Copy
Nieuwsbrief Stichting Anak Filippijnen - November 2016
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website Anak
Website Anak
Email
Email

Onze nieuwe scholieren stellen zich voor

Iedere keer als ik in Bacolod ben en onze Anak-scholars zie ben ik in de eerste plaats blij en trots op wat we al hebben bereikt, maar tegelijkertijd is het ook frustrerend om te zien dat we nog veel meer kinderen niet kunnen helpen. Dat motiveert ons des te meer om in Nederland zoveel mogelijk activiteiten te ontplooien die sponsorgelden genereren. Sinds enige tijd worden er ook fundraisingsacties opgezet in de Filipijnen zelf. Een goede ontwikkeling. De kurk waar Anak op drijft zijn echter de trouwe sponsors. Wij beseffen dat het geen vanzelfsprekendheid is dat vaste sponsors voor altijd blijven. Daarin moet je investeren. Bijvoorbeeld door duidelijk te laten zien wat we doen en welke effecten dat sorteert. Mede in dat kader stellen we je graag voor aan onze nieuwe lichting scholars. Ze zijn bezig met de laatste paar jaar van hun opleiding maar zouden zonder de financiële steun van Anak niet in staat zijn om hun opleiding te vervolgen. We moeten verstandig omgaan met ons budget en willen zoveel mogelijk resultaat boeken. Daarom is ons beleid bewust gericht op een kortere doorlooptijd, zodat we meer verschillende jongeren kunnen helpen hun opleiding met succes af te ronden.  Daarnaast gaan we ons weer richten op het faciliteren van skill strainings. Ook voor jongeren voor wie het niet is weggelegd om jaren te studeren bieden we zo betere kansen op een baan. Hier zijn in het verleden goede resultaten mee geboekt.  We willen natuurlijk het liefst veel meer sponsors. Daarom laten we ons gezicht zien bij gelegenheden waar kansen liggen om onze naamsbekendheid te vergroten en zo hopelijk nieuwe sponsors 'aan te boren'. In ieder geval zijn we al in beeld bij de Filipijnse ambassadeur in Nederland. Maar we willen jou ook vragen om te vertellen over Anak. Zo worden we allemaal ambassadeurs for the good cause! 

Rest me nog om iedereen alvast hele prettige feestdagen te wensen!  

Jeroen Bezema
Secretaris Stichting Anak Filippijnen
 
Ik ben Diane Rose A. Dalida en kom uit Pontevedra, vlakbij Bacolod. Ik ben een nieuwe Anak-scholar. Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding accountancy op Carlos Hilado Memorial State College. Ik ben 18 jaar oud en heb 4 broers en zussen.
 
Mijn vader werkt op het land, zwaar werk. Hij is de meest geduldige en liefdevolle vader en ik ben zeer dankbaar met zo’n vader. Mijn moeder is een echte zorgzame moeder. Zij zal er altijd voor zorgen dat we op tijd eten. Mijn familie is mijn inspiratie en de enige reden waarom ik mijn droom van een betere toekomst wil waarmaken. Dank jullie allemaal dat ik een van de Anak-scholars mag zijn.  
 
Ik ben Jobern Pongyan, 17 jaar en bezig met het laatste jaar middelbare school met oriëntatie Wetenschappen, Technologie en Wiskunde. Ik wil hierna een opleiding civiele techniek volgen. Ik kom uit een gebroken familie, zonder echte ouderlijke zorg. Mijn oma heeft me verzorgd tot mijn 10e. Nadat zij overleed hebben mijn oom en tante de zorg voor mijn en mijn broertje op zich genomen. Zij hebben zich als echte ouders getoond en alles gegeven wat we nodig hadden. Ik verkocht snoepjes, koekjes en chips aan mijn klasgenoten om wat inkomen te hebben om mijn schoolgeld te betalen. Toen ik hoorde over Anak via onze schooladviseur was ik overweldigd en gemotiveerd om nog beter mijn best te doen. Ik put er hoop en inspiratie uit.
 
Ik heet Shaira Camille Abergas en ben 16 jaar. Ook ik ben bezig met mijn laatste jaar Wetenschap, Technologie en Wiskunde. Mijn vader is elektricien en mijn moeder huisvrouw. Ik ben een eenvoudig meisje dat droomt van een goede toekomst en hard studeert om mijn dromen waar te maken. Ik hoorde van Anak via mijn schooladviseur. Ik wil deze studie afmaken omdat ik weet dat mijn ouders me niet naar de universiteit kunnen sturen. Ik wil ingenieur worden. Als ik dat ben kan ik ook mijn ouders en broers en zussen helpen. Dank jullie wel Anak voor alle hulp om mijn ambities waar te maken.   
Ik ben Tyrone John E. Sayson, 17 jaar oud en net als Jobern in mijn laatste jaar middelbare school met dezelfde specialisatie en vervolgopleiding. Mijn vader is een bezorger en werkt ook in een bar. Hij is de enige met vast werk, maar zijn inkomen is lang niet hoog genoeg om ons gezin van te onderhouden. Dank jullie wel, Stichting Anak. Ik besef dat dit een enorme steun zal zijn voor mij en mijn familie.  
Mijn naam is Kaye Marie D. Legarde, 16 jaar en in mijn laatste jaar op de middelbare school. Mijn richting is Accountancy, Business en Management. Ik ben de oudste dochter van Karen en Mariano. Mijn moeder werkt als schoonmaakster in een fastfood-restaurant hier in Bacolod en mijn vader is schoonmaker in een grote school. Ondanks dat ze beiden werken zijn hun inkomens niet voldoende voor onze basisbehoeften, laat staan onze schoolkosten. Op een dag adviseerde mijn schooladviseur me om me aan te melden voor een studiebeurs van Anak. Ik ben jullie enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen een van jullie scholieren te zijn.  
Kathlyn Therese Bezema-Criste is een Filippijnse die woonachtig is in Nederland sinds 2015 en getrouwd met secretaris Jeroen. Omdat ze met eigen ogen gezien heeft hoe een goede opleiding het verschil kan maken voor een kind en hoe weinig vanzelfsprekend dit in de Filippijnen is zet zij zich met enthousiasme in voor Stichting Anak Filippijnen. Kathlyn is dokter en heeft in het verleden medical missions gedaan in de buurt van Bacolod. Zij heeft dus al de nodige ervaring met armoedebestrijding. Zij kan de brug slaan tussen Nederlanders en Filippijnen. Haar kennis en energie zet ze nu sinds dit jaar voor onze stichting.
Anak scholars doen het goed! Een bericht van Nona, onze vaste waarde in Bacolod:

Congratulations to Engineer, Von Carlo Dideles Pasco for passing the ECE, ECT Licensure Examinations, TOP 1, held last Oct. 16, 2016 Exams. Stichting Anak Negros and Stichting Anak Netherlands are truly proud of you!!

Von Carlo entered Anak office  during his 1st year in college, he is a very strong and determined.  He grew up in a broken family, no support from his parents.During his school days he stayed in the house of his classmate who provide him food and shelter and  treated him as brother  despite of that situation, he managed to conquer every hardships in his life. and now he comes out to be a very successful person.  Very amazing!!.

 
Copyright © 2016 Stichting Anak Filippijnen, Alle rechten voorbehouden.


Ons postadres is:
Stichting Anak Filippijnen
koninginneweg 53A
Amsterdam, MA 1075 CH
Netherlands

Add us to your address book


schrijf mij uit voor deze nieuwsbrief    mijn voorkeuren bijwerken 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Anak Filippijnen · koninginneweg 53A · Amsterdam, MA 1075 CH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp