Lokakuun uutiskirje
Lue selaimessa

Uusia tuulia

Lauantaina 15.10. vietettiin sukukansapäivää Kansallismuseossa. Kalevalaisten Naisten Liiton järjestämässä seminaarissa saatiin ihailla suomalaisten, marilaisten, komilaisten ja udmurttien hienoja kansallispukuja. Pukunäytöksen mannekiinien joukossa oli myös Karjalaisen Nuorisoliiton jäseniä. 

Yhteistyömme Kalevalaisten Naisten Liiton kanssa tiivistyy entisestään vuodenvaihteen jälkeen, jolloin toimistomme löytyvät samasta osoitteesta Kalevala Kartanosta Helsingin Pitäjänmäestä. On tullut aika Karjalaisen Nuorisoliiton kasvaa aikuiseksi ja lentää pois kotipesästä Karjalatalosta. Emme kuitenkaan hylkää Karjalataloa kokonaan, vaan pidämme siellä jatkossakin kursseja ja osallistumme myyjäisiin.

Toinen merkittävä uutinen liitossamme on henkilövaihdos. Toiminnanjohtajamme Hilu jää marraskuun alusta toimivapaalle tuottamaan ensi kesän Europeade-tapahtumaa, ja sijaiseksi hyppää Susanna Salokannel. Toivotamme Susannan lämpimästi tervetulleeksi karjalaiseen joukkoon! Susannan haastattelun voi lukea ensi viikolla Karjala-lehdestä. 
 

Tulevia tapahtumia

22.10. Kansantanssia erityisryhmille
10.11. Vegaaniset pikkujouluherkut
12.11. Kansanomaiset paritanssit
12.11. Karjalaiset pitäjä- ja sukumarkkinat
20.11. Anna lapselle harrastus -hyväntekeväisyyskonsertti
3.–4.12. Kansantanssin opettamisen perusteet
13.–14.1.2017 Folklandia-risteily
21.1.2017 Kiilaferesikurssi
21.–22.1.2017 Kansantanssin tekniikka ja musiikki
4.–5.2.2017 Kansantanssin opettaminen ja kehonhuolto
 

Kutsu toiminnanjohtajan syntymäpäiville

Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnanjohtaja Hilu Toivonen-Alastalo täyttää 50 vuotta. Juhlavastaanotto järjestetään sunnuntaina 20.11.2016 Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48) klo 14.00–15.30. Ilmoittaudu vastaanotolle täällä.

Vastaanoton jälkeen klo 16.00–18.30 on Anna lapselle harrastus -hyväntekeväisyyskonsertti, jolla kerätään varoja syrjäytymisvaarassa olevien lasten harrastamisen tukemiseen Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelman kautta. Katso konsertin esiintyjät täältä.

Kampanjaa voi myös tukea haluamallaan summalla: Pelastakaa Lapset ry, tilinumero: FI64 1017 3000 2107
27, BIC: NDEAFIHH, viite: 3010165
 

Tilaa vuosiohjelma 2017

Kansantanssin karjalainen vuosiohjelma 2017 sisältää valikoiman arkistojen aarteita vuosien varrelta. Ohjelmistopaketin hinta on 22 € (ohjeet, nuotit ja äänite). Erikseen ostettaessa levyn hinta on 15 € ja ohjeiden 10 €. Tilaukset liiton toimistosta. Ohjeet ja nuotit sisältävät myös Europeaden ja Barnlekin suomalaisten yhteistanssien ohjeet. Barnlekin musiikit löytyvät GraniFolkin ohjelmistopaketista. Yhteispohjoismaiset tanssit löytyvät täältä. Europeaden musiikit ja harjoitusvideot ovat ladattavissa maksutta täällä.

 

Kevätpäivät 2017

Ensi huhtikuussa järjestetään jälleen perinteiset Karjalaisen Nuorisoliiton kevätpäivät kansantanssiluokitteluineen. Kevätpäivien suunnittelu on täydessä vauhdissa, ja tiedotamme seuroja ja ohjaajia tarkemmista yksityiskohdista tuota pikaa. Pysykää kuulolla!

 
Puurot, vellit ja kiisselit
Tuunaa Mun Perinneruoka -haaste jatkuu! Lokakuussa tuunataan erilaisia puuroja. Täältä löydät perinteisiä puuro-ohjeita ja Kirsi Karhusen tuunaaman mangovispipuuron ohjeen. Odotamme tuunauksia myös muista karjalaisista perinneruoista kuten kaurakiisselistä. Palkintona tuunaajille on mm. ilmaisia osallistumisia vegaanisten leivonnaisten kurssille.
Pikkujoulukurssi
Opi leipomaan vegaanisia herkkuja Myllyn Parhaan Makukellarissa (Kalevankatu 20, Helsinki) torstaina 10.11. klo 16–19. Kurssin hinta jäseniltä 15 € ja muilta 25 €.
Ilmoittaudu leivontakurssille
Kiilaferesikurssi
Suosittu kiilaferrekurssi tulee taas! Tee trendikäs perinneasu kesän rientoihin tai Kurppamatkalle. Kurssi on lauantaina 21.1.2017 klo 10–16 Helsingissä Karjalatalolla. Jäsenet 25 €, muut 35 €.
Ilmoittaudu kiilaferesikurssille
Karjalaisten kansantanssien kurssi

Kurssilla tanssitaan karjalaisia tansseja petroskoilaisen balettimestarin Boris Shustovin opastuksella. Boris on petroskoilaisen Gornitsa-ryhmän ohjaaja.
Aika: la 26.11. klo 9.30–16.30
Paikka: Setlementti Louhelan juhlasali, Louhelankuja 3, Järvenpää
Hinta; 50 €, sis. aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin. Ilm. pe 18.11. mennessä puh. 044 5211 047, seija.ulenius[at]dnainternet.net.

Kansantanssin ohjaajakoulutus
Jos olet jo jonkun aikaa ohjannut ryhmää, on aika suorittaa kansantanssiohjaajan perusopinnot. Järjestöjen yhteiseen kansantanssin ohjaajakoulutukseen on vielä muutama vapaa paikka. Kolmen viikonlopun koulutus (3.4.12., 21.22.1., 4.5.2.) perehdyttää kansantanssin tekniikkaan ja sen opettamiseen, kansanperinteeseen, ryhmän toimintaan ja ohjaamiseen.. Kansantanssin ohjaajakoulutus antaa valmiudet toimia ohjaajana seura- ja järjestötoiminnassa tai päiväkotien ja koulujen kerhotoiminnassa. Ilmoittaudu tästä.
Oli ilo  karjalainen kabaree
Monitaiteinen esitys Karjala-kliseistä ja Karjala-nostalgiasta: mikä Karjalassa tenhoaa niin, että sen laulut elävät edelleen? Miksi Karjala koskettaa vielä kolmannessakin sukupolvessa? Määritteleekö karjalaisuuden tarkastelu suomalaisuuden käsitettä uudestaan? Akustinen ja elektroninen kansanmusiikki, tanssi, videotaide, teatterin elementit ja äänimaisemat tulkitsevat kukin tavallaan pirstaleista Karjala-kuvaa. Perjantaina 4.11. klo Musiikkitalon Black Boxissa. Klo 18.30 Karjalan keitaat -multimedia-installaatio, klo 19 Oli ilo  karjalainen kabaree. Esitys on Amanda Kauranteen maisterikonsertti Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmään. Vapaa pääsy.
Avojaloin-näyttely
Kiertonäyttely Avojaloin – 10 elämää Karjalankannaksella" avautuu Karjalatalolla lauantaina 12.11. Näyttely on avoinna 4.11.–9.12. ma–to klo 9–20, pe 9–18. Näyttelyssä tutustutaan 10 karjalaiseen henkilöön ja heidän tarinoihinsa. Henkilöt ovat eri-ikäisiä naisia ja miehiä, eri puolilta Kannasta, eri yhteiskuntaluokista, erilaisista miljöistä.


This email was sent to leena.rintala@karjalainennuorisoliitto.fi
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Karjalainen Nuorisoliitto ry · www.karjalainennuorisoliitto.fi · Sitratori 3 · 00420 Helsinki · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp