Copy
Februar: Nyhetsbrev fra Borealis – en festival for eksperimentell musikk, i Bergen.
View this email in your browser

Det er nå knappe to uker til eksperimentelle lyder høres over hele Bergen, når Borealis 2017 går av stabelen i Bergen. Kontoret er preget av en intens energi når alle får de siste detaljene på plass, og de siste partiturene har ankommet byen. Med 26 arrangement 15 konsertarenaer over 5 dager er det mye å velge i. Vi presenterer alt fra nykomponert musikk for Sjøforsvarets musikkorps og dampende politisk støy-rap til fersk improvisert musikk. Enten du er en komponist, eller en lytter; en erfaren konsertgjenger eller en utforsker av ny musikk; eller bare fan av ny kunst, film eller musikk: Vi har noe for deg! 

Sees om to uker! 

NYE ANNONSERINGER! 

Vi er veldig glade for å kunne annonsere at tre internasjonalt anerkjente artister vil stå for musikalske innslag som en del av Matana Roberts' sin utstilling I Call America i Bergen Kunsthall, No. 5.
Artistene som vil respondere på arbeidet til Roberts er: 
Jennifer Walshe – vokal (Intervention #1: Torsdag 9. mars, kl. 13.30); Angharad Davies – fiolin (Intervention #2: Fredag 10. mars, kl. 13.30); Kjetil Møster – saksofon (Intervention #3: Søndag 12. mars, kl. 12.30).
Det er gratis inngang til utstillingen og de musikalske innslagene. 

DETTE VIL DU IKKE GÅ GLIPP AV! 

Jonáš Gruska sin workshop Bygg din egen Elektrosluch er allerede utsolgt, og det blir færre og færre seter på bussene som skal ta publikum til Fjell festning på Sotra for å høre Espen Sommer Eide og Signe LidénVertical Studies, lørdag 11. mars.  De to tar oss med på en ekskursjon under jorden, for å utforske vertikal lyd inne i en gammel militærforlegning. Vertical Studies er en ettermiddag med eksperimentell lytting omringet av vær og historie.
Det er et begrenset antall billetter, og de forsvinner fort! Du kan sikre deg billett her – både med og uten bussturen inkludert!

HITCHCOCK!

Hvis du er like spent på å oppleve den norske premieren av Annelies Van Parys sin opera Private View som vi er, så har du muligheten til å få deg en skikkelig god oppvarming når Cinemateket i Bergen viser Alfred Hitchcocks Rear Window, søndag 5. mars, kl. 17.00 på USF Verftet. Denne filmklassikeren er inspirasjonen bak operaen, og scenografien til Private View består av store skjermer der klipp fra Hitchcock sine filmer vises. 
Se filmen først, og så operaen, og bli forvandlet til en kikker i ekte Hitchcock-stil! 

BOREALISBRYGG!

Etter flere uker med intens forskning, og takket være våre venner i Ekangersmuget – Bergens minste bryggeri – har vi fått laget en helt unik Borealis-øl! Borealis er en eple saison – fruktig, med en touch av gjær og humle, men forfriskende og veldig drikkbar, perfekt for 5 eksperimentelle dager!  Du finner den på kran under åpningskonserten til Borealis, på festivalscenen Landmark, og i barer som Pingvinen o.l. over hele byen. Ølet selges i en begrenset periode, så sett i gang og drikk!

BOREALIS LISTENING CLUB #10!

Bli med oss tirsdag 28. februar på Hordaland Kunstsenter, på den siste Borealis Listening Club før festivalen! Vi skal høre musikk av komponister som kommer til Bergen, få en sniktitt på partitur, og snakke om hvordan vi jobber for å sette sammen festivalprogrammet. 
Vi spanderer som alltid popcorn og baren er åpen fra 20.00. 
 

FESTIVALPASS!

Den beste måten å nyte festivalen på er ved å skaffe seg et festivalpass. Passet gir deg mulighet til å være med på konserter hver dag, på kryss og tvers av byen. Alle konsertene varer cirka en time, og til sammen former de en reise som går fra stille lytting til vill dans. Hvis du vurderer å komme på mer enn et par konserter er det også økonomisk svært gunstig.
Festivalpasset vårt er den billetten som gir deg mest valuta for pengene!

KJØP ET FESTIVALPASS NÅ!


This email was sent to <<* E-mail / E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borealis – en festival for eksperimentell musikk · Strandgaten 207 · Bergen, 5004 · Norway