Copy
Consulteu aquest correu electrònic al vostre navegador
Newsletter de l'ACEPF Núm. 1 - Gener 2020
Iniciem l'any 2020 amb renovades il·lusions
Tenim nou Govern a Espanya, més sensible a les demandes de les associacions de memòria històrica. La nostra Associació (ACEPF) vol recordar el fil roig que uneix els seus 50 anys de solidaritat antifeixista. I enguany, també, volem reivindicar la memòria partisana i resistent a Europa, amb motiu del 75 Aniversari de l’alliberament dels camps d’extermini nazi.
Aquest modest butlletí electrònic, de freqüència mensual que ara inaugurem, vol contribuir a millorar la nostra comunicació amb les noves generacions. Informant de l’agenda d’activitats de l’ACEPF, reforçant l’àmbit de coneixement del Butlletí trimestral Catalunya Resistent, a punt d’arribar als 100 butlletins (nova etapa); i recollint altres notes breus d’interès col·lectiu. Una eina que volem sigui útil per estar més presents a les xarxes socials. Per això demanem la vostra col·laboració activa ajudant-nos en la seva divulgació.
Agenda
23 de gener, 18:30h
Memorial Democràtic · Peu de la Creu, 4 · 08001 Barcelona

Presentació del llibre SOLIDARITAT, JUSTÍCIA, MEMORIA, autor César Lorenzo Rubio
Més informació
8 de febrer, 10:30h
Via Laietana, 16 · 08003 Barcelona

Assemblea de socis i sòcies de l'ACEPF
Ordre del dia
16 de febrer, 12h

Acte Fossar de Pedrera. Acte d’homenatge a la memòria dels companys del PSUC afusellats al Camp de la Bota, i per reivindicar la memòria de totes les persones que van perdre la vida en el combat per les llibertats contra la dictadura franquista.
Com cada any l’Ajuntament posarà a la nostra disposició un autobús, que sortirà a les 11h de Plaça Catalunya.

Butlletí Trimestral "Catalunya Resistent"

Butlletí del quart trimestre de 2019A l’editorial hem volgut destacar:

Al butlletí s’informa de l’edició d’un llibre («Solidaritat, Justícia, Memòria») escrit per César Lorenzo, que descriu la història de la nostra associació, des dels seus inicis en ple franquisme fins els nostres dies.

  • També es fa una valoració positiva de l’acord per constituir un govern d’esquerres basat en el pacte entre el PSOE I UNIDES PODEMOS amb la complicitat d’ERC, PNV i d’altres formacions minoritàries.
  • Es valora positivament els avenços en la política de Memòria Històrica i en aquest sentit s’inclou en la publicació un article del catedràtic de Dret Constitucional, Marc Carrillo sobre el trasllat de les restes del dictador fora del «Valle de los Caídos» S’informa també dels propers plans de treball de l’Associació, com la commemoració del 50 aniversari de l’acte del PRICE, la participació en l’elaboració de la Llei de Memòria de Catalunya, la recuperació de la memòria de la lluita del «maquis» antifranquista a Catalunya, l’organització d’una trobada al Parlament Europeu sobre les Brigades Internacionals, etc.

Butlletí extraordinari de novembre dedicat a la memòria de Lluís Martí Bielsa.

Notícies
12 gener 2020 
Acte convocat per l’ACEPF, reivindicant la memòria dels defensors de la I República. 
Més informació
desembre 2019 
Llibres i documental, memòries en defensa de las legalitat republicana i el combat per les llibertats: Juan Hernandez Herrerias, Francisca Redondo i la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya
Més informació
8 desembre 2019 
Memòria i homenatge al cementiri de Sant Mateu de Bages 

Més informació
14 desembre 2019 
Espai de Memòria Presó de Dones de les Corts, un patrimoni col·lectiu
Més informació
Enllaços d'interès
Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya
Amical de Mauthausen
Inscriu-te al nostre Butlletí electrònic
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2022 Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, Tots els drets reservats.
   

Vols canviar la manera de rebre aquests correus electrònics
Pots actualitzar les teves preferències o donar-te de baixa

Email Marketing Powered by Mailchimp

Per a donar compliment al Reglament General Europeo de Protecció de Dades, (UE) 2016/679, en endavant RGPD i normativa vigent, l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, en endavant ACEPF, posa a la teva disposició la següent política de protecció de dades.
Des de l'ACEPF desitgem que la relació amb les persones usuàries es basi en la confiança mútua, per això, a la present Política de privacitat volem explicar-vos, de forma clara, rigorosa i transparent, com tractem les vostres dades de caràcter personal.
Consulteu aquí la política de privacitat.