Copy
View this email in your browser

Inspiratie op vrijdag

 


Lieve <<First Name>>,

We hebben week 4 in intelligente lockdown weer overleefd....of geleefd. Wij moeten zeggen dat we er wel een beetje klaar mee zijn, maar realiseren ons dat dit een luxe probleem is. Het JUF zijn vraagt geduld...en na 15 keer uitleggen is dat soms op.....

Wij vragen ons af hoe lang het gaat duren voordat iedereen weer binnen de straal van 1,5 naast iemand durft te gaan staan. Al die programma's op tv die al voor de crisis zijn opgenomen, daar zaten we toch echt veel te dicht op elkaar. Dus een beetje afstand kan goed doen. Het geeft letterlijk ruimte. Deze ruimte kun je benutten om naar jezelf te kijken. Wat vind jij nu belangrijk? Wat is echt belangrijk nu? 

Deze vragen kunnen een ingang zijn om opnieuw te gaan kijken. Het vanuit een ander perspectief te bekijken. Het kan een uitnodiging zijn om iets wat we nog niet wisten van onszelf juist nu te ontdekken. Iets waar we dankbaar voor zijn. Je kunt jezelf de vraag stellen "Nu ik thuis ben heb ik ontdekt dat...." Ga weer los! Alles kan en alles mag.
 


 Tijd

 
Tijd is relatief. Zeker in deze tijd telt soms iedere seconde. Hoe we omgaan met deze tijd verschilt van moment tot moment. Over sommige dingen deed je vroeger een uur en nu 5 minuten, bijvoorbeeld veters strikken. Sommige dingen kon je vroeger makkelijk en nu niet meer....bijvoorbeeld een koprol. Kun je voor jezelf een moment nemen om te kijken waar je vroeger dankbaar voor was en nu niet meer. En we gaan het ook naar de toekomst halen. Waar zou je in de toekomst dankbaar voor zijn.


 
 
 


#dankbaremomentjesopeendagherinnering


We hebben vorige week gekeken naar dankbare en niet zo dankbare fotomomenten. Wat ook een mooie uitdaging is om op een dag een fotocollage te maken van dingen die je die dag hebben geïnspireerd. De app genaamd CANVA is gratis en is hier uitermate geschikt voor. Zo kun jij je eigen dankbaremomentjesopeendagherinnering maken. Zo kan een gewone dag toch in een keer bijzonder worden. Laat het je inspireren!
 


Dankbaarheidsinspiratie uit België


Ingeborg brengt een mantra, en iedereen mag gewoon meedoen. De dankbaarheid vliegt in het rond.

https://youtu.be/JPT-zQn84eY

Dit filmpje laat mooi zien dat dankbaarheid kwetsbaar maakt. Een uitnodiging om het echt te voelen.

We hopen je weer te hebben geïnspireerd op deze zonnige vrijdag.
Wij wensen je een heel fijn paasweekend toe met veel gevonden paaseieren...en dan niet van vorig jaar.

Als je iets wil delen vinden we dat leuk.


Tot mails!


Hartegroet,

Nathalie en Brenda

  

Klik hier voor meer informatie over zussenhart
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Zussenhart, All rights reserved.


Our mailing address is:
zussenhart@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

https://zussenhart.wordpress.com


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
nathaliesboekjes · (n) · (n), (n) · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp