Copy
DONS Nieuwsbrief Bekijk online
nieuwsflits voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie op de Dongeschool duurt twee weken van maandag 17 februari t/m vrijdag 28 februari. 
In de voorjaarsvakantie is DONS open van 8.00 uur tot 18.30 uur. De kinderen kunnen tot uiterlijk 9.30 uur gebracht worden. We rekenen op de kinderen op hun vaste DONS-dag. Je kan je opvangdagen bundelen of ruilen binnen een schoolvakantie, mits de planning het toelaat en na akkoord van het DONS-kantoor. Geef je verzoek door via de ouderlogin.

In de voorjaarsvakantie gaan we filosoferen met de kinderen. Tijdens de vakantie komen twee theatermakers langs die een filosofische voorstelling aan het maken zijn. Zij zullen op de Donge een try-out spelen. Daarnaast zullen we zelf aan de slag gaan met filosofische vragen, zoals: 'is iets wel wat het lijkt?' en 'waarom mis je iemand als die weg is?'. Het zou zomaar kunnen dat de Dagsluiting ontspruit in een filosofisch gesprek.

 
Praktisch
 
 
- Als je jouw kind(eren) eerder wilt ophalen (voor 17.30 uur) spreek dit dan af met de dagleiding of stuur een sms-bericht naar de DONS-mobiel van jouw locatie.

- Als je onverhoopt later bent dan 18.30 uur, door weer- of verkeersomstandigheden, neem dan via de DONS-mobiel even contact op en probeer iemand anders je kind op tijd te laten ophalen.

- Denk op een regenachtige dag aan regenkleding- en laarzen, zodat we ook nog even in de plassen kunnen stampen.

- In de vakantie kunnen we een klein uitstapje gaan doen. We zorgen ervoor dat we altijd uiterlijk 17.30 uur weer terug zijn op de DONS-locatie.
 
 
Voeding en allergie
 
 

Op lange DONS-dagen zorgt DONS voor lunch en tussendoortjes. Je hoeft dus geen eten of drinken mee te geven.

Mocht jouw kind last hebben van een voedselallergie, dan willen we je verzoeken om een zelf samengestelde lunch mee te geven. Kijk s.v.p. goed naar ons aanbod dat in het Protocol Voeding beschreven staat en besluit in overleg met de locatiemanager of er wel of geen eigen meegebrachte lunch nodig is (denk aan glutenvrij brood). Tussendoortjes verzorgen wij met de producten die jullie van ons gewend zijn.

 
 
DONS op Zondag
 
 
 

Op zondag 9 februari kan de gehele familie in House of Watt komen kijken naar de theatervoorstelling:
Meneer van der Zooi.

“Zoekt u nog een deftig pak, speciaal gemaakt van vuilniszak, we maken het op maat!”

11:00 uur Voorstelling Meneer van der Zooi (4+)
12:00 uur Workshop (4-7 jaar) Verbeeldingstheater met Juf Cindy
12:00 uur Workshop (7-9 jaar) Reis door Afrika met Juf Nicoline
Bestel hier je kaartjes!

DONS ondersteunde de leerkrachten bij de tweedaagse staking op de Dam. Zie hier het Lied voor de juffen en meesters van de DONS Band.

 
Bezoek onze site Bezoek onze Facebookpagina
Afmelden | Gegevens bijwerken | Stuur door naar een vrienD
© All rights reserved DONS opvang 2015