Copy
View this email in your browser

Heel leuk dat jij erbij was! 

Werkgeluk kun je creëren

Hoe vind ik, bind ik, boei ik en behoud ik nieuw talent? Een hot topic in deze tijden waarbij talentvol personeel de banen voor het uitzoeken heeft. Waardevolle werknemers vinden is nog niet zo moeilijk, maar hoe behoudt je ze voor jouw onderneming? Dit was het onderwerp van de Meetup over Werken & ondernemen die ik samen met Kunstmin en de Bibliotheek in het Energiehuis in Dordrecht organiseerde.

Met recruiter Jasper Steffens, eigenaar van innovatie-adviesbureau ThunderMinds, gingen we op zoek naar antwoorden. En dat onder leiding van stralende voorzitter Lexter Woodley. Zij is o.a. interviewer, presentator en de trotse eigenaresse van Dutch Einsteins, een wervingsbureau voor hoogopgeleide professionals.

Het was een topavond, met waardevolle tips en veel interactie en dialoog. Behalve Stadsondernemer in Dordrecht, ben ik HR-adviseur en initiatiefnemer van All-Connected, een actief netwerk van ondernemers in de Drechtsteden. Ik ervaar zelf in de praktijk, en hoor dit ook van andere ondernemers, hoe moeilijk het soms is om een duurzame goede match te maken tussen werkgever en werknemer. ‘Weg met de headhunter’, was de eerste concrete binnenkomer.

Werk- & Merkgeluk
Jasper Steffens vertelt over zijn ervaringen, veel voorbeelden uit de praktijk, pleit voor lokale samenwerking en doen waar je goed in bent en gelukkig van wordt. Als mens zul je groeien, maar ook het team waar je deel van uitmaakt. Het goede nieuws hierbij: Werkgeluk kun je creëren. En dan is het natuurlijk helemaal te gek dat er een Winkel voor Werkgeluk blijkt te bestaan, gewoon in Dordrecht, en dat de gastvrije eigenaresse ervan aanwezig is. Nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom om op woensdagochtend bij haar langs te komen.

Waarom?
Ook Marcel Bos, een van de auteurs van het boek ‘Why of everything’, zit in de zaal. Dit boek ontrafelt de geheimen van het brein. Het lijkt simpel en klinkt logisch: doen waar je goed in bent, uitgaan van competenties en talenten. Why doet niet iedereen dat dan? ‘Daar is zelfinzicht voor nodig en kennis van hoe het brein werkt. Als je dat hebt, kun je mensen maar ook bedrijven laten groeien. En je zult zien dat de saamhorigheid in een team toeneemt en het ziekteverzuim afneemt.’

Tot slot: ik vond het geweldig dat je erbij was, dankjewel voor je bijdrage en zie je graag weer bij een volgend event. Benieuwd wanneer? Check de agenda van All-Connected voor meer informatie.

Warme groet,

Anasha van Tooren 
All-Connected events
www.all-connected.nl
06 2958 7685

 

Jasper Steffens: Los een groot deel van de problematiek van het vinden, binden en boeien van personeel op door in de regio intensief samen te werken, zelfbeschikking bij het personeel te faciliteren en door te bouwen aan sterke merken.
Bedenk speerpunten die je snel met elkaar kunt realiseren door krachten te bundelen en extra expertise die ontbreekt toe te voegen. bijvoorbeeld: er is een tekort aan automonteurs. Kijk breder: een ploeg slimme technici kun je zowel inzetten bij autobedrijven als voor diagnose van andere technische apparatuur. Dat maakt technisch werk afwisselend en nóg uitdagender .
Je kunt iets dergelijks opzetten vanuit een coöperatie-model.

"De huidige markt vraagt om een dergelijke frisse aanpak van de uitdagingen waar we voor staan met elkaar”.
Jasper Steffens
Lexter is de eigenaar van het headhuntersbureau Dutch Einsteins en ze doet een promotieonderzoek aan University of London naar hoge-status vrouwen die meer verdienen dan hun man. Ze verwacht haar doctoraatstitel binnen het komend anderhalf jaar te behalen, maar ze kon niet wachten om anderen al van gespreksstof te mogen voorzien. Om deze reden post ze wekelijkse een nieuwe Instaquiz (Instagram: Lexter Woodley) die gerelateerd is aan haar onderzoek en komt in het voorjaar van 2020 haar boek uit genaamd “Talk Data to Me” -een bundeling van man/vrouw-kwesties gebaseerd op onderzoeksdata.
Lexter Woodley

Meer dan 30 jaar in (marketing)communicatie: Elda PR communicatieregie is partner voor marketing- en arbeidsmarktcommunicatie; voor perstrajecten en content, introducties en pr-acties. Vanuit een plan van aanpak draait het met praktische middelen om jouw verhaal en bedrijf.

Harry Eskes
Marcel Bos:
"Ontdek wat je nog niet weet over je eigen brein"

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Marcel of Anasha, zij beantwoorden graag jouw vragen.
Kennissessies, Masterclasses & Consultancy
 
Marcel Bos
Niels maakt elk optreden tot een literair feest.
Afgelopen woensdag heeft hij de avond muzikaal ingeleid zodat we met sfeer en goeie stemming de Meetup konden starten.
Niels dank dat je dit voor ons hebt willen verzorgen, volgende keer luisteren wij graag naar één van je prachtige gedichten.

Niels Landstra,
dichter, schrijver, beeldend kunstenaar, muzikant en zanger. 
Niels Landstra
Benieuwd naar de volgende meetups? Praat elke maand mee over een actuele maatschappelijke thema’s, doe inspiratie op, leer nieuwe mensen kennen én deel je mening.
Geen debat, maar ‘gewoon’ een goed gesprek
onder leiding van een moderator.
Meet Up
LinkedIn
Website
Email
Facebook
Copyright © *|2020|* *|All-Connected events|*, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp