Copy
Omdat ieder kind onderwijs verdient dat helemaal past!
View this email in your browser
En zie hier ons nieuwe logo! Met HARTelijke dank aan Nicole Mannens voor haar inzet en creatieve bijdrage!


Gezinnendag

Ontspannen * ontmoeten * informatie * 18 april * Alphen aan de Rijn
Speciaal voor gezinnen met een thuiszittend kind, en gezinnen met een kind dat vast dreigt te lopen op school, organiseren we deze dag. In een ontspannen sfeer kun je elkaar ontmoeten en uitwisselen. Of gewoon ontspannen. Jullie kinderen zijn meer dan welkom! We richten een loungeruimte in waar ze lekker niks hoeven of moeten. We zullen enkele korte informatiesessies houden over het werk dat het Expertisecentrum doet. Daarnaast is er ontspanning in de vorm van muziek, meditatie en massage.
Praktische informatie
Datum: zaterdag 18 april 2015
Adres: Centrum2Play, Utrechtstraat 2 website
Tijdstip: vanaf 11 uur tot 16 uur (je kunt komen wanneer je wilt, er is een doorlopend programma)
Toegang: per volwassene (18 jaar of ouder) € 10, per kind (tot 18 jaar) € 5
Meenemen: we stellen het zeer op prijs als je iets lekkers (zoet of hartig) meeneemt voor de lunch. Er is een oven dus eventueel kan het opgewarmd worden.
Opgeven en betalen kan via dit formulier
Kringgesprek
Kringgesprek is dé FB-groep voor en door kinderen die onderwijsproblemen ervaren. In deze besloten groep kun je vrijuit praten en geestverwanten ontmoeten.
Geef je op bij lukretia@hartverwarmendwijs.nl of bij kim@hartverwarmendwijs.nl
Wie Kim is? Dat lezen jullie binnenkort!
coolXperience
* een zomers leerfestijn! *
Wij wilden nu eens een ander soort summerschool, namelijk één die we zelf helemaal vormgeven! En dat komt er nu van: op een prachtlocatie midden in een bos creëren we ons eigen festival, waar kinderen en volwassenen samen een feest van leren organiseren. Dus… dat wordt hutten bouwen, pijl en boog maken, wildbreien, kampvuren aanleggen, 3dprinten, lifehacken en het concept leren opnieuw uitvinden. Zoals Luca het zo mooi zegt: “Nou je gaat iets doen wat je nog niet weet, en dan vind je uit: Hee zo zit dat dus!!”. Kijk, daar houden wij van.
Opgave: je kunt je alvast hier inschrijven. Later volgen meer details over opzet en organisatie. Voor het inschrijfformulier klik hier.
Onderzoek naar “Onderwijs op een andere plek dan school”
Ecorys doet namens het Ministerie momenteel onderzoek naar onderwijs buiten het schoolgebouw. Er is een enquête opgezet en wij nodigen je dan ook uit om je mening te geven. Het mag als ouder of professional, maar ook als leerling. Helaas is onze belangrijkste suggestie, namelijk: neem de thuiszittende kinderen (wij noemen ze “zelflerend”) op als categorie in de enquête, niet meegenomen. Toch is deze enquête één van de weinige manieren om aan te tonen hoe sterk deze problematiek speelt. Wij vragen dan ook of je hem invult. Zoek overal naar de “rest”-categorieën om je verhaal te doen!
Klik hier voor de enquête. Het kan nog tot 23 maart.
Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang.
Een luisterend oor
Oproep: ken jij een gezin met een kind dat vastloopt op school, of dat al thuis zit? Zou je dat gezin dan willen benaderen en informatie geven over HARTverwarmendWijs en wat wij kunnen betekenen? Klik hier voor de algemene informatie. Het gezin kan dan mailen naar expertise@hartverwarmendwijs.nl. In de praktijk kunnen wij meestal al meteen tips geven. Vele ouders geven ons terug dat het heel fijn is om te weten dat ze niet alleen staan. Wij doen ons werk dan ook met hart en ziel! Uiteraard kun je ze ook attenderen op de Gezinnendag (zie elders in deze nieuwsbrief).
De HvW-maatjestraining
De training is van start gegaan! Inmiddels hebben we, door ervaring, de behoefte over de vorm en inhoud van de training afgestemd op snellere werkbaarheid:
Vertrouwenspersoon Wil je graag een gezin helpen en niet wachten tot je de training helemaal hebt afgerond? Dat kan! Voor informatie klik hier.
Modulair We hebben de training modulair gemaakt zodat je die onderdelen kunt kiezen die bij je kennis en behoefte passen. Ook zetten we bepaalde onderdelen online. Dit maakt het volgen van de training makkelijker en flexibeler.
 
Voor alle informatie, klik hier.
 
Geef je op bij ellen@hartverwarmendwijs.nl
Vacature regio-coördinator
We hadden een geweldige regio-coördinator, Renate. Helaas is zij, na een wervelende start, om medische redenen uitgevallen. Wij wensen haar hierbij veel stertke toe. Er is dus een vacature voor deze uitdagende functie. HARTverwarmendWijs gelooft in de kracht van een regionaal netwerk. We zoeken jou als je onderstaande activiteiten op jouw eigen wijze vorm wilt geven!
Jij, onze regio-coördinator!
je bent de spil tussen de verschillende HvW-regio’s in het land
jje helpt nieuwe regio’s te starten
je maakt deel uit van het HARTeam
je moedigt regio’s aan actief te blijven
je zorgt ervoor dat de regio’s een jaarplan hebben
je regelt een eigen pagina voor de regio’s op de website
Geef je op bij Indi@hartverwarmendwijs.nl

Ook voor belangstelling voor andere functies ben je welkom:
-http://www.hartverwarmendwijs.nl/profielen-expertise-centrum/
-http://www.hartverwarmendwijs.nl/informatiebrief-over-het-centrum/
 
Regionale Expertisecentra
In verschillende regio’s zijn vrijwilligers actief om een Experstisecentrum voor Thuiszitters op te starten. Klik hier welk regio’s er al actief zijn.

Wil je zelf een regio opstarten?

expertise@hartverwarmendwijs.nl

 
Copyright © 2015 www.hartverwarmendwijs.nl, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp