Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
nieuwsbrief
 
top separator
 
Beste <<Voornaam>>,

De afgelopen maand verscheen er weer bijna dagelijks een blog op de website van AMS advocaten. Hieronder staat een selectie van de meest gelezen artikelen. 
 
     
     
   
 
Advocaat arbeidsrecht over ontslag werknemer na post op Facebook
Uit een recente uitspraak van de rechtbank Arnhem blijkt maar weer eens dat werknemers op social media niet alles over hun werkgever mogen zeggen. Een werknemer van Blokker liet zich op Facebook (zeer) negatief uit over zijn werkgever. Dat kwam hem duur te staan: de rechter ontbond de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang en kende geen ontslagvergoeding toe.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Advocaat ondernemingsrecht over de invoering van de flex-BV
Het Nederlandse BV-recht is behoorlijk gedateerd; het stamt grotendeels uit de jaren ’70. Om het BV-recht te moderniseren werd al jaren geleden het wetsvoorstel Vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht gemaakt en aangenomen door de Tweede Kamer. Dit wetsvoorstel bleef vervolgens ruim twee jaar steken in de Eerste Kamer, maar nu lijkt er schot in te zitten. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Advocaat in Amsterdam over wetsvoorstel electronische indiening dagvaarding
Op 14 maart 2012 is het Wetvoorstel elektronische indiening dagvaarding door de Eerste Kamer aangenomen. Het wetsvoorstel maakt het mogelijk in bepaalde zaken dagvaardingen elektronisch zaken bij een gerecht aan te brengen. Dit kan een hoop werk en papier bespraken. Wij hopen dan dat dit wetsvoorstel een eerste stapje is naar een volledige digitalisering van de civiele procesvoering» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Advocaat ondernemingsrecht over gedwongen uitkoop van aandeelhouder
Het Burgerlijk Wetboek ken een complexe procedure om een aandeelhouder uit te kopen. Omdat deze procedure zo langdurig en complex is, trachten kijvende aandeelhouders in de praktijk vaak een uitkoop te forceren door een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer te starten. Toch is het voeren van een uitkoopprocedure soms de enige reële mogelijkheid. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Ondernemingsrecht advocaat Amsterdam - eigen aangifte van faillissement
Een eigen aangifte van faillietverklaring wordt soms, ook als de aanvrager wel technisch failliet is, afgewezen. De rechtbank  Amsterdam heeft in een uitspraak van 8 november 2011 een eigen aangifte tot faillietverklaring afgewezen omdat dit misbruik van recht opleverde (artikel 3:13 lid 2 BW). » Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 

Op 20 april 2012 organiseert Jong Management in Hotel Huis ter Duin het jaarlijkse Jong Management Debattoernooi. AMS Advocaten is officieel sponsor van dit evenement. Namens AMS Advocaten zal Hidde Reitsma deelnemen aan het debattoernooi, in een team samen met professioneel vastgoedonderhandelaar Rommert Mulder van Huurdersland.

Jong Management (JM) is een aan VNO-NCW gelieerde vereniging voor ondernemers, directeuren en  managers tot 40 jaar. De vereniging telt circa 1000 leden die allen werkzaam zijn in marktgerichte ondernemingen en organisaties. JM is meer dan een vereniging van ondernemers die enkel netwerken willen opbouwen: voor veel leden is het uitwisselen van kennis en ervaring een zeer belangrijk onderdeel van de vereniging. Het jaarlijkse debattoernooi is daar een mooi voobeeld van.
» Lees het volledige artikel op onze website

 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail:info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden