Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

5 maart 2017

Rob M.M. Greuter
Kiesgenoten,

Vorige week bezocht ik een informatieavond over De Florijn. Ik dacht er al e.a. van te weten, maar hoorde toch weer veel nieuws. Het is al eerder gezegd, er zou direct een volksopstand uitbreken als mensen zouden weten hoe vernietigend het geld- en rentesysteem functioneert. Het drijft de meerderheid regelrecht richting slavernij en armoede. De Florijn lost dat allemaal op, zo mooi!
En zo laf en jammer dat geen enkele kansrijke politieke partij deze problemen durft aan te pakken. Idem dito wat betreft de problemen in de zorg, ze hebben geen van allen begrepen hoe de vork in de steel zit. Nog niet. Enfin, ik ga Piratenpartij stemmen omdat ik het belangrijk vind dat hun kennis en visie in de 2e slaapKamer vertegenwoordigd is, in de wetenschap dat PvdD toch wel lekker zal groeien in zetels. En  u maar hopen dat de huidige democratie snel de noodzakelijke verbeteringen ondergaat. Dat is hard nodig gezien de vele en grote urgenties. Werkelijk onvoorstelbaar dat tijdens het Carré-debat vanavond, klimaatverandering geen onderwerp zal zijn. Tsja. 

Complexiteit en druk
Ik ontving 1 maart het inzicht dat er relatief zoveel 'boze' mensen zijn, omdat de totale druk op een hele grote groep mensen de afgelopen, zeg 20 jaar, enorm is toegenomen: prestatiedruk, maatschappelijke druk, woondruk, werkdruk, overheidsdruk, administratiedruk, zorgdruk, geluksdruk, gezondheidsdruk, duurzaamheidsdruk, leerdruk, informatiedruk, technologiedruk, privacydruk, familiedruk, schuldendruk et cetera. Heel veel teveel druk.

Hieruit volgt dan de vraag hoe we saam al die druk gaan verminderen binnen een eenvoudiger samenleving? Hoe gaan we complexiteit en druk reduceren? Ik reik hiertoe vooralsnog zes sleutelbegrippen aan: vriendelijkheid, verantwoordelijkheid (nemen), basisinkomen, eerlijk geldsysteem, rentevrij geldsysteem, holistische geïntegreerde gezondheidszorg.

Doe-, kijk- en leesvoerig
Workshop HEEL protocol, Mies Kloos
Zadenbeurs Reclaim the Seeds, Nijmegen 5 maart 2017

Huishoudelijk
Er is een grote zending van KeyPharm ontvangen, daardoor zijn ook alle etherische- en plantaardige oliën weer rijkelijk aangevuld!

Namasté
Rob Greuter

 

Duidende!


We are here to awaken from the illusion of our separateness.
- Thich Nhat Hanh -

Armoede komt inderdaad niet voor in PVV verkiezingsprogramma. Het programma IS armoede.
- Rob M.M. Greuter - 

Biologisch gezien is de mens voor de Aarde een plaag. Gelukkig kunnen we dat transformeren naar naar een zegen. Als jij dat wil. #creatie
- Rob M.M. Greuter - 

Nieuwe producten!

Bio Superfruit forte

Bio Superfruit forte

Krachtige en smaakvolle natuurlijke fruitcocktail, volledig biologisch!


Biotona Bio Superfruit forte is een krachtige en weldadige cocktail van verschillende (geconcentreerde) supersappen. Superfruit forte bevat het sap van enkele superbessen zoals aronia, zwarte moerbei, goji en heerlijke mangostanpuree. De toevoeging van de geconcentreerde sappen van veenbes, granaatappel en zowel de Europese als de Amerikaanse blauwe bes zorgt voor een extra boost. Biotona Bio Superfruit forte is een heerlijke aanvulling op een gezonde en evenwichtige voeding. Bio Superfruit forte is veilig voor jong en oud en daardoor ook een perfect welzijnsdrank voor kinderen!
Daarom Biotona Superfoods!
 • 100% puur, van gecontroleerd biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
 • Gecertificeerd Vegan®, vrij van dierlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd.
 • Gluten- en cholesterolvrij.
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!
Over Biotona
Biotona is onderdeel van KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Physalis, waarvan HeelBewust veel van haar tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, is onderdeel van KeyPharm.

Inhoud
500ml

Verpakking
Donkergekleurde glazen fles

Ingrediënten
Gojisap* (35,9%), mangostanpuree* (23,8%), aroniasap* (12,8%), zwarte moerbeisap* (12,7%), sapconcentraat van: veenbes* (4,8%), granaatappel* (4,8%)*, Europese* (2,4%) en Amerikaanse* (2,4%) blauwe bes, zuurteregelaar: citroenzuur, antioxidant: ascorbinezuur.
(*Biologische teelt)
Lees meer!
Bio Barley grass raw juice powder

Bio Barley grass raw juice powder

Ontdek de groene kracht van puur Gerstegras sappoeder!


Biotona Bio Gerstegras sappoeder is afkomstig van de jonge scheuten van gerst, die geoogst worden net vóórdat de graanvorming begint. Dit is namelijk het moment waarop de aanwezige fytonutriënten hun hoogste niveau bereikt hebben. Het poeder wordt geproduceerd volgens het EverRAW proces, een subliem proces dat versheid en kwaliteit garandeert, waarbij het geperste sap in slechts 2 minuten tijd gedroogd wordt en waarbij de temperatuur altijd rond de lichaamstemperatuur blijft. Het proces van de oogst naar poeder neemt slechts 2 uur in beslag en garandeert het behoud van alle vitaminen, mineralen en enzymen uit het gerstegras. De felgroene kleur van het poeder verraadt de grote aanwezigheid van natuurlijk chlorofyl, het plantaardige hemoglobine! 
Meer over Gerstegras
Onder het rijkste bladgroen van de natuur bevinden zich de graangrasen, unieke planten die zo volgepakt zijn met een breed spectrum aan voedingsstoffen, dat zij wel de natuurlijke multivitamine genoemd worden! De graspoeders van Biotona niet gepasteuriseerd, geteeld in organische aarde van organische zaden (GMO vrij), met behulp van organische teeltmethodes. De grassen worden geteeld in de frisse lucht van hoge hoogtes en daardoor blootgesteld aan intens zonlicht, waardoor de extreem hoge voedingswaarden ontstaan. De grassen wortelen diep zodat meer mineralen geabsorbeerd worden.

Geschiedenis
Gerstegras is het blad van de plant (Hordeum vulgare) dat achter blijft nadat de zaden zijn verwijderd. In China draagt deze plant de naam Mai ya. Gerst is een eenjarige plan. De plant moet dus ieder jaar opnieuw worden gezaaid en kan tot 1 meter hoog worden. Gerstegras zijn de bovengrondse plantendelen van de gersteplant voordat er een aar gevormd wordt. Men vermoedt dat gerst het eerste graan is dat door mensen gecultiveerd werd. Het werd al 7000 jaar voor Christus gebruikt als voedingsmiddel en in de natuurgeneeskunde. In China werd deze plant gecultiveerd vanaf zo'n 2000 voor Christus.

Jong Gerstegrasblad bevat een weelde aan nutriënten!
 • Lichtverteerbare proteïnen.
 • Veel eiwitten (90% verteerbaar)
 • Vele anti-oxidanten en verteringsenzymen.
 • Basische potentie om zuurgraad (Ph) te normaliseren.
 • Breed spectrum aan vitaminen (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur), C, E, K).
 • Breed spectrum aan mineralen (o.a. calcium, ijzer, magnesium).
 • Grote hoeveelheid chlorofyl.
 • Bevat veel Superoxide Dismutase (SOD), opruimer zuurstofradicalen!
Gerstegras sappoeder bevat tal van vitamines, mineralen, aminozuren en ontelbaar veel bruikbare enzymen. Gerstegrasblad heeft bovendien ook een basische pH en draagt daardoor fors bij aan de ontzuring van het lichaam en het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Gerstegraspoeder bevat ook grote hoeveelheden natuurlijk chlorofyl (het bloed van de plant). De helder groene kleur van Gerstegras is het natuurlijke chlorofyl. Alle eigenschappen bekend uit de toepassing van tarwegras, zijn bekend voor gerstegras!

Het poeder van jong gerstegras bevat 13 keer zoveel caroteen als wortels, 65 maal meer vitamine C als appels, en vijf maal meer ijzer dan spinazie. Het heeft 18 maal meer kalium dan spinazie en 11 maal meer calcium dan melk. Gerstegrasblad is rijk aan carotenoïden, (waaronder vitamine A, beta-caroteen), vitamines B1, B2, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12 (sporen), C, E, K. De plant bevat ook grote hoeveelheden mineralen, waaronder calcium, kalium,ijzer, fosfor, koper, magnesium, mangaan en natrium. Verder is gerstegras rijk aan aminozuren, chlorofyl, eiwitten, enzymen, proteïnen en vezels. Jong gerstegras is het meest voedingrijk geconcentreerde voedingsproduct dat ooit werd ontdekt!

Gerstegrasblad is ideaal voor vegetariërs en veganisten!
Gerstegras is rijk aan eiwitten, lichtverteerbare proteïnen en aminozuren, inclusief de 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Ideaal voor mensen die geen vlees, eieren en zuivel willen eten!

Het belang van sap!
De snelste weg om de immuniteit te herstellen en het lichaam in zijn gezonde staat te brengen is via het drinken van rauwe groentensappen (denk bijvoorbeeld aan een sapkuren). Groentensappen kosten het lichaam noch energie, noch inspanning en vergelijk je bijna met (natuurlijke) intraveneuze voeding. Binnen enkele minuten zijn de voedingsstoffen in de bloedstroom en voeden de cellen en het immuunsysteem.

Grassen horen in de volle grond!
Steeds meer mensen kweken binnenshuis de bekende grassen (tarwegras, gerstegras, havergras, roggegras et cetera). Anderen kopen de ‘verse’ grassen van producenten, die het grootschalig, maar binnen kweken. Het voordeel van het binnenshuis kweken van deze grassen is de vorming van meer korte suikerketens, snelle suikervorming. Dat geeft een zoetere smaak, maar kan qua gezondheidswaarde (fytonutriënten) absoluut niet tippen aan de langzaam gevormde suikers die ontstaan wanneer grassen in de volle grond groeien, bloot gesteld aan de elementen. Deze grassen zullen ook donkergroener zijn, rijker aan chlorofyl!

Inhoud
200 gram

Verpakking
Foodgrade folie zak

Land van herkomst
VS

Ingrediënten
100% Gerstegras sappoeder* (Hordeum vulgare)
(*uit biologische teelt)
Lees meer!
Bio Wheat grass raw juice powder

Bio Wheat grass raw juice powder

Ontdek de groene kracht van puur Tarwegras sappoeder!


Biotona biologisch Tarwegras sappoeder is afkomstig van de jonge scheuten van tarwe, die geoogst worden net vóórdat de graanvorming begint. Dat is namelijk het moment waarop de aanwezige fytonutriënten hun hoogste niveau bereikt hebben. Het tarwegraspoeder wordt geproduceerd volgens het EverRAW proces, een subliem proces dat versheid en kwaliteit garandeert, waarbij het geperste sap in slechts 2 minuten tijd gedroogd wordt en waarbij de temperatuur altijd rond de lichaamstemperatuur blijft.
Het proces van de oogst naar poeder neemt slechts 2 uur in beslag en garandeert het behoud van alle vitaminen, mineralen en enzymen uit het tarwegras. De felgroene kleur van het poeder verraadt de grote aanwezigheid van natuurlijk chlorofyl, het plantaardige hemoglobine! 

Inhoud
200 gram

Verpakking
Foodgrade folie zak

Land van herkomst
VS

Ingrediënten
100% Tarwegras sappoeder* (Triticum aestivum)
(*uit biologische teelt)
Lees meer!
Bio gepeld Hennepzaad

Bio gepeld Hennepzaad

Natuurlijk rijk biologisch Hennepzaad!


We weten het, wilde hennepplanten worden al duizenden jaren gecultiveerd. Uit de hennepzaden van deze bjzondere plant wordt een voedzame en gezonde olie voor in de keuken geperst. De 100% biologische en gepelde hennepzaden van Biotona zijn een rijke bron van proteïnen, die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, maar bevatten daarnaast ook meervoudig onverzadigde vetten, zoals omega 3 en omega 6 vetzuren in een ideale verhouding van 3:1. Biotona Bio Hennepzaad wordt gewonnen uit in Roemenië gekweekte hennepvarianten, speciaal bedoeld voor voeding.
Meer over Hennepzaad
Hennepzaad is een van de beste en oudste plantaardige eiwitbronnen (ongeveer 35%). Het voordeel van plantaardige eiwitten voor de mens is dat deze veel gemakkelijker en beter worden opgenomen dan dierlijke eiwitten. Het kost aanzienlijk minder verteringsenergie en geeft daardoor meer energie dan dierlijke eiwitten. Belangrijker is dat we met Hennepzaad onze behoefte aan eiwitten kunnen bevredigen zonder dieren te slachtofferen.

Het eiwit in Hennepzaad bestaat voor ongeveer 65% uit Edestine en ongeveer 35% uit Albumine. De eiwitten Edestine en Albumine zijn hypo-allergeen. Slechts een heel klein deel van de mensen zal hierdoor een allergische reacties kunnen tonen. Hennepzaad bevat tevens 21 aminozuren, waaronder de 8 essentiële aminozuren (ook fijn voor een aantal neurotransmitters), de natuurlijke bouwstenen voor eiwitten in het lichaam. 

Hennepzaad is ook gewild vanwege de goede, natuurlijke balans in de volop aanwezige essentiële vetzuren (Omega 3 en Omega 6). Hennepzaad bevat ook het weinig in voedingsproducten voorkomende essentiële vetzuur Gamma-linoleenzuur (GLA). Dit vetzuur zit overigens gelukkig wel rijkelijk in moedermelk. De hoeveelheid THC in Hennepzaad is te verwaarlozen. Er zit nog meer goeds in Hennepzaad. Denk aan anti-oxidanten, enzymen, lecithine (mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden) mineralen waaronder calcium, fosfor, jodium, ijzer, kalium, koper, magnesium, zink en de vitaminen A (±37,5 IU per gram), B1, B2, B3, B6, C en E.

Biologische opneembaarheid
De biologische opneembaarheid van Hennepzaad is hoog. In de vorm van meel zal de opneembaarheid maximaliseren. Hennepzaadmeel kan je kopen, maar ook zelf maken van Hennepzaad met een goede blender in combinatie met het juiste mes. 

Geen drugs
Voor de teelt wordt geen gebruik gemaakt van de welbekende onbevruchte vrouwelijk Cannabis Sativa plant met een hoog THC gehalte (tetrahydrocannabinol). De Hennepplant die voor de zaden gekweekt wordt bevat vrijwel geen THC. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor enig effect op de  psyche. Het is een superfood, niets meer, niets minder. 

Inhoud
300 gram

Verpakking
Foodgrade hersluitbare folie zak

Land van herkomst
Roemenië

Ingrediënten
100% gepeld hennepzaad* (Cannabis sativa)
(*uit biologische teelt)
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 24 206 2814
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2017 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
Van de Veldeweg 176
6662WK Groesbeek
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken