Immuunsysteem boost in griep- en verkoudheidsseizoen

De kans op griep en verkoudheid neemt toe, tenzij we een boost aan ons immuunsysteem geven.

Terwijl veel mensen alleen een extra dosis vitamine C, D of knoflook nemen om het immuunsysteem te versterken, realiseren ze zich waarschijnlijk niet dat 70% van ons immuunsysteem zich in de darmen bevindt. Een sterk immuunsysteem is de beste verdediging tegen allerlei ziektes, waaronder verkoudheid en griep. 

Onze darmen bevatten ongeveer 40 biljoen bacteriën, ook wel darmflora genoemd. In gezonde darmen zitten zowel goede als slechte bacteriën, waarbij de goede de slechte dienen te overheersen. 

De goede bacteriën vormen een laag, die het gehele spijsverteringskanaal bedekt. Deze laag van bacteriën werkt als een natuurlijke barriere, die beschermt tegen virussen, parasieten, giftige stoffen en onverteerbare voedseldeeltjes. De goede bacteriën creëren een zuurrijke omgeving in de darmen waardoor microben zich moeilijk kunnen vermeerderen en geen ziektes kunnen veroorzaken. De gunstige darmflora beïnvloedt het immuunsysteem ook direct door signalen te sturen waardoor de lymfecellen worden aangemaakt, een type witte bloedcel, die infecties bestrijdt.

Probiotica bij griep en verkoudheid 

Een onderzoek uit 2009 toonde significante voordelen aan bij kinderen van 3 tot 5 jaar die twee keer per dag probiotica kregen voor een periode van 6 maanden. Vergeleken met de placebogroep hadden de kinderen die probiotica kregen minder vaak last van koorts en hoesten en hadden zij minder vaak antibiotica nodig. 

Verschillende onderzoeken bij gezonde volwassenen laten zien dat de gemiddelde duur van verkoudheid en griep en het aantal absentiedagen van werk of school aanzienlijk minder zijn als mensen probiotica gebruiken tijdens de drie wintermaanden, vergeleken met de placebogroep. 

Uit nog een onderzoek dat gepubliceerd werd in 2013 bleek dat sporters die een probiotica supplement gebruikten 40% minder vaak last hadden van verkoudheid en griep, dan sporters die geen probiotica gebruiken tijdens stressvolle periodes van trainingen en wedstrijden.

Probiotica 

Onze darmen bevatten meer dan 500 verschillende bacteriën en elk type bacterie draagt op een unieke manier bij aan een gezonde darmflora. 

Een probiotica supplement dat veel verschillende typen bacteriën bevat, ook wel een muti-stam probiotica genoemd, heeft daarom een betere kans op het herstellen van meerdere functies van de darmen dan probiotica die slechts 1 of 2 typen bacteriën bevat. 

Om er zeker van te zijn dat de probiotica effectief zal zijn, let erop dat er geen toevoegingen gebruikt worden en dat het tot de uiterste verkoopdatum gegarandeerd het aantal bacteriën bevat die 100% levend en effectief blijven. 

In de volgende nieuwsbrief geven we wat tips om van je immuunsysteem een sterk afweersysteem te maken.

Bekijken
Copyright © 2018 Drogist Voordeel, Alle rechten voorbehouden.


Veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren bijwerken of uitschijven.

Bekijk deze email in je webbrowser.

Email Marketing Powered by Mailchimp