Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt! 
 
     
     
   
 
Betalen aan de verkeerde persoon, dat kan de beste overkomen. Maar zo’n betaling kan meestal niet tegen de rechtmatige schuldeiser worden ingeroepen en leidt in de praktijk dan ook regelmatig tot problemen. Wij bespraken deze problematiek aan de hand van een recente uitspraak.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een aannemer heeft een sterke troef als zijn opdrachtgever de rekening niet betaalt: het retentierecht. Maar in deze zaak stond een aannemer die zijn retentierecht uitoefende raar te kijken toen zijn opdrachtgever snel de sloten doorknipte en zijn eigen sloten plaatste. Mag dit? 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
In deze opmerkelijk zaak vindt de rechter dat de payrollonderneming in kwestie geen invulling had gegeven aan de elementen van een arbeidsovereenkomst (loon, arbeid en gezag).  Daardoor wordt het bedrijf niet als werkgever werd beschouwd en kan het dus ook geen ontbinding verzoeken.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Wat te doen als een overledene meer schulden had dan bezittingen, of als het de erfgenamen niet lukt samen de erfenis te gelde te maken? Sinds 2003 is er een regeling van kracht die voor verschillende situaties voorziet in de vereffening van de nalatenschap.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Je komt het steeds vaker tegen: het shop-in-shop concept. Kleine, gehuurde verkoopstands van een bepaald merk die deel uitmaken van een grotere winkelruimte. In een recente uitspraak is aan de orde of het wisselen van stand gevolgen heeft voor de huurovereenkomst.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
De curator is belast met het beheer en de vereffening van de failliete boedel. De curator moet voor dit beheer rekening en verantwoording afleggen aan de schuldeisers. Als een failliet het niet eens is met de curator bestaan er verschillende manieren om in actie te komen.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Onze website is aangevuld met handige informatie over intellectueel eigendomsrecht, auteursrecht en handelsnaamrecht. Bekijk deze pagina hier
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden