Copy
Wandelen is een belangrijke vorm van fysieke activiteit die diep ingeworteld is bij Japanners. Niet verwonderlijk dus dat de Japanse wetenschapper dr. Hatano, na wetenschappelijk onderzoek in 1960, kon aantonen dat het zetten van 10.000 stappen per dag een belangrijk effect heeft op de gezondheid.
Sindsdien is het zetten van 10.000 stappen per dag een welgekende aanbeveling voor de gehele bevolking. Hoe je hieraan komt tonen we hieronder.
Hoeveel stappen zet je nu?

Men neemt aan dat een gemiddeld volwassen persoon er zo'n 6.000 zet tijdens zijn werkuren. Door na de werkuren bijkomend een half uurtje te bewegen kunnen we er nog eens 4.000 bij optellen. Elke stap telt, ook al geraak je niet onmiddellijk aan 10.000 stappen.
 
Ontdek hoe je aan
10.000 stappen komt!

 
BEKIJK DE TIPS
Referentie: Tudor-Locke C. et al., Med Sci Sports Exerc. 2008 Jul;40 (7 Suppl): S537-43.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich, op advies van uw gezondheidsprofessional, heeft ingeschreven voor het coachingsprogramma rond voeding, beweging en darmgezondheid van 8 weken. Indien u wenst kunt u zich bijkomend inschrijven voor de nieuwsbrieven van Yakult. Yakult Belgium NV, verantwoordelijke uitgever van de website yakult.be, verzekert hierbij de conformiteit van haar media’s met de Europese wetgeving m.b.t. de beveiliging van persoonlijke gegevens en de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation - GDPR), van kracht sinds 25 mei 2018. In het privacybeleid vindt u meer informatie.
Copyright © 2021 Yakult  - Uitschrijven