Copy
Consulteu aquest correu electrònic al vostre navegador
Newsletter de l'ACEPF Núm. 3 - Març 2020

En aquest Newsletter trobareu el text signat el passat 4 de març, establint un acord de col·laboració entre diferents entitats memorialistes de Catalunya (Amical Mauthausen, ACEPF i ABI Catalunya), per “actuar preventivament davant el ressorgiment de nous racismes, intoleràncies i xenofòbies que amenacen i fracturen la convivència a tot Europa”, també s’afegeixen a la crida per participar a la Manifestació Prou racisme el proper 21 de març. L’ACEPF i ABI, s’incorporen, igualment, a la Xarxa Mai Més, per treballar i potenciar conjuntament amb els Ajuntaments la Memòria Democràtica a les escoles i instituts.

Agenda
Aquest calendari d'activitats que teníem previst a l'agenda del mes de març es pot veure modificat per les mesures governamentals per fer front a l'epidèmia del Coronavirus, mesures que fem nostres per responsabilitat "Tothom a casa", fins a nou avís. Respecte les programades al mes d'abril us ho anirem confirmant progressivament.
18 de març 2020
FELICITATS a la companya Teresa Alonso Gutiérrez en el seu 95è aniversari!.
Un 18 de març de 1925 va néixer a San Sebastian la nena Teresa Alonso que amb el temps seria coneguda com “la nena de les dues guerres”. Ella afirma que no és una “nena de la guerra, sinó una nena de dues guerres”. Dues experiències que la marcaran profundament, especialment la guerra mundial que ella viurà a l’URSS on arribarà des d’Espanya fugint dels continuats bombardeigs que l’aviació nazi realitzava amb conseqüències criminals. Aquest mes de març complirà noranta-cinc anys, i els seus companys i companyes de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme li expressem la nostra admiració i el desig de conviure encara molt de temps amb la seva saviesa i experiència. Continuar llegint.
21 de març 2020, a les 17h

Manifestació Prou racisme, Drets per a tothom a Passeig de Gràcia. Concentració davant del Palau Robert, per anar de manera conjunta.

31 de març 2020, a les 18:30h

Presentació del llibre de l’ACEPF, a l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat. Amb la presència del seu autor Cèsar Lorenzo.

14 d'abril 2020, a les 18h

L’Ajuntament de Barcelona farà el lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la família de Lluís Martí Bielsa. (Veure Butlletí extraordinari dedicat a la seva figura).

14 d'abril 2020, a les 19h

Presentació del documental sobre presó de dones de la Trinitat  a la Ciba de Santa Coloma de Gramenet. Inauguració de l’exposició amb fotografies inèdites de Pilar Aymerich. Conferència a càrrec de l’ACEPF “Parlen les protagonistes”, amb la intervenció de Maribel Ferrandiz i Carlota Falgueras. 

17 d'abril 2020, a les 18h

Documental sobre tres dones lluitadores contra la dictadura. Maruja Ruíz Martos (activista Nou Barris), Isabel López (treballadora de SEAT) i Montserrat Avilés (advocada laboralista, i defensora de les persones represaliades pel franquisme). A la Sala d’Actes de CCOO, Via Laietana, 16 · 08003 Barcelona.

27 de maig 2020

La Maria Salvo compleix 100 anys. L’Associació té la joia de comunicar que la que fou la nostra presidenta, Maria Salvo Iborra, complirà el mes de maig cent anys de vida. D’una vida llarga, dura, difícil, però també d’una vida intensa, plena de sentit, sempre lluitant contra la injustícia, per aconseguir una societat sense explotadors ni explotats, una societat de lliures i iguals, on la dona no estigui situada en un pla inferior, en definitiva, lluitant sempre per un món millor. continuar llegint

Butlletí Trimestral "Catalunya Resistent"

A finals del mes de març sortirà el butlletí del primer trimestre del 2020, número 99. Us volem anticipar alguns del temes que hi trobareu:
Destaquem l’amplia participació a l’acte i la repercussió del Manifest del Fossar de la Pedrera, incorporació de noves sòcies i socis a l’Assemblea General de l’Associació i el lliurament de la placa de reconeixement a la Mª Antònia Pelauzi, a la seva tasca a les comissions de solidaritat durant la dictadura. També volem destacar el reforçament de la Junta Directiva.

Notícies
17 de Gener 2020
Col·loqui sobre les Brigades Internacionals amb participació d’Eduard Amouroux de l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya.
31 de gener 2020 
Taula rodona sobre la Memòria Democràtica a Parets del Vallès. amb diversos representants d’entitats i per part de l’ACEFP, l’Eduard Amouroux.
20 i 21 de febrer 2020 
Els companys Domènec Martínez i Consol Hernández han participat en el actes d’homenatge als Brigadistes i les persones represaliades pel franquisme a Tarancón y Madrid, el 20 i 22 de febrer. Durant aquestes jornades hem enfortit la relació amb l’ARMHC (Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica de Cuenca), particularment amb el seu president Maximo Molina i també amb la presidenta de la AABI, Almudena Cros. Veure cròniques de l’homenatge de Tarancón i de la Marxa del Jarama al següent enllaç.
5 de març 2020
Una delegació de l’ACEPF va assistir a l’acte de presentació del llibre Los campos de concentración de Franco. Sometimiento, torturas y muerte tres las alambradas, del periodista Carlos Hernández de Miguel. Biblioteca Francesc Boix, de Poble Nou. Un llibre que serveix per dimensionar la repressió franquista als camps de concentració per on van passar entre 700.000 i un milió de persones.
7 de març 2020
Una amplia representació de l’ACEPF amb el membre de la Junta Ignasi Espinosa, va participar a la Marxa anual de Borredon, on hi va haver el camp de concentració de Septfonds i van passar més de 30.000 presoners republicans, avui amenaçat per una macrogranja de porcs.
Lectures recomanades
Fer exaltació del franquisme no ha de seguir sortint gratis, per Carles Vallejo, President de l'ACEPF.
Laietana, 43: entre el record de la tortura i la denúncia de la impunitat, per César Lorenzo Rubio, autor del llibre "Solidaritat, Justícia, Memòria".
Revista de Catalunya, Creu Sant Jordi 2016
Enllaços d'interès
Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya
Amical de Mauthausen
Inscriu-te al nostre Butlletí electrònic
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, Tots els drets reservats.
   

Vols canviar la manera de rebre aquests correus electrònics
Pots actualitzar les teves preferències o donar-te de baixa

Email Marketing Powered by Mailchimp

Per a donar compliment al Reglament General Europeo de Protecció de Dades, (UE) 2016/679, en endavant RGPD i normativa vigent, l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, en endavant ACEPF, posa a la teva disposició la següent política de protecció de dades.
Des de l'ACEPF desitgem que la relació amb les persones usuàries es basi en la confiança mútua, per això, a la present Política de privacitat volem explicar-vos, de forma clara, rigorosa i transparent, com tractem les vostres dades de caràcter personal.
Consulteu aquí la política de privacitat.