Copy
Pressemelding fra Borealis – en festival for eksperimentell musikk, i Bergen
View this email in your browser

Nytt artistslipp for Borealis 2017

Borealis er glade for å kunne legge til en kveld med nye musikalske eksperiment til festivalen i mars, som en del av vårt årlige samarbeid med Bergen Kunsthalls konsertserie Utmark. Fra Philadelphia, Baltimore og Lisboa kommer tre artister med hardtslående musikk for dansegulvet. Moor Mother, Abdu Ali og DJ Marfox er tre artister som skyver grensene i deres sjanger, og som har fått stadig større internasjonal omtale for deres kompromissløse kunst. Borealis er på stadig jakt etter lyder som ikke lett passer inn i en sjanger, og denne kvelden byr på lyrikk og musikk som er like konfronterende som dansbar.

Moor Mother + Abdu Ali + DJ Marfox : Landmark, lørdag 12. mars 2017, 23.00

Camae Ayewa fra Philadelphia, USA er den interdisiplinære artisten bak prosjektet Moor Mother. Hun blander protest og afrofuturistiske tidsreiser, og skaper en virvelvind av ofte aggressiv, eksperimentell støy og poesi. Arbeidet hennes bærer i seg det frigjørende sinne fra punken og den improviserende ånden fra Sun Ra, og gjennom bruk av elektronikk, feltopptak og analoge støylagere frembringer hun frakterte, kakofoniske bølger som ordene hennes kan surfe på. Hennes siste album, Fetish Bones, utgitt i september i år, ble kåret til nr. 3 i The Wire sin "albums of the year"-kåring.
 
Abdu Ali
Abdu Ali er rå, kompleks og visker ut alle tenkelige forskjeller. Han er en homofil rapper fra den amerikanske byen Baltimore, som legger kraftfulle tekster om rasisme og homofobi på den råeste dansemusikken og på mer eksperimentelle prouksjoner. Han har blitt sammenlignet med Death Grips og andre støyrap-grupper på grunn av sin utrolige energi på scenen, og har skapt sin helt egne sound med grobunn i egne erfaringer og historier, påvirket av punk, støymusikk, afrofuturisme og BMore klubbmusikk. I 2016 slapp han MONGO, som Fader magazine kalte "a pitch-perfect 'black self-care mixtape' from Baltimore’s most exciting rapper."
I musikken til DJ Marfox, aka Marlon Silva, møter hans angolanske røtter dagens Portugal, og kuduro – den elektroniske musikken fra Luanda – går gjennom en transformasjon når den lander og blir født på nytt på den Afro-portugisiske klubbscenen i Lisboa. Marfox er DJ, produsent og nå sjef for plateselskapet Príncipe Discos, og mener at å finne sine røtter er en viktig drivkraft for kreativ, teknologisk og kollektiv sosial evolusjon. Musikken hans har oppnådd ikonisk status i det urbane Portugal og i den afrikanske diasporaen i Europa. Dette har skapt muligheten for framveksten av et nettverk av unge, kreative sjeler på grasrotnivå, på jakt etter å bryte gamle tradisjoner innen lyd og kultur. 

“Borealis er ikke en festival for musikk som lett kan kategoriseres, men en plass der vi feirer folk som presser grensene for hva lyd og kultur kan bety. Dette er tre artister som sprenger enhver sjanger, og som bruker musikk som et verktøy for sosial og politisk aktivisme.” 
– Kunstnerisk leder for Borealis, Peter Meanwell 

For mer informasjon, bilder eller intervju med artistene eller festivalen,
kontakt Irem Müftüoglu på irem@borealisfestival.no eller +4741649181
Denne kvelden samarbeider Borealis med Utmark, som  er Bergen Kunsthalls konsertserie med et dedikert fokus på ny eksperimentell musikk: fra rock til klassisk samtidsmusikk, fra elektronisk til akustisk, og fra etablert til alternativ.


This email was sent to <<* E-mail / E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borealis – en festival for eksperimentell musikk · Strandgaten 207 · Bergen, 5004 · Norway