Copy
View this email in your browser


Bun găsit!

Săptămânal, vă oferim informații noi despre inițiative și campanii umanitare derulate în Timișoara, în contextul COVID-19. Puteți afla mai multe despre campaniile active și serviciile lor (secțiunea Cine suntem?), bilanțul acțiunilor 
din săptămâna precedentă (Ce am făcut?), dar și despre noi inițiative ale campaniilor (Ce facem?). Puteți afla cum sunt reflectate acțiunile umanitare din Timișoara în presă prin știri, articole, reportaje adunate în secțiunea Actualități. 
Mă informez, spun și altora, aleg să mă implic. Împreună suntem mai puternici! Omenia blochează pandemia #ObP”
Cine suntem
  Inițiativă nou înregistrată

 

  Connected for health in COVID19 Crisis

Servicii oferite: livrare produse de igienă personală, realizare conținut media, Realizare aplicații mobile legate de COVID-19 pentru cadre medicale din spitale din județul Timiș și ale unități medicale private care au continuat activitatea pe perioada situației de urgenta

  EducaTM

Servicii oferite: colectare calculatoare/laptopuri/tablete / smartphone-uri pentru elevi din familii marginalizate socio-economic care nu au acces la educație online

Antreprenorii Timisoreni Livreaza

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere online pentru bătrânii, persoanele izolate la domiciliu și din păcate, și persoane care nu mai au bani pentru alimente.

CivicStream

Servicii oferite: conținut video atrăgător rezultat din interviuri cu cei care derulează campanii civice/ umanitare în Timișoara pentru persoane active online din Timișoara care ar putea dona sau ar putea deveni voluntari

Farmaciștii Solidari

Servicii oferite: facilitarea comunicării dintre farmaciștii și pacienții din diverse orașe, prin digitalizare pentru pacienți, voluntari și coordonatori de voluntari pe partea de distributive medicamente

Inițiativele StudentPlus

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consliere online pentru persoane cu nevoi speciale (bolnavi, cazuri sociale, etc.) și persoane peste 65 ani; Echipamente de protecție pentru medici, asistente, poliție, armată și voluntari; Donații calcuatoare/laptopuri pentru elevi/studenți în nevoie.

Împreună în Timișoara

Servicii oferite: informare pentru persoane aflate în nevoie de sprijinul comunității, fie că este vorba de persoane vulnerabile în fața Covid19, fie că este vorba despre persoane care au rămas fără venituri și se descurcă tot mai greu pe această perioadă, fie că vorbim despre persoane care au nevoie de îndrumări.

ÎnBine

Servicii oferite: Conținut media optimist pentru bătrânii, persoanele izolate la domiciliu și din păcate, și persoane care nu mai au bani pentru alimente.

Materiale educaționale utile în perioada pandemiei

Servicii oferite: materiale educaționale pentru elevi și profesori

Reclădim Speranța

Servicii oferite: donare de aparatura și echipamentele de protecție pentru spitale/cadre medicale și livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală pentru și grupuri vulnerabile

Solidari în fața Covid-19 / Timotion

Servicii oferite: strângere de fonduri şi redistribuirea lor acolo unde au cel mai mare impact pentru comunitățile vulnerabile, spitale și medicii de familie și echipele de intervenție

Solidaritate+Responsabilitate=Sănătate în Comunitate

Servicii oferite: livrare alimente, livrare produse de igienă personală, strângere de fonduri şi redistribuirea lor, servicii medicale pentru comunități defavorizate din mediul rural, cu accent pe copii.

Suport psihologic pentru comunitate (UVT)

Servicii oferite: consiliere psihologică online pentru Comunitatea UVT (cadre didactice, studenți și angajați), precum și persoanele aflate în carantină și izolare din Timișoara

TeaM2121 – forum de discuții cu secțiune pentru covid

Servicii oferite: informații generale pentru locuitorii Timișoarei cu acces la internet

UPT în luptă cu COVID-19

Servicii oferite: cercetare în domeniul medical, inginerie medicală, inginerie chimică pentru spitale

Vă ajutăm din Timișoara!

Servicii oferite: livrare alimente, livrare medicamente, livrare produse de igienă personală, consiliere online, livrare echipamente medicale, transport pentru persoanele vulnerabile, persoanele fără venituri, diverse instituții.

Ventilate Me/VentilaTM

Servicii oferite: fabricare de aparatură medicala (ventilatoare mecanice, casti PEPR, semi-masti cu filtre interschimbabile, masti textile), echipamente de decontaminare si circuite de separare a fluxurilor inspre zone contaminate aplicatii mobile pentru organizatiile din sistemul spitalicesc, personal medical, pacienți de COVID-19, alte categorii de cetățeni.

Ce am făcut
Astăzi vă prezentăm rezultatele a două dintre inițiativele și campaniile umanitare membre ale platformei AntiCovidTM (CivicStream, Suport psihologic pentru comunitate (UVT)). Acestea au venit săptămâna trecută în ajutorul a 10 beneficiari persoane fizice și un beneficiar persoană juridică din Timișoara, cumulând aproximativ 44 de ore de voluntariat.

Activitățile din această săptămână au inclus consiliere psihologică pentru persoane vulnerabile și realizare de conținut media.

Daniela Chesaru Daia, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara, ne oferă și detalii din spatele cortinei, în ceea ce privește activitatea de voluntariat a fundației.
 
Ce facem
#TransparențaCreșteEficiența
 
AntiCovidTM a demarat campania #TransparențaCreșteEficiența, prin care solicită autorităților locale răspunsuri clare la întrebări care preocupă întreaga comunitate locală. Astfel, au fost lansate cereri, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Timişoara, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Banat" al județului Timiș.

Solidari în fața Covid-19 / Timotion Sprijină entitățile care vin în sprijinul elevilor cu scopul de a le asigura echipamentele necesare pentru a participa la Școala online.
Tipuri de produse și servicii vor fi oferite în cadrul noilor acțiuni:
  • Facilitarea comunicării dintre părți interesate
  • Donații calculatoare/laptopuri pentru elevi/studenți în nevoie.
  • Strângere de fonduri şi redistribuirea lor
Pentru această nouă acțiune, campania are nevoie de bani, materiale și echipamente precum: laptopuri, tablete, unități PC și periferice (monitoare, tastaturi, mouse-uri).
Indexul AntiCovidTM
Este disponibilă cea de-a doua ediție a Indexului AntiCovidTM.

Indexul este realizat săptămânal pe baza răspunsurilor oferite de un grup de experți din diverse domenii de activitate și a fost lansat în 11 mai 2020. Indexul este un instrument utilizat pentru a defini percepția publică cu privire la priorități de acțiune la nivelul comunității locale pe durata crizei.

Într-o perspectivă comparativă cu ediția anterioară, dincolo de ascensiunea temei Educație, cele mai importante priorități definite în ediția precedentă și-au păstrat poziționarea una față de cealaltă (Identificarea focarelor de infecție, Capacitatea sistemului medical, Testare). Citește mai mult
Oportunități de finanțare

Working Together to Improve Governance and Anticorruption
– abordări practice și orientate către soluții pentru a îmbunătăți guvernanța instituțiilor publice și impactul acestora asupra cetățenilor
Termen: 20 mai; Durată: între 12 și 24 de luni
 

Dezvoltarea antreprenoriatului social în România: O nouă platformă de e-learning și o competiție internațională de pitch!
– sunt căutate proiecte sociale, investitori și factorii de decizie care vor să lucreze în comun pentru  dezvoltarea antreprenoriatului social și a investițiilor cu impact care generează schimbare socială
Termen: 25 mai; Durată: 6 săptămâni

Actualitate

 

Cum se desfășoara educația online în Timiș?

Consiliul Județean al Elevilor Timiș lansează Raportul privind digitalizarea educației în județul Timiș, un document care arată, fără niciun fel de filtru, realitatea predării online din județul nostru.

CivicStream: Vocile solidarității – Episodul 1

[…] Daniela Chesaru , director executiv la Fundația Comunitara Timișoara, povestește despre aventura achiziției de echipamente medicale pentru prima linie, la începutul luptei împotriva COVID-19.

Index AntiCovidTM #2 – 18 mai 2020

[…] tema prioritară pentru comunitatea timișoreană continua să fie Identificarea focarelor de infecție. A doua prioritate, în viziunea acelorași experți, este o tema nou intrată în Index, Educația.

TIMIȘOREANA A DONAT PENTRU NOI ECHIPAMENTE MEDICALE LA VICTOR BABEȘ

Donația este parte a inițiativei naționale #separatidarimpreuna, demarată în luna aprilie de Timișoreana alături de Crucea Roșie Română, pentru a veni în sprijinul spitalelor din România în care au fost și sunt tratați românii afectați de noul tip de coronavirus.

Solidari în fața Covid-19

Ne confruntăm cu o situație fără precedent în istoria recentă a orașului și a tării noastre: intrarea în stare de urgență din cauza răspândirii unui virus înalt contagios. Comunitatea și spitalele au nevoie de sprijin, iar fiecare dintre noi are puterea de a spori resursele cu care medicii salvează vieți, iar ONG-urile vin în sprijinul grupurilor vulnerabile.

O echipă din Timișoara lucrează non-stop la un model de ventilator tipărit 3D care poate salva vieți

VentilaTM este un proiect din Timișoara care s-a născut din nevoia de a ajuta medicii. În eventualitatea în care infecțiile cu SARS-CoV-2 se vor împrăștia cu rapiditate, iar oamenii vor avea nevoie de respirație asistată, echipa VentilaTM și-a propus să vină cu o soluție.

Donează echipamente IT pentru educația online

Echipa Științescu Timișoara împreună cu EducaTM au venit cu o soluție pentru primii 258 de copii de clasa a 8-a elevi din județul Timiș care au de pregătit participarea la examenul de capacitate – o colectă de echipamente: smartphone-uri, tablete, laptopuri, desktop-uri dar și periferice (display-uri, tastaturi, mouse-uri).

 

Despre Platforma AntiCovidTM

Scopul Platformei AntiCovidTM este informarea publicului despre inițiative/campanii umanitare derulate în Timișoara în contextul crizei generate de covid19 prin realizarea unei perspective integrate la nivelul municipiului. Citește mai mult
Facebook
Website
Copyright © 2020 AntiCovidTM, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp