Copy

Beste ouder

Hoeraaaa! Eindelijk is het zover ... Na 9 jaar en 5 locaties krijgt onze GO! muzische basisschool K'DO een definitief gebouw én adres! 

Via deze nieuwsbrief wil ik jullie regelmatig informeren over de vorderingen van ons nieuw schoolgebouw in de nieuwe wijk Nieuw-Zuid. 
Omdat het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap de school niet zelf bouwt (wel AG VESPA = stad), beschikken we momenteel nog niet over alle informatie. Maar wat ik weet, deel ik graag met jullie! 


Waar komt het nieuwe gebouw? 

Het nieuwe gebouw, KUUB genaamd, wordt gebouwd op de hoek van Jos Smolderenstaat en Jan Van Hoenackerstraat, in de nieuwe en groene wijk Nieuw-Zuid. Die bevindt zich op 1,2 km van de Schildersstraat. (Bekijk het plannetje onderaan de nieuwsbrief)

De wijk is nog volop in ontwikkeling, maar er zijn nu al een aantal (sociale) woningen, winkels, horeca-zaken, ... De nieuwe wijk belooft even kunstvriendelijk te worden als het 'Oude-Zuid'. Dit zie je nu al aan de vele gallerijen die hier reeds openden. Bovendien zal de hele wijk ecologisch en duurzaam zijn. Er wordt gewerkt met zonnepanelen en warmtepompen. 


Wanneer kunnen we verhuizen? 

De werken aan het gebouw zijn gestart in november 2019. Als alles goed gaat, zal het gebouw op 1 januari 2021 opgeleverd worden. We verhuizen dan ten laatste tegen 1 september 2021. Op dit moment staat dit nog niet vast. We wachten de vorderingen af. 

Wat weten we al over de nieuwbouw? 

Het gebouw wordt 4 verdiepingen hoog. De bovenste verdieping wordt ingericht als sporthal. Sporting A is de eigenaar. Wij mogen wel gebruik maken van deze sportinfrastructuur. 
Op het dak komen zonnepanelen die de school, maar ook de rest van de wijk zullen voorzien van groene energie. Bovendien krijgt de hele wijk warmtepompen. Het wordt dus een energiezuinige school. 
Om plaats te besparen, zullen de trappen zich aan de buitenkant van het gebouw bevinden. Dit heeft een uniek effect op de architectuur.
Omdat de buitenruimte rondom de school eerder beperkt is, is er ook een (veilige) speelplaats voorzien op het dak van het gelijkvloers. 
Vlakbij de school ligt een mooie grote openbare speeltuin. Uiteraard zullen wij daar gebruik van maken. 


Wat jij zeker moet weten over de nieuwe school

Het gebouw zal onderdak bieden aan 2 scholen: een nieuwe school van het Stedelijk Onderwijs en wij, een school van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

De 2 onderwijsnetten zullen dus nauw samenwerken, toch elk vanuit hun eigen visie. Hoe de samenwerking in de praktijk zal verlopen, werken we uit in verschillende werkgroepen. Zowel K'DO, het Stedelijk Onderwijs als Sporting A zijn daarin vertegenwoordigd. Wij hopen je in één van de volgende nieuwsbrieven meer info te bezorgen. 

 

Blijft K'DO hetzelfde? 

Ja.

K'DO behoudt zijn muzisch-creatief profiel. Alleen de traditionele klasindeling (klas naast klas) verdwijnt. We zullen werken met grote open ruimte en studio's waar kinderen van verschillende leeftijden bij mekaar kunnen zitten. Zo is er in de nieuwe school meer ruimte en meer mogelijkheid om onze visie op zelfsturend en zelfstandig werken (showtime, doe-tijd, ...) verder te ontplooien.


Alle leerkrachten en medewerkers van K'DO verhuizen mee. Zij zijn de ziel van K'DO en zullen alles op alles zetten om de onderwijskwaliteit te garanderen. 

Maar ook neen. 

Omdat wij enorm kunnen besparen op vlak van energie zal K'DO meer financiële middelen hebben dan nu. Die middelen zullen we inzetten om ons innovatief onderwijsproject verder uit te bouwen. Bv. laptops, smartboards, ... 

In K'DO zitten momenteel zo'n 240 kinderen, in het nieuwe gebouw is er plaats voor 480 leerlingen. Meer Antwerpse kinderen zullen dus kunnen kiezen voor ons muzisch project. 


Waar wij nu al naar uitkijken

 modern, duurzaam & ecologisch schoolgebouw 
 betere akoestiek in de klassen
 meer ruimte om zelfstandig te leren én samen te werken
 eigen speelplaatsen: een groene ruimte én een speelplein op het dak 
 aparte fietsenstalling voor 200 fietsen
 moderne sportinfrastructuur
 veiligere schoolomgeving
 aparte slaapklas voor de allerkleinsten


Welke uitdagingen staan ons te wachten? 

 Ons lerarenteam start weldra een traject op met de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! om de verhuis voor te bereiden. Zij zullen leren hoe de infrastructuur van het gebouw hen kan ondersteunen bij het lesgeven en hen naar een nog hoger onderwijsniveau kan tillen.
De samenwerking met het Stedelijk Onderwijs: hoe gaat dit concreet in z'n werk? Hoe en wanneer zal er worden samengewerkt? Deze vragen blijven voorlopig nog onbeantwoord. De overlegmomenten zijn nog maar net gestart en zullen nog enkele maanden duren.


 

Vragen of feedback? 

Zodra we meer concrete info hebben, organiseren we een infomoment.  
Maar we staan nu ook al open voor jouw feedback. Gebruik daarvoor de blauwe knop. 
Stel je vraag >>
Groeten
Tine Embrechts
Directeur 
Facebook
Website
Copyright © 2020 BS GO! KDO, All rights reserved.


Schrijf uit

Email Marketing Powered by Mailchimp