Muggenplaag

Ongewild worden we een moordenaar als we in bed liggen en zo’n mug steeds boven je hoofd zoemend een landingsbaan wil zoeken. Niemand wordt graag lek gestoken, want de kleine angeltjes kunnen voor veel overlast zorgen.

Het muggenseizoen piekt vervolgens in de zomer. De snelheid waarmee dat gebeurt, is afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer het is, des te sneller de eitjes uiteindelijk in muggen veranderen en op zoek gaan naar jouw terras of slaapkamer. In landen waar het niet vriest of nooit echt koud wordt, komen muggen het hele jaar voor. Dus hier in Nederland, waar we soms hele zachte winters kennen, kunnen muggen lang actief blijven en hoeven we niet raar op te kijken als we in december nog muggen zien.

Hoe houden we de mug op steekvrije afstand? 

We weten dat de ene mens aantrekkelijker is voor de mug dan de ander. 

Het insect komt af op de geur van het bloed, dat via de huid wordt afgescheiden. Wetenschappers hebben zich over dit vervelende fenomeen gebogen en zijn na jaren van onderzoek tot de conclusie gekomen, dat door het consumeren van bepaalde stoffen de geur van het bloed is te veranderen.
Om jezelf onaantrekkelijk te maken, kun je zorgen dat je huid een bepaalde geur afgeeft die door de mug niet gewaardeerd wordt, maar die voor jezelf of je omgeving minder opvallend is. Begin wel op tijd een van onderstaande middelen in te nemen, want het heeft even bouwtijd nodig voordat de geur door je huid afgegeven wordt. Een mug houdt niet van een goed samengesteld en kwalitatief hoogwaardig vitamine B complex. Knoflook en citroenmelisse staan de mug ook tegen. Dus ontzie je omgeving en slik capsules om aantrekkelijke contacten te onderhouden. 

Je hebt ook tabletten die een mix van verschillende ingrediënten bevatten.

Niet slikken 

Je kunt natuurlijk ook je huid voorzien van mugwerende geuren door te smeren met citronella, eucalyptus, lavendel of een gemengde olie.

ZOEMAWAY spray 

Zoemaway spray is een insectwerende spray op basis van 100% natuurlijke essentiële oliën om preventief aan te brengen of te verstuiven. Op basis van Cymbopogon winterianus oil, Eucalyptus globulus oil, Lavandula officinalis oil, Mentha piperia oil, Melaleuca alternifolia oil, Pelargonium graveolens oil en Eugenia caryophyllata oil.
Zonder synthetische kleur-, geur- en bewaarstoffen, PEG, minerale oliën, parabenen en siliconen.
Op lichaam verstuiven (vanaf 3 maanden). Het werkt jeukstillend, insectwerend, verfrissend. 
Maar kan ook in ruimtes, kleding of beddengoed gespoten worden.

Deze olie kun je ook op een aromabrander als geur in de omgeving verspreiden.

Toch gestoken? 

Gebruik de natuurlijke Calmogel. 

Verfrissende en kamerende zalf bij rode huid en insectenbeten. 

Samengesteld op basis van: Weegbree, goudsbloem, zwarte bes, munt, lavendel, kamille, citroen, balsemkruid, citronelle, ijzerhard en strobloem.
Mag maximaal 5 maal per dag op de huid aangebracht worden, maar dat is vaak niet nodig. 

Dus wapen je tegen die kleine zoemende muggen om prikvrij een terrasje te pikken of een rustige nachtrust te hebben.
Bekijken
Copyright © 2018 Drogist Voordeel, Alle rechten voorbehouden.


Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of uitschrijven.

Bekijk deze email in je webbrowser.

Email Marketing Powered by Mailchimp