Copy
April nyhetsbrev fra Borealis - en festival for eksperimentell musikk, i Bergen.
View this email in your browser

Tusen takk til alle som tok del i Borealis 2017 – til dere som spilte og opptrådte, dere som lagde mat og var frivillige, brygget Borealis-øl, publikum som lyttet og diskuterte, og alle dere som arbeidet med produksjonen! Det var 5 fantastiske dager med konserter og forestillinger, foredrag og samtaler, film, utstillinger og diskusjoner; det var bevegelser og vandring, spørsmål ble stilt, publikum tok del, sang, danset og slang rundt omkring på de mange, mange putene...

Hvert år ønsker vi å bringe sammen en inspirerende gruppe med kunstnere for å lage nye verk for et publikum som har åpne ører og som ønsker å delta i en større diskusjon om hva musikk er og hva det kan føre til. I år var publikum større enn noen gang – vi hadde mange fulle hus, lange køer og billettsalget var på topp – så takk for at du var en del av alt dette!

Vi presenterte 26 arrangementer på 15 forskjellige arenaer over 5 dager, fra den fengslende vertikale lydverdenen til Espen Sommer Eide og Signe Lidén til den eksperimentelle politiske energien til Moor Mother; verdenspremierer av Okkyung Lee, Øyvind Torvund, Oliver Coates, Jana Winderen, SPUNK, og mange flere, til det enorme utvalget av arenaer vi kollektivt okkuperte og alle fantastiske konserter – årets eksperimentering med lyd og musikk ble varierende og spennende.

På årets festival har vi også diskutert og reflektert over hvorfor vi skal bry oss om dette vi kaller for ’eksperimentell musikk’ og hvilken rolle musikkmiljøet kan spille både på et politisk nivå og i kampen mot intoleranse og fordommer. Vi er veldige stolte over å presentere en festival med lik kjønnsfordeling, og det er noen vi forplikter oss til også for fremtidige festivaler. Vi tilrettela også for samtaler om hvordan vi engasjerer oss i samfunnet i et større perspektiv, og selv om vi ikke kom opp med det endelige svaret, tilbrakte vi tid sammen i solidaritet, vi lyttet og diskuterte, og for dette er vi takknemlig.

Borealis er tilbake 7.-11. mars 2018, og du har allerede nå muligheten for å kjøpe festivalpass for neste års eventyr! I mellomtiden fortsetter vi å holde deg oppdatert her med nyhetsbrev og vi vender også snart tilbake med Borealis Listening Club.

Sees snart,

Peter og Tine

Kjøp 2018 Festivalpass nå!
Gjenopplev festivalen...

Filmskaper Ben Speck og våre eminente festivalfotografer fanget festivaldagene i alle farger og former… gikk du glipp av noe, eller ønsker du å gjenoppleve noen øyeblikk av festivalen; her finner du videoer og bilder!
Borealis på radio….

NRK Spillerom snakket med kunstnere og komponister, og sendte en av våre konserter. Hør NRK sin dekning av festivalen her:
Samtale: Opplever samtidsmusikkfeltet en eksistensiell krise? 
Konsert: Andreas Borregaard spiller Jennifer Walshe og Niels Rønsholdt
Samtale: Okkyung Lee snakker om ny musikk og politikk

SRiB snakket med Moor Mother om kvinnelig MCs, rasisme og politisk rap, hør her: Crossfade

Andre synspunkter...

"It’s clear also that Bergen’s Borealis is not only an “interesting” festival but also a vital one."
Karl Smith, The Quietus

"Borealis er enno ung og ivrig, med ein særleg sans for å forske i kryssingspunkta mellom lyd og visuelle element, tradisjonelle og utradisjonelle omgivnader og sterke kunstnariske stemmer – nye som meir kjente."
Astrid Kvalbein, Ballade.no

"... as with so much in this festival, there's no doubt we come away with a whole lot of new questions"
Joe Muggs, The Arts Desk

"Derfor er Borealis et livsnødvendig supplement i festivalfloraen"
Ørjan Nilsson, Bergensavisen, 09.03.2017

***** Opera som remix og mashup
Peter Larsen, Bergens TidendeThis email was sent to <<* E-mail / E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borealis – en festival for eksperimentell musikk · Strandgaten 207 · Bergen, 5004 · Norway