Copy
Het Woord op Woensdag
Bekijk deze e-mail in je browser

Gods genade voor jou


'Maar Hij heeft tegen mij gezegd: Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht.' 2 Korinthe 12:9a

God is genadig. Dat weten we denk ik allemaal wel. Door Gods genade krijgen we wat we niet verdienen: we mogen in Gods nabijheid komen. Hij rekent ons onze zonden niet meer toe, als we ons vertrouwen op Jezus stellen. Dat is geen vrijbrief om maar bewust te blijven zondigen, maar als je dan toch (onbedoeld) iets verkeerds doen, is daar weer Gods genade. Maar… hoe genadig zijn we eigenlijk voor onszelf?
 
Ik word er regelmatig mee geconfronteerd dat ik nog niet ben waar ik wil zijn. Dat ik nog niet dat zelfvertrouwen heb, ik nog worstel met die negatieve gedachten, ik het nog lastig vind om echt te geloven dat God van mij houdt. Ik ben dan geneigd om streng te zijn voor mezelf, mezelf onder druk te zetten en hard mijn best te doen. Totdat ik las: “Hoe sneller je wilt en hoe harder je je best gaat doen, des te trager en moeilijker het zal gaan.” En dat is spijker op de kop. Door zo hard mijn best te doen, zit ik mezelf in de weg. En misschien ook God wel, want als ik niet geloof dat ik Zijn liefde waard ben, zal ik die ook maar moeilijk kunnen voelen en ervaren.
 
Genadig zijn voor jezelf – Gods genade toepassen op jezelf – is niet moeilijk zolang je geen fouten maakt, maar o, wat is het moeilijk om jezelf goed genoeg te vinden als je jezelf eigenlijk niet goed genoeg vindt, tevreden te zijn met jezelf en jezelf de liefde van God waard te vinden als je niets gepresteerd hebt. Maar genade is geen genade als je denkt nog iets te moeten verdienen.
 
Ik probeer het nu zo te zien: ik ben vandaag goed zoals ik vandaag ben. In tegenstelling tot: ik wil zo snel mogelijk dáár zijn, want dán ben ik goed. Nee, het is vandaag goed zoals ik vandaag ben. En morgen is het goed zoals ik morgen ben. Ik ben onderweg. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ben ook niet meer waar ik eerder was (al voelt dat misschien soms wel zo). Het groeiproces is goed en elke stap is er één.
Je mag je overgeven aan God en de weg met Hem bewandelen, in het besef dat Zijn genade genoeg is – ook voor jou!


1. Kort gebed: "Here Jezus, dank U wel voor Uw geweldige genade, dat U mij mijn zonden vergeeft en ik in Uw aanwezigheid mag komen. Help mij om mezelf door Uw ogen te zien en genadig te zijn voor mezelf. Dank U, dat U de weg met mij gaat en mij nooit verlaat. In Jezus’ naam. Amen".

2. Boekentip (uit dit boek komt het citaat in de 2e alinea): Mindful met Jezus, Philip Troost, ISBN 9789043522472

      Liefs, 
      Juliette

       Gift of Life Vrouwen

        
          Vrouwen die het Woord
          koesteren, leven, delen


Wil je het Woord op Woensdag wekelijks in je mailbox ontvangen, schrijf je dan hier in.
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2019 Gift of Life Vrouwen, All rights reserved.