De weduwe meent echter dat de man leed aan dementie en bij wijzigen van testament niet wilsbekwaam was.
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Na het overlijden van haar 82-jarige, zeer vermogende echtgenoot, komt de weduwe erachter dat hij zijn testament vlak voor zijn dood heeft gewijzigd. Nagenoeg zijn gehele vermogen van 26 miljoen euro wordt nagelaten aan het Leger des Heils en Stichting De Zonnebloem. De weduwe meent dat de man leed aan dementie en niet wilsbekwaam was. Om dat te kunnen bewijzen eist ze in kort geding afgifte van het psychiatrisch dossier. 
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak stond de vraag centraal of een werkneemster van Parfumerie Douglas in strijd had gehandeld met haar concurrentiebeding door in dienst te treden bij een Rituals winkel. De rechter vraagt zich af of partijen de tekst van het beding wel goed hebben gelezen. » Lees het volledige artikel op onze website

In een recente uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland besloot de rechtbank na een bezoek ter plaatse en afweging van de belangen van partijen tot opheffing van een erfdienstbaarheid. Het bekendste voorbeeld van een erfdienstbaarheid is het recht van overpad. Wanneer kan tot zo'n besluit gekomen worden? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Een ober in een Arubaans restaurant is op staande voet ontslagen nadat hij binnen zicht- en gehoorafstand van gasten ruzie heeft gemaakt met zijn werkgever. Maar de ober laat het er niet bij zitten en roept de nietigheid van het ontslag in. Het restaurant verzoekt de rechter daarop om de arbeidsovereenkomst, voor zover die nog bestaat, te ontbinden. » Lees het volledige artikel op onze website

In grote concerns komt het regelmatig voor dat een moederbedrijf zich aansprakelijk stelt voor de schulden van een dochterbedrijf. Dit kan contractueel zijn overeengekomen of het kan een verplichting uit de wet zijn, bijvoorbeeld als de dochteronderneming een vrijstelling wil van de publicatieplicht van jaarstukken. Maar hoe werkt het met intrekking van de aansprakelijkheid? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Onlangs werd bekend dat het aantal mensen met een betalingsachterstand op de hypotheek opnieuw is gegroeid. Als je er met de bank niet uitkomt, kan de bank overgaan tot verkoop of veiling van je woning. De bank moet daarbij behoedzaam te werk gaan, anders maakt het misbruik van recht. Soms kan succesvol in kort geding uitstel van executie gevraagd worden. 
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden