Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

30 juli 2016

Rob M.M. Greuter
Voldanen,

5500 schildpadden in een busje, en dan gepakt worden wegens te hard rijden ;-) Een contrasterend nieuwsbericht van afgelopen week, tussen zoveel ellende, wolken, onweer en verkiezingsgeweld door. Terwijl ik dit schrijf barst de hemel alweer open hier... Volgend jaar toch maar eens elders gaan overzomeren. Mijn onderdanen zijn vakkundig verlost van enige verhuisschade, het was pijnloos, niet kietelloos ;) Ik liep (bruggetje) daar tegen een chronische ontsteking van het SI gewricht aan. De vuisthamer is direct duidelijk, Eigenwaarde inbreuk. Maar wat dan precies? Dus Mies even gebeld, altijd goed en leuk! 
Thema’s bij ontsteking SI gewricht (in de basis een Eigenwaarde inbreuk)
- Leven is te zwaar om te dragen.
- Je wordt niet ondersteund, of je ondersteund vooral anderen, terwijl niemand naar jou kijkt, qua ondersteuning, in welke vorm dan ook. 

Interessant!
Introducing FarmBot Genesis (moestuinrobot)
Joe Dispenza -- Your Immortal Brain  (Mastering the Art of Observation)

Dit filmpje van Dispenza was nieuw voor mij. Het gaat mij helpen om de kennis van dr. Hamer beter te doorgronden, en vooral  wat daar vervolgens mee te doen!

Strong Bones v Frame Builder
Ik kreeg een zeer terechte keuzevraag inzake deze twee prachtige formules van Dragon Herbs. Een senior Herbalist stuurde mij ondersaande, nog te vertalen en plaatsen, reactie, helder!

These 2 formulas are similar in function in that they both strengthen the structural framework of the body. They both nourish bones, ligaments and tendons. Their differences are that the Strong Bones has a few herbs that support more of the harder parts (bone). It has mineral rich Dragon Bone and Oyster Shell.  Frame Builder strengthens more the joints and softer tissues (ligaments/tendons). It also has Clematis, which is very good for pain. It contains Poria and White Atractylodes which help to eliminate swelling and  move water, blood and Qi.
 
Strong Bones:  Good for people with a broken, fractured, or cracked bone/bones or to prevent weakening of the bones
Frame Builder: Good for people who pulled tendon or ligament or have an old injury that still hurts and is not completely healed yet, people with low back or hip pain.
 
For Knee pain/injuries: a combination of Frame Builder and He Shou Wu formulation works wonders! I have given that combination with so much success over the years.

Huishoudelijk
Er is weer kakelvers biologisch Momordica Charantia binnen, fijn voor de pancreasworstelenden. Ook Julia's Sundance 100ml en Thorne Basis B complex (er is meer onderweg) zijn weer leverbaar. Ook is er een nieuw artikeltje geschreven: De paniek over magnesiumstearaat Tenslotte zijn er weer 4 fijne producten aan het portfolio toegevoegd, zie verderop. 

Veel leesgenoegen!

Namasté
Rob Greuter
Helping people heal themselves is my joy, it is who I am. 

 

Duidende!


Mijn Keizerrijk kent geen onderdanen, wel voldanen.
- Rob M.M. Greuter - 

Clinton's milieuvisie is vannacht samengevat in Hunderttausend luftballons. #99
- Rob M.M. Greuter - 

We vragen veelal zittend, hoe een ander, voornamelijk zittend, in het leven staat.
- Rob M.M. Greuter - 

Het valt mij op dat planten en dieren prima gedijen zonder overheid, zelfs zonder koffie.
- Rob M.M. Greuter - 

Heb jij ook zoveel moeite met 'leiders' die andermans teksten vakkundig opdreunen? #speechless
- Rob M.M. Greuter - 

Hoe zou de wereld eruit zien, als we prestatiegerichte maatschappij opwaarderen naar een liefdegerichte samenleving?
- Rob M.M. Greuter - 

Nogmaals over racisme, biologisch gezien bestaan er binnen de soort Homo sapiens geen rassen.
- Rob M.M. Greuter - 

Nieuwe producten!

Vitakruid 5-HTP-100 (vegacaps)

Vitakruid 5-HTP-100 (vegacaps)

Hoog geconcentreerd Griffonia simplicifolia extract met 95% 5-Hydroxytryptofaan!


5-HTP is een reeds omgezette vorm van L-tryptofaan (essentieel aminozuur). Het is een directe voorloper van de neurotransmitters serotonine en melatonine.

Vitakruid 5-HTP 100 bevat een marktuniek hoog geconcentreerd Griffonia simplicifolia extract met maar liefst 95% aan de werkzame stof 5-Hydroxytryptofaan (5-HTP). Omdat 5-HTP een voorloper is van serotonine, en dat weer een voorloper van melatonine, bevordert het de geestelijke veerkracht. Het wordt dan ook gebruikt voor een goede gemoedstoestand. Melatonine bevordert de slaap.

Door Vitakruid 5-HTP 100 naast Vitakruid Multi Nacht te gebruiken, creëert u een uitzonderlijk krachtige variant van Multi Nacht!

Griffonia simplicifolia (natuurlijke bron van 5-HTP)
De zaden van de plant Griffonia simplicifolia bevatten een rijkdom aan 5-HTP welke door de verboden te benoemen barrière gaan en worden in de hersenen omgezet in serotonine. Serotonine is een belangrijke stof om omgezet te kunnen worden in melatonine. 5-HTP uit Griffonia simplicifolia kent niet de nadelen die de synthetische variant van 5-HTP kenmerkt.

Melatonine en slaap
Melatonine is een stof die zich van nature al in het lichaam bevindt en die verantwoordelijk is voor het ontstaan van slaapgevoelens. Bij sommige mensen wordt deze stof echter pas heel laat in de avond afgescheiden waardoor de slaap pas laat intreedt. De dosering Griffonia extract (5-HTP) bevordert de aanmaak van zowel serotonine als melatonine, onafhankelijk van het licht/donker systeem. 5-HTP is extra bijzonder, omdat het de zeer diepe en de REM slaap zou verlengen.

Synoniemen
Griffonia simplicifolia en het 5-HTP erin kent nogal wat naamvarianten, synoniemen:

5 Hydroxy-Tryptophan
5 Hydroxy-Tryptophane
L-5 hydroxytryptophan
5-Hydroxy Tryptophane
5-Hydroxy L-Tryptophan
L-5-Hydroxytryptophan
5-Hydroxy L-Tryptophan
5-L-hydroxytryptophan
Oxitriptan
L-5 HTP

De juiste wetenschappelijke naam ervan is 5-hydroxytryptophan; L-5 hydroxytryptophan.

Lees meer!
Vitakruid Vitamine B12 Combi 6000 met folaat en PSP

Vitakruid Vitamine B12 Combi 6000 met folaat en PSP

Krachtige B12 formule met adenosylcobalamine, methylcobolamine, folaat (5-MTHF) en B6 (P5P)! het gehele lichaam!


Vitamine B12 is een zeer belangrijke vitamine, het is ook de meest complexe qua opname en omzetting. Inname van vitamine B12 via het mondslijmvlies (onder de tong) zorgt voor een optimale opname van vitamine B12. Zowel de vorm methylcobalamine als de vorm adenosylcobalamine zijn de biologisch actieve vorm van B12 en goed opneembaar.

Deze hoge doseringen In combinatie met folaat (biologisch actieve vorm van foliumzuur) dragen bij aan een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen, een normaal functioneren van het zenuwstelsel en van het geheugen. Deze bijzonder krachtige B12 formule bevat de vierde generatie folaat (5-MTHF) en vitamine B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat.

Adenosylcobalamine kent vele namen!

 • ​5-deoxyadenosylcobalamin
 • coenzyme B12
 • cobamamide
 • cobinamide
 • dibencozide
 • dibencozide co-enzym B12


Over B12 Adenosylcobalamine
Adenosylcobalamine overheerst in weefselcellen en wordt daar vastgehouden in de mitochondriën. Adenosylcobalamine draagt vooral bij aan een normaal energie-leverend metabolisme en een goed functionerend zenuwstelsel en vermindert vermoeidheid. Adenosylcobalamine speelt een rol bij de vetzuur-, cholesterol- en eiwitstofwisseling, energiestofwisseling en hemoglobine-synthese. Adenosylcobalamine is ook betrokken bij de afbraak van verschillende organische verbindingen, waaronder BCAA aminozuren (branched-chain amino acid) zoals leucine, isoleucine en valine. Hierdoor wordt energie (ATP) geproduceerd. Bij onvoldoende adenosylcobalamine kan vermoeidheid veroorzaken.

Over B12 Methylcobalamine
Methylcobalamine wordt aangetroffen in het bloedplasma, het cerebrospinaal vocht en het cytoplasma. Methylcobalamine draagt bij aan het goed functioneren van het perifere zenuwstelsel, ruggenmerg en hersenen, het goed functioneren van het algehele immuunsysteem en het op peil houden van een gezond homocysteïne gehalte in het bloed. Methylcobalamine is als co-factor nodig voor de omzetting van homocysteïne in methionine. Deze reactie is nodig om foliumzuur te laten functioneren.

B12 Methylcobalamine is geschikt wanneer er geen serieuze vermoeidheid speelt.

Foliumzuur, Folaat, 5-MTHF, Quatrefolic
In tegenstelling tot vrijwel alle andere supplementen met foliumzuur op de markt is hier uitsluitend gebruik gemaakt van de meest biologisch actieve vorm, namelijk 5-MTHF. Het zogehete Quatrefolic (de vierde generatie van foliumzuur).

Deze natuurlijke vorm van foliumzuur, hoeft niet meer door de lever te worden geactiveerd zoals het geval is met niet natuurlijke foliumzuur en is daardoor vele malen beter opneembaar. Vrouwen die zwanger zijn, of willen worden, hebben veel baat bij foliumzuursuppletie. 5-methyltetrahydrofolaat is een uiterst zuiver product die perfect aansluit bij deze behoefte.

Vitamine B6, veiligheid en P5P
Er zijn verschillende vormen van vitamine B6. In supplementen worden twee vormen toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (ook bekend als P5P). Tot nu toe zijn er geen problematische gevallen van B6 stapeling bekend bij gebruik van producten met pyridoxaal-5-fosfaat. Daarom kiest Vitakruid ervoor om in al haar producten over te stappen op P5P.

De kracht van Vitakruid B12 Combi 6000 met folaat en P5P!
Optimale opname via het mondslijmvlies.
De combinatie met actieve foliumzuur en B6 zorgt voor een normaal gehalte van het homocysteïne.
Deze formule is goed te gebruiken bij vermoeidheid en geeft meer energie.
Door de hoge dosering is deze formule zeer voordelig in gebruik.
Toepassing van de twee meest effectieve B12 vormen, Adenosylcobalamine) en Methylcobalamine.

Enkele belangrijke voordelen van vitamine B12!

 • B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
 • B12 draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme.
 • B12 draagt bij tot een normale psychologische functie.
 • B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.
 • B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • B12 speelt een rol in het celdelingsproces.


Enkele belangrijke voordelen van B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat!

 • B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat! kent geen geschiedenis van B6 stapeling.
 • B6 draagt bij tot een normale cysteïnesynthese.
 • B6 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
 • B6 draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme.
 • B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen.
 • B6 draagt bij tot een normale psychologische functie.
 • B6 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.
 • B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit.


De kracht van Vitakruid B11 folaat als 5-MTHF!

 • Folaat draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap.
 • Folaat draagt bij tot de normale amimozuursynthese.
 • Folaat draagt bij tot een normale bloedvorming.
 • Folaat draagt bij tot een normale psychologische functie.
 • Folaat draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • Folaat draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
Lees meer!
Vitakruid B12 Adenosylcobalamine 5000µg

Vitakruid B12 Adenosylcobalamine 5000µg

Hooggedoseerde en voordelige B12 met 5000µg Adenosylcobalamine!


Vitamine B12 is een zeer belangrijke vitamine, het is ook de meest complexe qua opname en omzetting. Inname van vitamine B12 via het mondslijmvlies (onder de tong) zorgt voor een optimale opname van vitamine B12. De vorm B12 Adenosylcobalamine is een actieve vorm van B12 en goed opneembaar.

Adenosylcobalamine overheerst in weefselcellen en wordt daar vastgehouden in de mitochondriën. Adenosylcobalamine draagt vooral bij aan een normaal energie-leverend metabolisme en een goed functionerend zenuwstelsel en vermindert vermoeidheid. Adenosylcobalamine speelt een rol bij de vetzuur-, cholesterol- en eiwitstofwisseling, energiestofwisseling en hemoglobine-synthese. Adenosylcobalamine is ook betrokken bij de afbraak van verschillende organische verbindingen, waaronder BCAA aminozuren (branched-chain amino acid) zoals leucine, isoleucine en valine. Hierdoor wordt energie (ATP) geproduceerd. Bij onvoldoende adenosylcobalamine kan vermoeidheid veroorzaken.

De kracht van Vitakruid B12 Adenosylcobalamine 5000µg!

 • Optimale opname via het mondslijmvlies.
 • Door de hoge dosering is deze formule zeer voordelig in gebruik.
 • Toepassing van Adenosylcobalamine als actieve vorm van B12.
Lees meer!
Vitakruid B12 Methylcobamaline 5000µg

Vitakruid B12 Methylcobamaline 5000µg

Hooggedoseerde en voordelige B12 met 5000µg Methylcobalamine!


Vitamine B12 is een zeer belangrijke vitamine, het is ook de meest complexe qua opname en omzetting. Inname van vitamine B12 via het mondslijmvlies (onder de tong) zorgt voor een optimale opname van vitamine B12.  De vorm B12 Methylcobalamine is een actieve vorm van B12 en goed opneembaar.

Methylcobalamine wordt aangetroffen in het bloedplasma, het cerebrospinaal vocht en het cytoplasma. Methylcobalamine draagt bij aan het goed functioneren van het perifere zenuwstelsel, ruggenmerg en hersenen, het goed functioneren van het algehele immuunsysteem en het op peil houden van een gezond homocysteïne gehalte in het bloed. Methylcobalamine is als co-factor nodig voor de omzetting van homocysteïne in methionine. Deze reactie is nodig om foliumzuur te laten functioneren.

B12 Methylcobalamine is geschikt wanneer er geen serieuze vermoeidheid speelt.

De kracht van Vitakruid B12 Methylcobalamine 5000µg!

 • Optimale opname via het mondslijmvlies.
 • Door de hoge dosering is deze formule zeer voordelig in gebruik.
 • Toepassing van Methylcobalaminee als actieve vorm van B12.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 24 206 2814
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2016 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
Van de Veldeweg 176
6662WK Groesbeek
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken