 20 januari.. En denkt u nog even aan de ouderbijdrage? Het machtigingsformulier kunt u direct downloaden en invullen, handig!

Veel leesplezier!

Volgende Vertelraam: 3 februari
Geen bridagiers op dinsdag..
In verband met een te krappe bezetting van de brigadierspoule zal er na de vakantie voorlopig niet op de dinsdagochtend gebrigadierd worden.
Aanmelden? Klik hier
De Vreedzame School

De komende weken gaan we in de hele school weer aan het werk met het vierde thema van de Vreedzame school: We hebben hart voor elkaar.

Dit blok gaat over gevoelens. Kunnen omgaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in de klas en in de school. De Vreedzame School streeft naar een klimaat waarin iedereen zich prettig voelt en waarin kinderen “hart voor elkaar “ hebben, d.w.z. dat ze met respect omgaan met elkaar. Dat gaat gemakkelijker als kinderen in staat zijn hun gevoelens te benoemen en zich in de gevoelens van anderen te verplaatsen. Kinderen zijn dan beter in staat om conflicten positief op te lossen.

Om met elkaar over gevoelens te praten, is het van belang dat de kinderen zich veilig voelen in de groep; tegelijkertijd bevorderen deze gesprekken de veiligheid in de groep. Er ontstaat een vertrouwde sfeer. We hebben het over gevoelens als boos en verdriet. We bespreken wat het betekent als iemand wordt buitengesloten. De kinderen leren herkennen wat hen boos maakt en hoe ze hun boosheid uiten. Ze leren dat “afkoelen” belangrijk is om een conflict te kunnen oplossen.

Verder gaat het in blok 4 over blij zijn, tevreden zijn, over opkomen voor elkaar. De lessen gaan over dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt.


Op de (school)foto!
In de week van 20 januari komt de schoolfotograaf Erika Derksen weer naar de Abacus.
Er worden dan groepsfoto's, individuele foto's en broertje/zusje foto's gemaakt van alle kinderen van groep 1 t/m 8. Tip: denkt u aan kleurrijke kleding? 
U hoort via de mail van de leerkracht van u kind(eren) wanneer de foto's gemaakt worden. 

Gezond trakteren graag
Bij het vieren van een verjaardag hoort een traktatie er natuurlijk bij. Graag willen wij u vragen om te zorgen voor een gezonde traktatie.
Ook willen wij u vragen enkel foto's te maken van uw eigen kind tijdens het vieren van de verjaardag in verband met de privacy van andere kinderen

De actie Jantje Beton heeft weer heel veel opgebracht voor de kinderen van de Abacus!


€1138, 50! 

Dank voor het kopen van de loten, volgend jaar weer!Even voorstellen!

Hallo allemaal. Ik ben Fennie van Geelen, 25 jaar en woon in Huissen. Vanaf begin februari kunnen jullie mij op de Abacus tegenkomen op de donderdag en de vrijdag. Op de vrijdag ben ik te vinden bij groep 7. Drie jaar geleden heb ik al een periode gewerkt op de Abacus en ik ben heel enthousiast dat ik vanaf februari weer deel mag uitmaken van het onderwijsteam. Graag tot dan!  
Kerstvakantie op de BSO
Kerstvakantie 2019 was erg leuk en afwisselend bij IKC de Abacus op de bso. De kinderen hebben oa een heuse DJ-workshop gehad, en er zaten best wel nieuwe Arwin van Burens tussen.
We zijn met een band van een best wel hoge helling naar beneden gegleden in het Openluchtmuseum, zijn naar de film geweest, hebben geknutseld,gesport .....eigenlijk teveel om op te noemen. Maar wat was het leuk en gezellig.

Op naar de activiteiten in 2020!
 


Nieuws van de oudervereniging
Zoals u weet vraagt de oudervereniging elk jaar een vrijwillige bijdrage per kind.

Door deze bijdrage kan de oudervereniging veel extra dingen organiseren en betalen. Van het broodhaantje met Palmpasen, de Sinterklaascadeautjes tot aan het schoolreisje. Dit jaar lukt het om met de hele school met de bus op schoolreis te gaan! Om al deze activiteiten voor uw zoon of dochter te kunnen blijven betalen is uw bijdrage nodig.

65% van heeft al betaald, maar we missen helaas nog een groot aantal betalingen.Wij doen bij deze een dringend verzoek aan alle ouders/verzorgers die nog niet betaald hebben om dit alsnog te doen.

Sinds dit schooljaar kan dit ook via automatisch incasso. Hiervoor kunt een machtigingsformulier invullen. Dit formulier ligt ook bij de conciërge. Het eerst volgende incassomoment is begin februari.

U kunt ook 30 euro per kind overmaken naar NL82 INGB 0007 4056 58 t.n.v. Oudervereniging IKC de Abacus. Vermeld dan ook de naam en groep van uw kind(eren).

 

Mocht u niet in staat zijn om deze bijdrage te kunnen betalen, dan heeft de school middelen om dit te kunnen regelen. U kunt dit aangeven bij Maarten, de directeur.Tafeljoggen in groep 6
Is dat even sportief tafels oefenen! Lekker 'rennen op de plaats', met hindernissen!

Hoe gezond is jouw leefstijl?

GO! Gezond Onderweg in Lingewaard

GO! is er voor kinderen en jongeren. Bij GO! begeleiden we kinderen en hun ouders/verzorgers naar een gezonde en actieve leefstijl. Ons doel is dat gezond eten, sporten, genoeg bewegen, voldoende slaap en ontspanning de normaalste zaak van de wereld zijn. Wil jij ontdekken wat er nodig is voor een gezond en lekker leven?

Loop dan eens binnen tijdens 1 van onze inloopspreekuren op IKC de Abacus.

Een gezonde leefstijl voor alle kinderen van de Abacus

Hallo, mijn naam is Joke Wieleman, ik ben Kindergezondheidscoach van GO! in Huissen en Angeren. De gemeente Lingewaard vindt een gezonde leefstijl voor haar inwoners heel belangrijk. Vandaar dat GO! sinds een jaar actief is binnen de gemeente. GO! staat voor ‘Gezond Onderweg’ en begeleidt kinderen met overgewicht naar een gezonde leefstijl. IKC de Abacus wil ook graag bijdragen aan de gezondheid van alle kinderen op school, daarom houd ik binnenkort inloopspreekuur op IKC de Abacus.

Ik help en coach kinderen en hun ouders stap voor stap naar een gezondere leefstijl, denk aan gedragsveranderingen op het gebied van voeding, beweging, sporten, ontspanning. Naast coaching is er ook GO!-Sport, kinderen leren hier op een hele prettige manier kennismaken met verschillende sporten. Benieuwd wat GO! precies is?

De komende 3 maanden heb ik een inloopspreekuur op IKC de Abacus.

Woensdagochtend 15 januari 2020 van 8.00 – 9.00 uur
Woensdagochtend 12 februari 2020 van 8.00 -9.00 uur
Woensdagochtend 11 maart 2020 van 8.00 -9.00 uur

Ouders en kinderen kunnen vrijblijvend binnenlopen om kennis te maken of vragen te stellen. Ik zit in de spreekkamer naast de teamkamer. (bij binnenkomst rechts)

Iedereen is van harte welkom!

Joke Wieleman
Kindergezondheidscoach GO!
www.go-nl.nl
joke@go-nl.nl
06 - 44 21 08 47

(ingezonden)Wat was het gezellig in de klassen tijdens het kerstdiner..
Dank aan ouders voor heerlijke kersthapjes!

Maandag 13/1:
IKC-raad vergadering 19:30u
Maandag 20/1 t/m 24/1: Schoolfotograaf
Dinsdag 28/1: groep 3 bieb bezoek
Donderdag 30, vrijdag 31/1: Nationale onderwijsstaking, school gesloten

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
info@de-abacus.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
IKC De Abacus · Van Voorststraat 21 · Huissen, Ge 6851LT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp