Copy
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2023

Werk gezamenlijk aan een sterkere gemeenschap door de inzet van sport met behulp van een financiële ondersteuning van Het Nike Community Impact Fund

Organisaties, waaronder sportverenigingen, die projecten en initiatieven ontplooien in Amsterdam, Amersfoort, Hilversum of Utrecht komen in aanmerking voor een ondersteuning van maximaal € 20.000,-.

Het project moet ertoe bijdragen dat mensen in wijken of gemeenschappen, die onvoldoende kansen krijgen, de mogelijkheid hebben om actiever te gaan sporten en bewegen.

Lees het volledige artikel op onze website.

Verandering Sportgedrag in Nederland

Het inspelen op behoeften blijkt doorslaggevend voor verenigingen en sportakkoorden.

Jongeren tussen 13 en 18 jaar zien steeds meer drempels om lid te worden van een sportclub.
De leeftijdsgroep daarboven kan sporten in verenigingsverband steeds moeilijker inpassen in de drukke levensfase met baan en kinderen. Dat blijkt uit een omvangrijk representatief onderzoek naar commitment, drijfveren en drempels in het sportgedrag van Nederlanders, in opdracht van NOC*NSF. 

In de groep jongeren tussen 13 en 18 jaar is een belangrijke negatieve verschuiving gaande als het gaat om sportcommitment. Zij zien veel drempels, bijvoorbeeld vaste trainingstijden en verplichtingen.

De leeftijdscategorie daarboven - volwassenen tot 44 jaar - noemt tijdgebrek als grootste reden om niet te sporten. 45-plussers zijn het meest gemotiveerd om (weer) wekelijks te sporten.

Veel clubs kampen met een stagnerend ledenbestand en een tekort aan vrijwilligers. Het goede nieuws is dat verenigingen aantoonbaar groeien en soms zelfs kampen met een overschot aan vrijwilligers als ze inspelen op de veranderende behoeften in de verschillende leeftijdsgroepen.

Sleutelwoorden daarbij zijn: gevarieerd aanbod, flexibel beleid en verbinding met andere maatschappelijke domeinen. De goede voorbeelden variëren van kinderopvang in de sportaccommodatie tot taallessen in combinatie met sportief bewegen. Ook succesvol is samenwerking van verschillende sporten, door bijvoorbeeld gezamenlijk een professional aanstellen.
Klik hier voor het volledige rapport

Sportvoorzieningen die meegroeien

De visie voor Amersfoort is gezond leven in een compacte stad.

Eén van de ontwikkelopgaven is een stad waarin de voorzieningen meegroeien. Dat geldt ook voor onze binnensport en buitensportaccommodaties. En natuurlijk voor sport- en beweegmogelijkheden in de openbare ruimte!

De gemeente Amersfoort is bezig om een meerjareninvesteringsplan (MIP) voor sportaccommodaties op te stellen.
ASF is daar nauw bij betrokken. Maar dat plan moet ook passen in de omgevingsvisie.
Daarom is het belangrijk dat ook vanuit de sportwereld wordt gereageerd op de omgevingsvisie.

Heb je ideeën of knelpunten waar jouw sportclub mee te maken heeft en die passen in de ontwikkelopgave ‘sportvoorzieningen die meegroeien’ laat het ons weten!

Stuur een mail naar de Secretaris van de ASF:  secretaris@sportamersfoort.nl

Wil je rechtstreeks reageren op de omgevingsvisie dan kan dat door te mailen naar de Gemeente Amersfoort:  omgevingswet@amersfoort.nl

Uitnodiging Gezondheidsmarkt in het Klokhuis op 22 februari 2023


Senioren uit de Gemeente Amersfoort zijn van harte welkom op de vrij toegankelijke Gezondheidsmarkt in Wijkcentrum Het Klokhuis in Amersfoort, waar het gaat om fit en vitaal blijven, zodat ouderen kunnen blijven genieten van het leven.

Er zijn diverse professionals aanwezig die nuttige tips geven en er is een FIT-test, waar ook de bloedwaarden nagekeken kunnen worden. Natuurlijk zijn er ook gezonde en lekkere hapjes te proeven!

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA EN AANVULLENDE INFORMATIE OVER DE GEZONDHEIDSMARKT 

Wil jij meehelpen aan een beter sportklimaat in Amersfoort?
Bij de ASF is plek voor meerdere vrijwilligers die willen meehelpen om een beter
sportklimaat in Amersfoort te bewerkstelligen.
Wil je er meer over weten?
Neem contact op met Albert Jan Thomassen,
voorzitter ASF via voorzitter@sportamersfoort.nl

Volg de Amersfoortse Sportfederatie op LinkedINNaast ons Twitteraccount @sport033 heeft de ASF ook een Companypage op LinkedIN, waar wij regelmatig updates plaatsen over Sport- en Sportbeleid in Amersfoort. 

Interessant? Ga naar LinkedIN en klik op volg!

Heb je een nieuwsbrief gemist? Deze zijn ook altijd na te lezen op onze website.

Deel op Facebook Deel op Facebook
Tweet Tweet
Stuur deze nieuwsbrief door per mail Stuur deze nieuwsbrief door per mail
Twitter Twitter
Website Website
Email Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Amersfoortse Sportfederatie · Postbus 2007 · Amersfoort, 3800 CA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp