Copy
Pressmeddelande från ABF Stockholm, 5 juli 2016

ABF Stockholm tar plats i Liljeholmen – ny skola från 1 juli

ABF Stockholm har fått uppdrag av Stockholms stad att utföra vuxenutbildning inom Komvux och SFI. Den uppskattade skolverksamheten växer och därför tar ABF Stockholm över en skolenhet i Liljeholmen från och med 1 juli 2016.

– Med vår nya skola i Liljeholmen kommer vi kunna ta emot ännu fler deltagare inom SFI och Komvux. Hittills har vi kunnat ta emot deltagare i ABF-huset och på vår SFI-skola på Sveavägen 84 men vi ser ett ökat tryck och vill ta emot fler, säger Inger Lilienberg, verksamhetschef, ABF Stockholms Vuxenutbildning.

– Den nya enheten i Liljeholmen blir ett gott tillskott till vår verksamhet: fler deltagare kan ta del av vår undervisning som fokuserar till 100 % på kvalitet och deltagarens resultat, säger Inger Lilienberg, det är glädjande!

Skolenheten ligger på Lövholmsvägen 2 och ABF Stockholm kommer att använda lokalerna för olika former av verksamhet.

– ABF Stockholm är en idéburen organisation, en ideell förening med ändamål att bilda och utbilda stockholmare. Det gör vi bland annat genom Komvux och SFI men också genom folkbildande öppna kurser och cirklar, genom att stötta föreningsliv och kulturliv i Stockholm, säger Håkan Wiclander, studieombudsman och koncernchef ABF Stockholm.

– För oss är det en självklarhet att nyttja våra lokaler på ett verksamhetsintegrerat sätt. Så har vi satt ABF-huset på kartan, så avser vi bedriva verksamhet i Tensta träff och nu alltså även i Liljeholmen. Vår vision är att etablera ABF-hus över hela Storstockholm där människor kan utbilda och bilda sig, inspireras till livslångt lärande med egenmakt och framtidstro. Vår närvaro i Liljeholmen är ett naturligt steg i den riktningen.

Fakta
Skolenheten ligger på Lövholmsvägen 2 i Liljeholmen. Enheten har tidigare ägts av Lernia, från och med 1 juli övertar ABF Stockholm enheten som en del av det avtal ABF Stockholm och Lernia ingått under våren.
På Lövholmsvägen 2 kommer ABF Stockholm erbjuda SFI på samtliga studievägar, samt komvuxkurser.


Om ABF Stockholm 
ABF Stockholm är en idéburen organisation med folkbildning i olika former. Våra verksamhetsgrenar – Folkbildning, Vuxenutbildning och Elvira Kunskapsutveckling AB är olika sätt att bedriva ändamålsstyrd verksamhet för och med stockholmare. ABF Stockholm är en kraftskapande folkbildningsfyr som skapar framtidstro, egenmakt och solidaritet.

 

För mer information, kontakta:

Inger Lilienberg, Verksamhetschef för ABF Stockholms vuxenutbildning
inger.lilienberg@abf.se, 08-453 41 37

Här kan du ladda ner högupplösta pressbilder

Presskontakter på ABF Stockholm

Inger Lilienberg, verksamhetschef för ABF Stockholms vuxenutbildning. 
inger.lilienberg@abf.se och 08-453 41 37.

Ladda ner högupplöst pressbild.  Foto: Nicklas Gustafsson.
Katarina Gold, kommunikationschef
på ABF Stockholm. 
katarina.gold@abf.se eller 08-453 41 70. 

ABF Stockholm
Sveavägen 41
111 83 Stockholm

Telefon: 08-453 41 00
E-post: info.stockholm@abf.se

Dina kontaktuppgifter
Uppdatera dina kontaktuppgifter
Ta bort mig från presslistan