Copy
View this email in your browser

Bun găsit!


Săptămânal vă oferim informații noi despre inițiative și campanii umanitare derulate în Timișoara, în contextul COVID-19. Puteți afla mai multe despre campaniile active și serviciile lor (secțiunea Cine suntem?), bilanțul acțiunilor din săptămâna precedentă (Ce am făcut?), dar și despre noi inițiative ale campaniilor (Ce facem?). Puteți afla cum sunt reflectate acțiunile umanitare din Timișoara în presă prin știri, articole, reportaje adunate în secțiunea Actualități. 
Mă informez, spun și altora, aleg să mă implic. Împreună suntem mai puternici! Omenia blochează pandemia #ObP”
Cine suntem

Antreprenorii Timisoreni Livreaza

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere online pentru bătrânii, persoanele izolate la domiciliu și din păcate, și persoane care nu mai au bani pentru alimente.

CivicStream

Servicii oferite: conținut video atrăgător rezultat din interviuri cu cei care derulează campanii civice/ umanitare în Timișoara pentru persoane active online din Timișoara care ar putea dona sau ar putea deveni voluntari

Suport psihologic pentru comunitate (UVT)

Servicii oferite: consiliere psihologică online pentru Comunitatea UVT (cadre didactice, studenți și angajați), precum și persoanele aflate în carantină și izolare din Timișoara

Farmaciștii Solidari

Servicii oferite: facilitarea comunicării dintre farmaciștii și pacienții din diverse orașe, prin digitalizare pentru pacienți, voluntari și coordonatori de voluntari pe partea de distributive medicamente.

Inițiativele StudentPlus

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consliere online pentru persoane cu nevoi speciale (bolnavi, cazuri sociale, etc.) și persoane peste 65 ani; Echipamente de protecție pentru medici, asistente, poliție, armată și voluntari; Donații calcuatoare/laptopuri pentru elevi/studenți în nevoie.

Împreună în Timișoara

Servicii oferite: informare pentru persoane aflate în nevoie de sprijinul comunității, fie că este vorba de persoane vulnerabile în fața Covid19, fie că este vorba despre persoane care au rămas fără venituri și se descurcă tot mai greu pe această perioadă, fie că vorbim despre persoane care au nevoie de îndrumări.

ÎnBine

Servicii oferite: Conținut media optimist pentru bătrânii, persoanele izolate la domiciliu și din păcate, și persoane care nu mai au bani pentru alimente.

Materiale educaționale utile în perioada pandemiei

Servicii oferite: materiale educaționale pentru elevi și profesori

UPT în luptă cu COVID-19

Servicii oferite: cercetare în domeniul medical, inginerie medicală, inginerie chimică pentru spitale

Solidari în fața Covid-19 / Timotion

Servicii oferite: strângere de fonduri şi redistribuirea lor acolo unde au cel mai mare impact pentru comunitățile vulnerabile, spitale și medicii de familie și echipele de intervenție

Vă ajutăm din Timișoara!

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere online, livrare echipamente medicale, transport pentru persoanele vulnerabile, persoanele fără venituri, diverse instituții.

Ventilate Me/VentilaTM

Servicii oferite: fabricare de aparatură medicala (ventilatoare mecanice, casti PEPR, semi-masti cu filtre interschimbabile, masti textile), echipamente de decontaminare si circuite de separare a fluxurilor inspre zone contaminate aplicatii mobile pentru organizatiile din sistemul spitalicesc, personal medical, pacienți de COVID-19, alte categorii de cetățeni.

Ce am făcut
Astăzi vă prezentăm rezultatele a patru dintre inițiativele și campaniile umanitare membre ale platformei AntiCovidTM (CivicStream, Suport psihologic pentru comunitate (UVT), Materiale educaționale utile în perioada pandemiei, Solidari în fața Covid-19 / Timotion). Acestea au venit săptămâna trecută în ajutorul a peste 3.700 de beneficiari din Timișoara, atât persoane fizice, cât și juridice, cumulând peste 200 sute de ore de voluntariat și peste 66.000 lei au oferiți ca ajutor acolo unde era nevoie. 
Activitățile au inclus livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere psihologică pentru persoane vulnerabile, facilitarea comunicării dintre părți interesate, strângere de fonduri şi redistribuirea lor, cercetare legată de problematica Covid-19, facilitarea comunicării dintre părți interesate, realizarea planurilor de lecție pentru profesori pe tema știrilor false în contextul pandemiei și realizare de conținut media.
Ce facem
Solidari în fața Covid-19 / Timotion își propune ca începând din această săptămână să desfășoare o nouă acțiune, și anume „Donează pentru ca toți copiii să poată învăța din izolare!”. Copiii din medii defavorizate care nu au acces la „Educația la distanță/online” fiindcă nu dispun de laptop/tableta/smartphone. Alte servicii pe care aceștia le vor oferi sunt: facilitarea comunicării dintre părțile interesate, donații calculatoare/ laptopuri pentru elevi/studenți în nevoie, strângere de fonduri şi redistribuirea lor.

„De când şcolile s-au închis o dată cu criza COVID-19, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare, tablete sau telefoane smart acasă, nu mai au acces nici la învățătură. Şcolile nu se vor redeschide în viitorul apropiat, de aceea, în această perioadă ne propunem să strângem resurse materiale prin Fondul Solidari în faţa COVID-19 şi prin campania SMS - 2 euro la 8837 cu textul TIMIŞ, pentru a sprijini acei copii care nu pot face faţă noilor cerinţe ale “Şcolii în pandemie”. Totodată, colectăm donații în bunuri prin ONG-urile partenere, care lucrează direct cu copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online. În cazul în care doriţi să faceţi o donaţie sub forma unor aparaturi IT (tablete, laptopuri etc.), funcţionale, vă rugăm să ne scrieți la fundatiacomunitaratm@gmail.com sau să ne contactaţi la numărul de telefon: 0770101707”
Actualitate

„Dar din dar”, prin ochi de voluntar

Este o perioadă în care suntem nevoiți să #stămacasă, dar ordonanțele militare permit acțiunile de voluntariat. Asociația „Acasă în Banat” a fost în Timiș și în Caraș-Severin, în Săptămâna Mare, și a ajutat persoanele nevoiașe. Citește mai mult

Pro Vobis caută super-eroi

Criza prin care trecem acum a transformat un număr mare de oameni în adevărați eroi. Unii dintre ei „luptă” în linia întâi, fac mari sacrificii pentru binele nostru, al tuturor, și merită toată recunoștința noastră! Citește mai mult

Hack pentru binele public

[…] O formă ”modernă” de implicare solidară este cea manifestată prin participarea unor categorii diverse de oameni la evenimente de tip hackathon, dedicate binelui public. Citește mai mult

Sprijinul Timotion în contextul COVID-19: de la spitale la grupurile vulnerabile

Platforma Timotion a început din 16 martie să strangă fonduri prin proiectul Solidari în fața COVID-19, reusind până in present să adune peste 295000 de lei din comunitate, pentru comunitate. Citește mai mult

Despre Platforma AntiCovidTM

Scopul Platformei AntiCovidTM este informarea publicului despre inițiative/campanii umanitare derulate în Timișoara în contextul crizei generate de covid19 prin realizarea unei perspective integrate la nivelul municipiului. Citește mai mult
Facebook
Website
Copyright © 2021 AntiCovidTM, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp