Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, januari 2020


In memoriam Marinus van Holst

Puck, zo kenden veel mensen hem, maar officieel was zijn naam Marinus. Zijn broer en zus die bijna 10 jaar ouder waren, vonden die roepnaam echter veel te opdringerig voor zo’n joch. Zo is het gekomen, Puck dus!
Hij begon met roeien bij Nautilus in 1957 met daarbij indoortraining, krachttraining en gewichtheffen. Dat laatste onder toezicht van Piet Knoppert die en passant

het drinkwater van Rotterdam en omstreken verbeterde en tevens een 4x+ van Nautilus naar de Europese Kampioenschappen coachte; voorwaar een druk bestaan. Puck intussen werd hoogleraar honoris causa aan de Technische Universiteit van Delft. Dit vereiste wel een aanpassing van zijn voornaam want professor Puck, nou, dat gaat echt niet. Vandaar!
Roeiend kwam hij uit tegen onder andere Jan Wienese, die later Olympisch Goud in de skiff won in Mexico. Marinus wist veel over de theorie van het afstellen en had een website over de biomechanica van het roeien, waardoor hij wereldwijde contacten had met andere autoriteiten op dit gebied, onder wie Valery Kleshnev.
Ik en een heleboel andere leden van Nautilus zullen Marinus erg missen.

Jan Maasdijk


In memoriam Rob Datema

Na een lange periode van ziekte is Rob Datema, 72 jaar oud, op 7 januari 2020 overleden. In 1961 werden wij beiden jeugdlid van Nautilus om daar op dinsdag-, donderdag- en zondagmiddag  te roeien en elkaar te ontmoeten onder leiding van Jan van Beest. De jeugdafdeling vormde een hechte, actieve groep van 80 jongens en meisjes, die zelf veel organiseerde. Wij voelden niets voor echt wedstrijdroeien. Rob ging tochten roeien.
In 1974 roeiden wij een tocht gezamenlijk. Twee weken zwerven en kamperen in Noord- en Zuid-Holland. We vertrokken met tentjes en een wherry uit Rotterdam. Toen ging ook Thillie mee en zij is nog steeds een enthousiaste roeister.
 
Rob hield van toertochten: 30 km kronkelend water met ijsvogeltjes, sluizen, lunchen onderweg en samenzijn aan het eind van de dag. Hij is 13 jaar lid van de Toercommissie van Nautilus geweest. Hij organiseerde de memorabele Marnetocht in 1986 vanwege het 100-jarig bestaan van Nautilus.
 
We zijn jaren lid geweest van de Toercommissie van de Roeibond. Rob is tot 2016 actief lid gebleven.
Hij organiseerde tientallen roeitochten (kampeer/hotel) van een week op rivieren, meren en kanalen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Ierland. Voor die tochten zocht hij hotels, aanlegplaatsen en kampeerterreinen uit en organiseerde vervoer van boten en roeiers. Jarenlang beheerde hij ook nauwkeurig de kas van de toercommissie van de KNRB.
 
Veel Nautilianen hebben gebruik gemaakt van het Botenwagenproject van de roeibond. Rob is hiermee gestart eind negentigerjaren. Hierbij werden twee boten de gehele zomerperiode op twee buitenlandse locaties gestationeerd. Door Rob’s onvergetelijke tochten wist hij mensen bij elkaar te brengen, wat meermaals resulteerde in vriendschappen voor het leven.
 
Na het initiatief van het Nautilusbestuur onder aanvoering van Danny Mense om de Thames naar voorbeeld van de Zeemeeuw, te laten bouwen in Medemblik heeft ook de toercommissie van de KNRB onder aanvoering van Rob een aantal van deze wherries aangeschaft. Dat heeft geleid tot veel autoritten samen naar de werf Macboat om daar te discussiëren over de verbeteringen van lak, bouwwijze, uitleggers, luchtkasten, roer, rugleuning, spiegel, slidings, bankjes, dollen, steven, vlonders, onderhoud, reparaties enz. Met veel plezier hebben we in deze wherries geroeid.
Voor zijn vele activiteiten werd hij Lid van Verdienste van Nautilus en ontving hij van de KNRB de Erepenning in Goud in 2016.

Nautilus was er voor Rob, Rob was er voor Nautilus

Henk Hoeksema


Activiteiten


Verkort instructietraject op de Maas 
Voor mensen die afgeroeid zijn voor  A1, B1 en A4 en voor zij-instromers is het mogelijk om na een gering aantal keren instructie op de Nieuwe Maas de aantekening  voor wherry en D4 te krijgen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie?

Contactpersoon is Janneke Zoutendijk;  mailadres janneke.buiten@gmail.com.

Janneke Zoutendijk

Geef je voor 21 februari op voor één van de onvergetelijke Pinkstertochten
De toercommissie organiseert dit jaar:
de PinkstertochtEN (30 en 31 mei, 1 juni).
Inderdaad meervoud, om de vele mogelijkheden (1-, 2- en 3-daags) aan te geven die in 2020 aangeboden worden voor een onvergetelijke Pinksteren met vele Nautilianen op prachtige grotere en kleine rivieren in de boort van de Meije en Oudewater.
Zie voor alle informatie het document op de website. Vul daar je wensen en opties om mee te doen in en zend het formulier naar de organisatie, naar jjmvv60@gmail.com (van John) of naar de toercommissie rvnautilus.toercie@gmail.com
Doe dat aub, maar beslist vóór 21 februari!

De organisatoren Liesbeth Kraaijenga, Hannie Visser, Hans Tulkens en John van Vliet

Start A4x+-instructie, zaterdag 7 maart

De coaches zijn er helemaal klaar voor om in april nieuwe roeiers glad te leren scullen in A4. In samenspraak met de commissaris prestatieroeien hebben wij een plan opgesteld om de beperkte instructiecapaciteit zo efficiënt mogelijk in te zetten om daarmee zoveel mogelijk roeiers op te kunnen leiden en om de roeikwaliteit binnen de club te bevorderen.

Om in aanmerking te komen voor instructie moet je:
- minimaal een jaar C4 afgeroeid zijn
- sinds je C4 afroeien zeker wekelijks geroeid hebben
- fit genoeg zijn om in een stuk door naar Oud Verlaat en terug te roeien
- minimaal C-skiff afgeroeid zijn
- je kunnen committeren aan twee keer per week instructie
- alle stuurcommando’s en het sturen zelf beheersen

Op zaterdag 7 maart om 13 uur is er een introductiebijeenkomst waarbij de coaches en ik jullie zullen vertellen over hoe de instructie er uit komt te zien, wat we te bieden hebben en wat we van jou verwachten en jij je vragen kan stellen. Ook gaan we jullie laten voorroeien om te zien wie er klaar is om na een realistische instructieperiode te kunnen afroeien. Het kan zijn dat er meer kandidaten dan instructieplekken zijn. Wij zullen dan selecteren op de meest kansrijke roeiers. Deze zaterdag is ook een mooie gelegenheid elkaar te leren kennen en voor de weken tot aan de instructie alvast met elkaar te gaan roeien.

Anna Notenboom, coördinator A4x+-instructie


HEADbuffet, zondag 22 maart

Zoals inmiddels traditiegetrouw vindt na de wedstrijden het HEADbuffet plaats op de OP op zondag 22 maart. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven. Nadere info komt later.

Elly Nijssen


Instructie voor instructeurs vanaf 4 april

Geef je instructie dit komende jaar? Dan krijg je binnenkort van je coördinator een uitnodiging voor een zaterdagmiddag professionele coaching. Als dank, maar ook om de kwaliteit van het roeien verder te ontwikkelen en te bevorderen dat we op de vereniging ‘’dezelfde taal spreken’’.
Theo van den Broeke van stichting roeicoach verzorgt deze middagen samen met een collega. Na de theorie (tijdens de feestelijke lunch), worden de deelnemers in groepjes van vier om beurten gecoacht en leren zij instructie geven.
De middagen vinden plaats op 4 april, 11 april, 9 mei en 16 mei. Schrijf je, als je de uitnodiging ontvangt, snel in voor een middag als je mee wilt doen want waarschijnlijk zijn er meer gegadigden dan plaatsen.

Anna Notenboom en Jantien van der Kooij


Nautilus van Oord Bedrijfsregatta, zaterdag 11 juli
Op 11 juli zal de 41e Nautilus van Oord Bedrijvenregatta plaatsvinden op de Bergse Voorplas. Onzegastheer zal ook die dag weer Aegir zijn. Dit evenement wordt elk jaar zeer gewaardeerd door de deelnemers, en het zet ook de vereniging op de kaart. Daarnaast biedt het mogelijkheden om leden van de club op een andere manier te leren kennen door als vrijwilliger bij te dragen aan het laten
slagen van die dag.

De commissie is weer gestart met de organisatie met een nieuwe voorzitter, Carlo van den Bergh. Verder bestaat de commissie uit Henk de Graaf, logistiek van de dag, Salahuddin Fakhri, wedstrijdleider en Edith Weersink, inschrijvingen. We hebben twee vacatures voor de trainingscoördinatie voor bedrijfsploegen en PR.

Een belangrijk element van de bedrijvenregatta is het verzorgen van trainingen aan bedrijven die mee willen doen met de regatta. Jaarlijks krijgen bij Nautilus maximaal 12 ploegen in 10 lessen de beginselen van het boordroeien onder de knie, zodat ze mee kunnen doen aan de 1 km wedstrijd in juli. Voor de organisatie van deze trainingen zoeken wij nog een trainingscoördinator. De trainingscoördinator is verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van de trainingen. De coördinator zorgt ervoor dat de trainingen van beginnende teams worden opgezet en dat boten en coaches aan elkaar gekoppeld worden.Een aantal ploegen hebben vaste coaches en voor andere ploegen moeten nog coaches gevonden worden. We hebben inmiddels alweer aanmeldingen van verschillende bedrijven.

Heb je interesse in deze taak dan komen we graag met je in contact. Je kunt ons bellen (zie ledenlijst) of mailen met een van de commissieleden of met Frank Heukelom, de vorige trainingscoördinator.

Namens de commissie, Edith Weersink vanoordbedrijvenregatta@gmail.com


Wedstrijden


Wedstrijdcoördinator

Per 1 januari 2020 heeft Noreen van der Linden de coördinatie van de wedstrijden van mij overgenomen. Zij zal het onderstaande emailadres houden, dus iedereen kan met zijn/haar vragen daar nog steeds terecht.

Groet, Janine Dousma, wedcomnautilus@gmail.com


Wedstrijdagenda

Een nieuw jaar, een nieuwe wedstrijdcoördinator en de start van een nieuw wedstrijdseizoen. Graag stel ik mezelf even kort voor en vertel ik je meer over de wedstrijden die de komende maanden op de planning staan.
 
Sinds 1 januari heb ik, Noreen, de rol van wedstrijdcoördinator overgenomen van Janine Dousma. Ik ben in 2006 begonnen met roeien bij studentenroeivereniging Saurus in Maastricht en roei sinds de zomer van 2017 bij Nautilus. Ik ben bijna ieder weekend wel te vinden in de boot en doe ook zelf regelmatig mee aan wedstrijden.
 
Hieronder vind je een overzicht van de komende wedstrijden. Op de website van de KNRB vind je meer informatie over alle wedstrijden die in 2020 geroeid gaan worden. Ik hoor graag op tijd van jullie per mail als jullie mee willen doen met een of meerdere wedstrijden.
 
Er zijn nog twee aandachtspunten:
  • Mocht je interesse hebben om de Heineken of Head of the River (zowel grote als kleine nummers) te roeien dan hoor ik dat graag zo spoedig mogelijk (per mail). Op deze manier hoop ik dat we eerder duidelijkheid kunnen verschaffen over de bootindeling en
  • Met ingang van dit jaar is erbij de Heineken sprake van een lotingssysteem waarmee bepaald wordt welke ploegen mogen deelnemen. Op dit moment is nog niet geheel duidelijk hoe dit systeem werkt. Ik hoop de ploegen die willen deelnemen zo snel mogelijk meer duidelijkheid over de consequenties van dit nieuwe systeem te kunnen geven.   
Datum Wedstrijd Deadline inschrijven
15 en 16 feb Winterwedstrijden, 5 km, Delft 8 februari 2020
29 feb Gyas-Hunze Race, 5 km, Groningen 19 februari 2020
14 en 15 maart Heineken Roeivierkamp, 2500, 250, 5000 en (750) meter, Amsterdam 1 maart 2020
21 en 22 maart Head of the River Amstel, 8 km, Amsterdam 6 maart 2020
28 maart Jeugd- en Tweehead, 2,5 of 7,5 km, Amsterdam 23 maart 2020
29 maart Skiffhead, 4 of 7,5 km, Amsterdam 23 maart 2020

Noreen van der Linden, wedstrijdcoördinator, wedcomnautilus@gmail.com


Wedstrijdverslagen

7 december 2019 Nederlands kampioenschap Indoorroeien
3 jeugdleden van Nautilus reisden af naar Amsterdam om zo snel mogelijk 2 km op de roei ergometer af te leggen. Tygo deed mee in het J18 veld en werd 24e van de 40. Hanne en Rixte deden mee in het M18 veld en werden 15e en 23 van de 23 deelneemsters.
 
21 dec RRC
Voor Nautilus deden er op 21 december 11 boten mee; één acht, zes vieren, één twee en drie skiffjes. John en Krijn eindigde als hoogst genoteerden in de uitslag op de 47ste plek. Op dit moment is Krijn de hoogste genoteerde Nautiliaan in het klassement op plek 16.
 
Janine Dousma en Noreen van der Linden
14 december, 11 en 25 januari Jeugdergometerwedstrijden 
15 Jeugdleden hebben uitstekend gepresteerd tijdens deze wedstrijden. Een ware medailleregen en Nautilus heeft het verenigingsklassement gewonnen! Hierbij het verslag van Floris Braber, nog maar een paar maanden lid van Nautilus en nu al fanatiek deelnemer:
 
Hoe ik deze wedstrijden vond? Ik vond ze heel leuk. Na de eerste wedstrijd bij de 
Laak stonden we met Nautilus meteen eerste in het klassement.
We hadden heel veel medailles binnengehaald met de eerste wedstrijd.
Het was leuk om dit te zien, omdat het mijn eerste wedstrijd ooit was met roeien.
Dit was ook meteen de leukste van allemaal.
 
De tweede wedstrijd was bij Michiel de Ruyter.
Het was een mooie roeilocatie aan de Amstel.
Hier werd ik tweede, ik heb hier ook gezien dat het dus nog veel sneller kan.
Het was leuk om hier voor de estafette een schaal te winnen in plaats van een medaille.
We waren echt een goed team met de estafette bij allebei de wedstrijden.
 
De laatste wedstrijd was er geen estafette, maar er werd geroeid op de slides.
Dit was wel even wennen, maar het ging wel gewoon goed.
Het was bij de laatste wedstrijd nog even afwachten of Nautilus de grote beker mee mocht nemen of de Laak.
Maar het werd….. Nautilus! We waren allemaal superblij.
Het was mijn eerste wedstrijd en meteen werd de club kampioen.
Het waren hele leuke wedstrijden. Volgend jaar weer zou ik zeggen.
 
Floris Braber

P.s. van de coaches: Gefeliciteerd met jullie overwinningen - maar bovenal: súper gedaan allemaal!


Oproepen


Marathonroeien

Een klein clubje Nautilianen heeft ook in 2019 deelgenomen aan het marathonroeien. De meesten roeiden maar één keer mee, enkelen deden aan meer tochten mee. Alleen Hannie Visser (6 tochten), Arnold Scholten (7 tochten) en Pleun Honig (9 tochten) voldeden aan de voorwaarden voor een KNRB-oorkonde. De lauwerkrans (meeste marathons en kilometers) ging dit jaar naar Rina Ferreira
van De Laak. Het is jammer dat het marathonroeien onder de Nautilianen maar zo weinig belangstelling geniet. Het is ontzettend leuk om bij verenigingen door het hele land hun mooiste routes te roeien en daarbij marathon­roeiers van andere clubs te ontmoeten en soms met hen mee te roeien als het zo uitkomt. Het volbrengen van een marathon vergt wel wat kracht en uithoudingsvermogen, maar wordt beloond met een voldaan gevoel. Na afloop is er vaak een gezellige afsluit­borrel of -maaltijd. Ga de uitdaging eens aan en proef van het marathonroeien. Wie weet krijg je de smaak te pakken. Het programma van 2020 is al bekend en het is zaak je vroeg aan te melden bij de coördinator Martin van der Graaff in verband met het reserveren van leenboten.

Pleun Honig; aanmelden bij Martin van der Graaff

Ruim 5 jaar Fifty Fit
Na ruim vijf jaar FiftyFit-roeien binnen Nautilus hebben we eens teruggekeken en onze gedachten over de toekomst laten gaan.
Enkele highlights uit onze notitie die bij het bestuur zijn neergelegd:
Het is een succes en het voldoet zeker aan een behoefte:
* we zitten nu op zo’n 30 actieve roeiers op de dinsdagochtend;
* we hebben 37 mensen opgeleid die zijn afgeroeid voor C4;
* we leiden eigen instructeurs op 
* de club organiseert zelf kleine tochten
* we hebben een proef met ‘stuurbevoegdheid Rotte’ gedaan en geëvalueerd.
Het gaat dus goed en het is oergezellig. We hebben nog wel wensen op materieel gebied, hierover zijn we in gesprek met het bestuur.
Heb je belangstelling om de hele notitie te lezen? Stuur dan een mail aan willemsenjgm@gmail.com, dan wordt hij toegestuurd.
En …ken je nog een actieve 50-plusser die graag in rustig tempo op dinsdagochtend wil leren roeien? We hebben binnenkort weer plek. Aanmelden via https://www.rvnautilus.nl
 
Informatie: Hanneke Willemsen, Ria van den Hoogen en Vera Swan

Gevonden voorwerpen aan de Rotte

Kijk eens in de bak onder de inschrijftafel in de loods en neem alsjeblieft je vergeten kleding/ sokken/ schoenen/ handdoeken e.d. mee naar huis.
Als deze bak vol is wordt e.e.a. nog een maand bewaard in werkplaats, daarna wordt alles afgevoerd.
Er is afgelopen maand een dameshorloge gevonden, dat ligt nu in werkplaats. Stuur een berichtje naar Desiree Verlegh (dawverlegh@gmail.com) om een afspraak te maken om zaken op te halen die in werkplaats worden bewaard.

Desiree Verlegh


Website Nautilus
2020 is net begonnen en dat betekent dat er weer wat nieuwe data op de website geplaatst kan worden en geplaatst is. De pagina’s met de dispensatiedagen, de toerkalender en de contributie voor 2020 zijn inmiddels aangepast. Ben jij ook verantwoordelijk voor een onderdeel van de vereniging, vergeet dan niet de informatie voor 2020 aan ons door te geven.
 
Ook zijn we op zoek naar enthousiaste leden (schrijvers en vormgevers) die mee willen helpen de website up-to-date te houden. De jeugdpagina’a hebben dringend een tekstuele opfrisbeurt nodig, de Nautilus geschiedenis stopt op de website in 2011 en ook de bestaande webonderdelen mogen wel weer eens opgeschud worden. Houd je van schrijven en vormgeven? Meld je dan bij ons, wij kunnen je hulp goed gebruiken! Ook als je geïnteresseerd bent in de genoemde gebieden, maar nog niet zoveel ervaring hebt. In dat geval helpen en begeleiden wij je.
 
Wil je weten en zien wat er zoal op de vereniging gebeurt, kijk dan regelmatig naar deze pagina: http://www.rvnautilus.nl/web/actueel
 
We blijven doorwerken aan de site. Graag zien we jullie opmerkingen en bijdragen ook de komende tijd tegemoet.

Webmasters Nautilus Ton Steenbergen en Sabine Wigmans, webmaster@rvnautilus.nl.

Argo Sprint: Willem Alexander Baan 3 juli a.s.

Claire Ploumen, ex-jeugdroeier bij Nautilus en nu lid bij de WSR Argo in Wageningen (en student-lid bij Nautilus) stuurt ons het volgende bericht namens de Argo Sprint Commissie:

Al zestig jaar lang is de Argo Sprint dé sprintwedstrijd van het jaar. Eens per jaar worden de Wageningse roeiwateren verruild voor de Willem-Alexander Baan. Dit jaar vindt deze wedstrijd op 3 juli plaats. Het evenement trekt elk jaar ruim 700 roeiers op een totaal van 2000 bezoekers uit heel Nederland. Naast studenten zijn er jaarlijks ook veel jeugdroeiers van verschillende verenigingen die meestrijden. Wij zijn verheugd dat de Argo Sprint dit jaar een Nationaal Studenten Kampioenschap (NSK) is.
Naast dat we u van harte uitnodigen om mee te doen aan de wedstrijd of als bezoeker te komen, zijn wij hard op zoek naar sponsoren! Wilt u uw bedrijf of product onder de aandacht brengen bij uiterst sportieve studenten of uw naam verbinden aan een groot sportevenement? Neem dan contact met ons op! Gezien de moderne faciliteiten op de Willem-Alexander Baan is alles mogelijk voor uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld met een kraam uw product onder de aandacht brengen. Mocht u geïnteresseerd zijn kunt u ons bereiken via argo.sprint@gmail.com.


Overige mededelingen


Terugblik festiviteiten laatste maanden
In de laatste maanden van het vorig jaar zijn er diverse festiviteiten geweest.
 
Allereerst de mosselmaaltijd.
De mosselman uit Bruinisse komt persoonlijk de mosselen voor ons koken.
Ze smaakten weer uitstekend. Er waren zo’n 50 liefhebbers.
Elly en Simon hadden gezorgd voor de randversiering in de vorm van  brood , salades, sauzen en een toetje.
 
Daarna kwam het Nieuwe Leden Feest.
Een bijzonder gebeuren, waar andere verenigingen jaloers op zijn.
Er waren ongeveer 75 in het wit geklede oude leden. De nieuwe leden waren in het blauw.
De nieuwe leden hebben hun uiterste best gedaan om te integreren. Er waren gekleurde naamstickers uitgereikt en naderhand verzamelden de kleuren bij elkaar. Er was een quiz waarbij je moest raden wie wie was. Bovendien een quiz met vragen over “roeien en Rotterdam”.
 Topstuk was natuurlijk het zingen van het Nautilus lied.
 
In december was de Kerstborrel met glühwein en lekkere hapjes.
De nieuwe stamtafel in de sociëteit deed goed dienst.
Het was minder druk dan voorgaande jaren.
 
Op de eerste dag van het nieuwe jaar is altijd de Nieuwjaarsreceptie aan de Oude Plantage.
Volgens de voorzitter doet Nautilus het op alle fronten goed volgens de normen van de KNRB.              
Er waren circa 55 leden die deze nieuwjaarstoespraak hebben kunnen horen. In dit aantal zou wel wat verbetering kunnen komen. Een paar jaar geleden gaven we elkaar drie zoenen.
Ik kan mij herinneren dat ik er wel eens 375 heb uitgedeeld!
Het Dyer Trophee schildje werd uitgereikt aan Hans Leliveld voor jarenlange inspanningen die hij met het jeugdroeien heeft geleverd. Coördineren, instructie geven en de boel bij elkaar houden..
De Dyer Trophee riem werd dit jaar niet uitgereikt, omdat er geen aanstormend talent of veelbelovende wedstrijdroeier/ster in onze vereniging aanwezig is.
Met elkaar hebben we geproost op een goed roei-jaar en daarna zongen we uit volle borst het ... Nautilus lied.
 
Atie van Treuren

Terugblik kouwe klauwentocht en nieuwjaarsreceptie
De Koude Klauwentocht, traditioneel op de eerste dag van het nieuwe jaar, heeft weer plaats gevonden. We hebben geroeid in de "Aalscholver" en de "Nautilus". Beide boten hebben een afstand van 16 km afgelegd over de rivier de Maas met frisse temperatuur (net iets boven 0 graden), weinig scheepvaart, weinig wind, lichte mist en glad water.
Bij terugkomst was er na een hete douche en even omkleden hete soep met brood in de Sociëteit. De Nieuwjaarsreceptie volgde niet veel later. Voorzitter Sandra Gant had vreugdevol nieuws en bemoedigende woorden. Wij als roeivereniging zijn goed bezig in de roeisport. En wij zullen doorgaan. Daarop hieven wij ons champagneglas en zeiden ''Proost'', op het nieuwe jaar! 

Arnold Scholten

Bericht van de ledenadministratie
Nu er weer een nieuw jaar is begonnen, is het tijd voor een terugblik en kijk op de start van het roeijaar 2020, met feiten over leden, starters, afmeldingen en andere leuke weetjes.
 
We eindigden het jaar 2019 met de teller op 510 leden en starten 2020 met 38 donateurs en 441 leden:
senioren  394 leden, waarvan: 164  mannen en 230 vrouwen
110 leden zijn 65 jaar of ouder, waarvan 3 oudsten van 85 jaar.
junioren 32 leden, waarvan: 15  jongens en 17 meisjes
duaallid 15 leden ( oud junioren, die zijn gaan studeren en lid zijn van een studentenroeivereniging)
 
De Ledenadministratie wenst iedereen weer een fijn en succesvol roeijaar.

Ledenadministratie RV Nautilus, Margreet Pontier

Warme groet van Leo Klein


Overige verslagen 


Werkplaats Oude Plantage dec. 2019 - jan. 2020

Sinterklaas-bezoek: op 4 december heeft Sinterklaas de werkplaats bezocht en na grondige inspectie als tevredenheidsbetuiging de chocoladeletters HAVENTOCHT achtergelaten, waarvan de werkplaatsbezetting heeft genoten.

De maasscull Fuut is verder bewerkt en voorzien van luikjes vooronder en achteronder. Verder is met veel passen en meten een nieuw voetenbord gemaakt conform de Nautilus. Nieuwe rvs-riggers zijn op proef gemonteerd en passend bevonden met 160 cm span.

De maasscull Tapuit is voorzien van een deels verstevigde huid met glasvezel en epoxy op de zandstroken midscheeps, omdat tijdens het schrappen en schuren de huid aldaar zeer meegaand bleek. De buitenhuid is aansluitend van enige lagen vernis voorzien. In de boot zijn enige scheuren opgevuld met lijm en bewerkt en is de neuspunt gevuld. De loggaatjes in het voorschot zijn dichtgezet om heen en weer lopend water tegen te gaan.

Pelikaan: De riemen van de e-vier Pelikaan zijn voorzien vaan nieuwe krimpkous manchetten.

Alk: De riemen boordgeriggerde Alk worden voorzien van nieuwe krimpkousmanchetten na verwijdering van de glasvezel/epoxy-manchetten, die toch harder slijten dan verwacht/gedacht.

Hoosmateriaal: De sponzen en hoosmiddelen moeten uit de boot gehaald worden aangezien ze altijd nadruipen en ingeval van inpandige vorst tot ijsvorming in de boten leiden met mogelijk schade. Stuurlieden wees alert hierop!

Namens de werkplaats Oude Plantage, Emile Bezemer


Werkplaats Rotte jan. 2020

Amsterdam: herstel beschadigde waterkering, oorzaak aanvaring met Maas

Bar en Boos: gele pijltjes verplaatst op boot zodat deze beter in strelling past

Biesbosch: verzoek om maconriemen te vervangen aangezien deze moeilijk draaien in dol. Deze riemen zijn met boot meegekomen vanaf de Plantage. De Rotte heeft geen maconriemen.

Chinook: herstel beschadigde waterkering, oorzzak aanvaring met nautilus

Dick van der Laan: riemen gelakt, sliding boeg gerepareerd, houder coxbox vastgezet, takel ontward

Damesvreugd: verdwenen bout op rigger plaats 8 vervangen

Desiderius: versleten wieltjes vervangen  plaats 1 en 2

Griend: beschadiging romp hersteld, oorzaak gevallen

London: drukstang slag vastgezet

Manana: sculldollen vastgezet, oorzaak na dolwisseling van boord naar scull, slordig vastgezet

Noordkaper: herstel beschadiging waterkering, oorzaak onbekend

Pekingeend: herstel waterkering, oorzaak aanvaring met Nautilus

Voor de wind: scheef zittende voetenbank boegplaats hersteld, oorzaak ontbrekende ringen

Zephyr: alle kragen op de riemen weer rechtgezet en op dezelfde  binnenboord afstand. NB                   graag ervan afblijven

Namens werkplaats Rotte, Desirée Verlegh


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet, ook namens Jeannine Westenberg, Karen Teich, Sabine Wierenga  en Ton Steenbergen, Jantien van der Kooij

Copyright © *|2018|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen
 
Copyright © 2020 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp