Copy
Bekijk deze mail in uw browser
Nieuwsbrief nr 7 van IKC De Abacus
3 december 2021

Deze keer een Sinterklaas editie van het Vertelraam! Want ondanks alles heeft Sinterklaas ook dit jaar weer zijn verjaardag op de Abacus kunnen vieren. En dan niet alleen zijn verjaardag, ook een beetje kerst. Want dit was zijn wens en dat is gelukt! Sinterklaas mocht van zijn neef in het hoge Noorden een arrenslee lenen en daarmee kwam hij aan op ons plein! We hebben zelfs een Sinterkerstlied voor de Sint en zijn pieten gezongen. Het was een gezellige dag vol met cadeaus, surprises en gezelligheid.

Veel leesplezier!

Leest u ook even de corona-update?

Het was een stormachtige vrijdag middag  op de BSO. Maar voor we allemaal naar huis zouden "waaien" hebben we nog veel leuke stoere activiteiten gedaan. We hebben onze eigen vlieger gemaakt en uiteraard uitgeprobeerd. Wat ging die vlieger hoog met die sterke wind.....We moesten goed uitkijken dat we niet mee vlogen de lucht in 😉. 
Na veel wind te hebben gevangen hebben we, na wat fruit en groente te hebben gegeten, bloemzaadjes geplant. Ben benieuwd of iedereen er goed voor zorgt en de bloemen gaan bloeien. Na nog wat nagellak hier en daar werden de kinderen wat vroeger opgehaald dan normaal ivm de storm. Het was een heerlijke middag. 
Groetjes van de BSO.


Een palindroom is een woord dat er omgekeerd hetzelfde uitziet, zoals de woorden meetsysteem  en negen. Een datum  kan ook een palindroom zijn. Welke hoort er niet bij (en waarom)? 🤔Kleuters gaan 'keuterboeren'
De eerste week naar de voorjaarsvakantie gaan de kleutergroepen keuterboeren  in het Openluchtmuseum in Arnhem. Dit als opening van het nieuwe thema ‘Vroeger en nu’. 
Tijdens het project Keuterboeren leren de kinderen waar voedsel vandaan komt op de boerderij van vroeger. De kinderen gaan met de tractor mee naar het land en gaan er de boerin helpen. Onderweg bezoeken ze verschillende boerderijdieren. In de keuken gaan ze aan de slag met de producten die van de dieren en het land komen. Samen met de boerin bereiden ze bijna vergeten gerechtjes. Wel eens drie-in-de-pan of bruine bonen met spek gegeten? Wie hard werkt krijgt trek en daarom wordt dit project gezellig afgesloten met een zelfgemaakte maaltijd in de keuken.


 
Stokstaartjes (6)

Openlucht museum 10-03-22

 

1-2A Marlous/Dorien (25)

7 begeleiders (4 actief)

Openlucht museum 08-03-22

 

1-2B Erwin (25)

8 begeleiders (4 actief)

Openlucht museum 10-03-22

 

1-2C Lieke (27)

7 begeleiders (4 actief)

Openlucht museum 07-03-22

 

3 A en B

Water museum 14-04-22

 

4 A en B

Afrika museum 19-04-22

 

5 A en B

Openlucht museum 12-04-22

 

6 A en B

Nationaal militair museum 12-04-22

Bus (Toonen)

7 A en B

Archeon 19-04-22

Bus (Toonen)

8 A en B

Westerbork 17-05-22

Bus (Toonen)

 

 

Kröller-Müller

 

1 - 4

Kröller-Müller museum

5 - 6

Kröller-Müller museum + parkwandeling

7 - 8

Kröller-Müller museum + fietstocht

Bijna alle kinderen waren er bij vandaag. Live of online!Dansjes voor Sinterklaas..Corona op de Abacus:
samen met u zorgen we ervoor dat we ook met elkaar Kerst kunnen vieren!


Op de Abacus valt het aantal besmettingen tot nu toe mee. Al is elke er al één te veel natuurlijk. Begin vorige week kwam er één groep uit de thuisquarantaine omdat er drie leerlingen positief getest waren. Broertjes en zusjes van deze leerlingen zijn natuurlijk ook thuisgebleven. Daarnaast zijn er enkele kinderen met corona die nu thuis zitten. Bij de leerkrachten is er zelfs niemand besmet.

Daarom hebben we vandaag het Sinterklaasfeest kunnen vieren met bijna alle kinderen. Dit is zo goed gelukt omdat u uw kind(eren) thuis heeft gehouden bij klachten. Dat willen we ook de komende weken zo houden om ook sámen Kerst te kunnen vieren op de Abacus. Daarom is het belangrijk om uw zoon of dochter thuis te houden als het klachten heeft die passen bij corona.

Tweemaal per week preventief zelftesten
Op advies van het OMT wordt het advies voor preventief zelftesten uitgebreid. Voor leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 en het personeel op scholen geldt dat zij twee keer per week thuis (met hulp) een preventieve zelftest doen. De zelftesten voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 worden naar verwachting volgende week op de scholen geleverd. Wij zorgen voor de verdeling. Voor de kerstvakantie volgt nog een tweede levering.

Volg het nieuws
tot nu toe moeten kinderen bij klachten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD. Het lijkt er op dat vanaf vandaag ook kinderen na een negatieve zelftest weer naar school of het kinderdagverblijf. Dit is nog niet aan ons bevestigd door het ministerie.Update speculaaspoppenactie groep 8: 

Reken maar uit: 
- Ongeveer 2100 poppen verkocht
- Door 55 leerlingen
- In anderhalve week
- 1 euro per stuk..
Wat een geweldige opbrengst, volgende keer het precieze eindbedrag!Overal prachtige surprises in de bovenbouw, wat is er flink geknutseld en gerijmd, knap hoorr!Wat een superleuk en leerzaam bezoek aan de bibliotheek met groep 5. Niet alleen luisteren, lezen maar ook met een actieve speurtocht..

Herhaling:

Dammen op de Abacus

Vanaf januari (mits de corona maatregelen het toelaten) bieden we een workshop dammen aan.
s Lamers van damvereniging Huissen leert je het spel en de regels, maar er worden vooral veel potjes dammen tegen elkaar gespeeld. Kinderen vanaf groep 5 kunnen zich hiervoor opgeven. De workshop is op dinsdagmiddag direct na schooltijd in de aula. Er zijn 7 lessen. De kosten zijn 3,50 per les, dus 24,50 voor 7 lessen. De workshop is op de volgende data:

11-1, 18-1, 25-1, 1-2, 8-2, 15-2, 22-2

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Stuur dan een mailtje naar juf Sarina: s.gudden@wonderwijs.nl.
Je kunt je opgeven t/m 23 december.Je kind beter in balans Online ouderavond


Mijn dochter trekt zich steeds vaker terug op haar kamer, is dat normaal? Mijn zoon heeft een kort lontje en heeft nergens plezier meer in, wat kan ik doen? Hoe ga ik met mijn dochter in gesprek als zij zich voor mij afsluit? Wat doen andere ouders als ze hun kind niet in beweging krijgen? Herkenbare vragen? U bent niet de enige die zich zorgen maakt om uw kind.

Daarom organiseert Pro Persona Connect op dinsdag 14 december 2021 van 19.30 tot 21.00 uur een online ouderavond over stress, angst en somberheid bij kinderen op de basisschool. Gratis, anoniem en te volgen vanaf de bank.

Tijdens deze avond krijgt u antwoord op de volgende vragen:
- Wat is stress, angst en somberheid?
- Hoe herken ik deze klachten bij mijn kind?
- Waar moet ik alert op zijn?
- Wat kan ik doen om klachten bij mijn kind te verminderen en de mentale weerbaarheid te versterken?
- Waar kan ik terecht als ik er zelf niet meer uit kom?

Wilt u deelnemen?
U kunt zich aanmelden via: preventie@propersona.nl
Na aanmelding ontvangt u een link naar de besloten bijeenkomst in Zoom en uitleg hoe u Zoom kunt gebruiken.

(Ingezonden)


Maandag 6 december: studiedag, alle kinderen van school zijn vrij
Maandag 20 december: IKC-raad vergadering
Donderdag  22 december: kerstviering
Vrijdag 23 december, 12u: Kerstvakantie 

Wat vindt u van deze Nieuwsbrief?
Klik en help ons om u nog beter te informeren.
Website
abacus@wonderwijs.nl
www.de-abacus.nl

Pas uw mail voorkeuren aan of schrijf uit voor deze nieuwsbrief