Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

5 september 2015

Kweekgenoten,

Meer dan een jaar geleden heb ik mijn Todo lijst hernoemd naar Reminder lijst. Het werd er al een heel stuk overzichtelijker door ;) Toch is het nog steeds een enorme lijst. Lang geleden had ik er al experimenteren met de Kombucha-zwam en Kefir op gezet. Het is er eigenlijk nooit van gekomen, omdat ik vooral over Kombucha steeds meer gezwam hoorde en las. Dat geldt overigens deels ook voor Kefir. Door iets dat mij lieflijk toeviel, ontving ik vorige week een startsetje voor het kweken van waterkefir. Verse Kefir, dus ik moest er direct mee aan de slag!
 
Wat is Waterkefir?
WaterKefir zijn Kefir korrels (meer vlokken) die vol zitten met een flink aantal verschillende aan elkaar gegroeide (rechtsdraaiende) melkzuurbacteriën en gistculturen, die onderling in een symbiotische relatie leven. Het aantal verschillende micro-organismen in Kefir hangt van de bronkorrels af, maar ligt tussen de 20 en 30 soorten (inclusief subsoorten).

Naast de gunstige micro-organismen, bevat Kefir ook Vitamine B1, B2, B6, B8, B12, C, D, enkele mineralen en essetiële aminozuren, waaronder Tryptofaan, aromatische verbindingen (smaakbepalend) en een bijzonder wateroplosbaar polysaccharidepolymeer (Kefiran).

Door fermentatie groeit de Kefir en kan je steeds weer (na 48 uur) het resultaat, de waterkefirdrank drinken. Kefir groeit na iedere kweek, zodat er steeds meer Kefir en waterkefirdrank ontstaat.  Na enkele maanden zal je een overschot aan Kefirkorrels hebben, zodat je die kan uitdelen aan andere gezondheidszoekers.

Waterkefir wordt wereldwijd gekweekt en gedronken vanwege de mooie resultaten die de mensen ermee bereiken. Het belangrijkste voordeel van het drinken van waterkefir is dat het de darmflora aanvult en verrijkt, en dat merk je op vele vlakken, zowel lichamelijk als geestelijk. Waterkefirdrank helpt vooral bij de vertering van voeding en de opname van voedingsstoffen. En zoals ik al eerder schreef, niet de ruggegraat, maar onze darmen houden ons overeind!

Waterkefirdrank is lekker! Het smaakt fris, zoet en is licht bruisend. Ook kinderen zullen het graag drinken! Waterkefirdrank is overigens niet geschikt voor diabetici, zwangeren en tijdens de borstvoedingsperiode (er zit 0,2-0,5% alcohol in). Naast waterkefir is er ook melkkefir. Die variant is wel geschikt voor diabetici.

Waterkefir kweken is verbazend eenvoudig, zelfs ik kan het!

Benodigdheden
- Glazen weckpot (teminste 1 liter)
- Kunststof zeef
- Zuiver water
- Waterkefir korrels
- Biologische gedroogde ongezwavelde vijgen
- Biologische citroen of limoen
- Ruwe ongeraffineerde rietsuiker of biologische suiker

Basisrecept Waterkefir
100 gram Waterkefirkorrels
1 liter water
70-75 gram ruwe ongeraffineerde rietsuiker of biologische suiker 
2 à 3 gedroogde vijgen
1 limoen of ½ citroen

Los eerst de suiker zoveel mogelijk op in het water, voeg dan de Kefirkorrels en erna de rest toe. Regelmatig roeren met een houten of kunststof lepel, of zoals ik dat doe, voorzichtig klotsen door de pot een voorzichtige beweging te geven. Plaats de pot gedurende 48 uur in het daglicht, maar niet in direct zonlicht. Hierna de inhoud zeven, de Kefir korrels goed schoonspoelen en de volgende kweekronde starten!

Proost!

Namasté
Rob Greuter

 
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2015 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken