Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

19 maart 2016

Schijfgenoten,

Vanzelfsprekend is er weer veel discussie over de herziene Schijf van Vijf. Ondanks de verbeteringen. Het grootste probleem dat ik er mee heb, is dat voeding zoals we dat kennen, slecht een klein deel is van de voor de mens noodzakelijke voeding. Daarom heb ik een tijd geleden al de Ultieme Schijf van 20 opgesteld, onderdeel van de fysieke en mentale voedingsleer. Ik voorzie overigens het ontstaan van vele lijstjes van 14. Da's logisch. 

Je proeft het pas, als je het ruikt! Maar dat is ook logisch ;)
Donkergroene winterbom!
Op de winterse valreep: de Donkergroene winterbom! Ongewoon lekkere bladgroentesmoothie!

Cruijff, Ajax en longkanker
Vorig jaar al schreef ik een artikel over de werkelijke oorzaken van longkanker en de daaruit voortvloeiende vervolgconflicten, vanuit de Vijf Biologische Natuurwetten van dr. Hamer. DIt artikel is uitgebreid en geactualiseerd, precies op de dag van JC's verscheiden. Linkje? Sorry, verboden. 

COPD & Bronchitis
Mij bereikte een wonderlijke ervaring van een COPD & Bronchitis patiënt na gebruik Eucalyptus radiata met honing! Hoe dat precies zit, heb ik elders online geplaatst. Linkje? Sorry, verboden. 

Huishoudelijk
Er is voor ieders gemak een groep Superfood complexen aangemaakt. Er is een flinke zending Dragon Herbs producten onderweg uit de US. Een deel ervan zijn nieuwe producten, daar weer een deel van staat al online, zie verderop in deze nieuwsbrief! Van de splinternieuwe Ultrasoon Aroma Diffusers zijn de Niko, de Bloom Blue en de Aura gearriveerd! 

Veel leesgenoegen!

Namasté
Rob Greuter

 

Duidende!


Het valt mij op dat we vooral na een overlijden, veel aandacht en respect tonen. Hoe ziet de wereld eruit als we dat tijdens het leven doen?
- Rob M.M. Greuter - 

Brussels pLof. Dagelijkse kost in vele steden. Enkel liefde & licht kan haat smelten. We voelen die WAARHEID, willen het nog niet weten.
- Rob M.M. Greuter - 

Zullen we massaal hartjesgordels gaan dragen?
- Rob M.M. Greuter - 

The Passion is wellicht bedoeld voor mensen met weinig kerkbankzitvlees. #Bachelijk
- Rob M.M. Greuter - 

 

Nieuwe producten!

Biologisch Skin Food raw powder

Biologisch Skin Food raw powder

Innerlijke gezondheid, stralend gezonde huid!


Biotona Bio Skin Food Raw is een zorgvuldig samengestelde synergistische mix van maar liefst 35 huidondersteunende superfoods! Skin Food bevat rauw poeder van aloe vera gel, brandnetel, curcuma en duindoorn die allen de huid gezond houden. De gevriesdroogde poeders van gotu kola en brandnetel zorgen bovendien voor een goede doorbloeding van de huid.

Skin Food is compleet dankzij de pure matcha en blauwe bosbes die het uiterlijk fris en jeugdig houden.

Bovendien bevat dit prachtige superfood complex ook poeder van ananas, boerenkool, cacao, goji, volledige granaatappel, paarse maïs, papaya, rode biet, rozenbottel, tomaat, 4 poeders van paddenstoelmycelia en poeder van de allerbeste superbessen ter wereld! Ieder ingrediënt is 100% biologisch gekweekt en verwerkt tot poeder met behoud van alle natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten!

Daarom Biotona Superfoods!

 • 100% puur, van gecontroleerd biologische teelt voor een maximum aan kwaliteit en duurzaamheid en een minimum aan belasting van mens en milieu.
 • Gecertificeerd Vegan®, vrij van dierlijke ingrediënten, niet genetisch gemanipuleerd.
 • Gluten- en cholesterolvrij.
 • Vrij van conserveringsmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, zoet- of vulstoffen!


Over Biotona
Biotona is onderdeel van KeyPharm, een internationaal belangrijke speler op het gebied van biologsiche natuurlijke gezondheidsproducten. Ook Physalis, waarvan HeelBewust veel van haar tincturen, etherische- en plantaardige oliën voert, is onderdeel van KeyPharm.

Lees meer!
Biologisch Camu camu + Acerola raw powder

Biologisch Camu camu + Alcerola raw powder

Krachtbommen en zonnetjes van moeder natuur!


Biotona Camu camu + Acerola raw powder is een mengsel van 100% biologisch Acerola- en Camu camupoeder. De acerolabes staat stijf van de grote hoeveelheden vitamine C en bijnehorende fytonutriënten. Camu camu is een geel tot paarsrode vrucht die groeit aan tot 5 m hoge struikachtige bomen aan de moerasachtige oevers van de Amazone in Zuid-Amerika. Camu camu bevat al snel 2-3% vitamine C (afhankelijk van de rijpheid). Dat is 30 tot 60 keer zoveel als in een sinaasappel! Bovendien bevatten camu camu bessen grote hoeveelheden andere vitamines en mineralen, waaronder bètacaroteen (provitamine A), thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), calcium, ijzer, niacine en fosfor.

Camu camu staat vooral bekend om haar uitzonderlijk krachtige eigenschappen inzake twee streng verboden te benoemen gezondheidsuitdagingen.

Biotona Camu camu + Acerola is afkomstig van 100% biologische acerola uit Brazilië en camu camu uit Peru. De bessen worden direct na het oogsten en selectie door middel van vriesdroging verwerkt tot een poeder, dat qua smaak, geur en kleur erg dicht aansluit bij de verse bessen. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven.

Inhoud
200 gram

Verpakking
Foodgrade folie zak

Ingrediënten
100% poeder (biologische teelt) van: Camu camupoeder (Myrciaria dubia) (75%) uit Peru, Acerolapoeder (Malpighia glabra) (25%) uit Brazilië.

Lees meer!
Biologisch Superboost raw powder

Biologisch Superboost raw powder

Pure energie voor lichaam en geest!


Biotona Superboost raw powder bevat Koreaanse en Siberische ginseng die beide de geestelijke en lichamelijke prestaties ondersteunen, vooral tijdens drukke, intensieve periodes. Maca draagt net zoals rhodiola bij tot de vitaliteit en het uithoudingsvermogen. De pure matcha (excellente groene thee uit Japan), groene maté en guarana dragen onmiddellijk bij tot meer energie. Daarnaast bevat dit superfood complex rauw poeder van camu camu vruchten. Camu camu bevat al snel 2-3% vitamine C (afhankelijk van de rijpheid). Dat is 30 tot 60 keer zoveel als in een sinaasappel! 

Bovendien bevatten camu camu bessen grote hoeveelheden andere vitamines en mineralen, waaronder bètacaroteen (provitamine A), thiamine (vitamine B1), riboflavine (vitamine B2), calcium, ijzer, niacine en fosfor. Camu camu staat vooral bekend om haar uitzonderlijk krachtige eigenschappen inzake twee streng verboden te benoemen gezondheidsuitdagingen.

Het rauwe cacaopoeder uit Peru, is een puur poeder van Criollo bonen, die door koude persing wordt verkregen uit gefermenteerde bonen. Gojibessen zijn een bitterzoete lekkernij met zeldzaam krachtige eigenschappen, Ron Teeguarden (Dragon Herbs) blijft er enthousiast over schrijven! Biotona Superboost is helemaal compleet dankzij kaneel en gember die de mix extra pit en smaak geven en bijdragen aan een gezonde vitaliteit.

Inhoud
200 gram

Verpakking
Foodgrade folie zak

Ingrediënten
100% poeder (biologische teelt) van: cacao, camu camu, gember, goji, groene maté, maca, guarana, kaneel, koreaanse ginseng, matcha, rozenwortel, siberische ginseng.

Lees meer!
Biologisch SuperSprouts raw

Biologisch SuperSprouts raw

Smaakvolle en knapperige kiemgroenten!


Biotona SuperSprouts raw is een uitgekiend en superieur mengsel van gespruite biologische zaden van boekweit, broccoli, bruine gierst, haver, luzerne, pompoen, rode quinoa, witte en zwarte sesam en zonnebloem. Na grondig wassen laat men de zaden 1 à 2 dagen kiemen op schalen onder gecontroleerde omstandigheden. Het kiemen ontgrendelt de sluimerende levenskrachten in de zaden en dat brengt vele positieve eigenschappen met zich mee. Bovendien zijn gespruite zaden veel vlotter verteerbaar.

Kiemkracht is levenskracht!
Na het spruiten worden de zaden nog gedurende 24 uur gedroogd bij maximaal 42°C. Deze verwerking garandeert de hoogste kwaliteit, en het behoud van nutriënten en enzymen, niet te vergelijken met de standaard commerciële verwerking van zaden en granen waarbij gemakkelijk temperaturen tot 100°C worden bereikt. De biologische teelt en de specifieke verwerking resulteren in de smaakvolle en knapperige Biotona SuperSprouts!

Inhoud
300 gram

Verpakking
Foodgrade folie zak

Ingrediënten
Gespruite zaden uit 100% biologische teelt van: witte sesam en zwarte sesam, zonnebloem, pompoen, boekweit, broccoli, bruine gierst, luzerne, rode quinoa, haver.

Lees meer!
Biologisch Maca raw powder

Biologisch Maca raw powder

Ontdek de bijzondere krachten van de Macawortel!


Biotona Maca raw powder wordt verkregen uit de wortels van Lepidium meyenii, een zeer resistente plant die groeit op grote hoogte in het Peruviaanse Andes-gebergte, op arme rotsachtige gronden onder barre weersomstandigheden. Maca is onder andere een effectief afrodisiacum dat prestaties en algemene vruchtbaarheid bevordert. Maca ondersteunt ook de lichamelijke en fysieke prestaties, dankzij haar unieke samenstelling van meerdere waardevolle fytonutriënten. Macapoeder is ook een zeer sterk adaptogeen, een welkome eigenschap gezien bepaalde verboden te benoemen toepassingen!

Biotona macapoeder wordt verkregen uit biologisch gekweekte macawortels die na een groeiperiode van 8 maanden handmatig geoogst worden. Na het drogen van de wortels, worden deze gereinigd en na selectie gedehydrateerd en vermalen tot poeder. Biotona Maca raw powde is zuiver plantaardig. Het bevat geen dierlijke stoffen en geen kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van suiker, additieven, gluten, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Macapoeder is daarom ook geschikt voor o.a. vegetariërs en veganisten.

Inhoud
200 gram

Verpakking
Foodgrade folie zak

Ingrediënten
100% poeder (biologische teelt) van: Maca (Lepidium meyenii) uit Peru

Lees meer!
Biologisch Hennepzaad (ongepeld)

Biologisch Hennepzaad (ongepeld)

Natuurlijk rijk ongepeld Hennepzaad, de mooiste kwaliteit!


Het is gekend bij iedere voedingsdeskundige, Hennepzaad is een van de beste en oudste plantaardige eiwitbronnen (ongeveer 35%). Het voordeel van plantaardige eiwitten voor de mens is dat deze veel gemakkelijker en beter worden opgenomen dan dierlijke eiwitten. Het kost aanzienlijk minder verteringsenergie en geeft daardoor meer energie dan dierlijke eiwitten. Belangrijker is dat we met Hennepzaad onze behoefte aan eiwitten kunnen bevredigen zonder dieren te slachtofferen.

Het eiwit in Hennepzaad bestaat voor ongeveer 65% uit Edestine en ongeveer 35% uit Albumine. De eiwitten Edestine en Albumine zijn hypo-allergeen. Slechts een heel klein deel van de mensen zal hierdoor een allergische reacties kunnen tonen. Hennepzaad bevat tevens 21 aminozuren, waaronder de 8 essentiële aminozuren (ook fijn voor een aantal neurotransmitters), de natuurlijke bouwstenen voor eiwitten in het lichaam. 

Meer over Hennepzaad
Hennepzaad is ook gewild vanwege de goede, natuurlijke balans in de volop aanwezige essentiële vetzuren (Omega 3 en Omega 6). Hennepzaad bevat ook het weinig in voedingsproducten voorkomende essentiële vetzuur Gamma-linoleenzuur (GLA). Dit vetzuur zit overigens gelukkig wel rijkelijk in moedermelk. De hoeveelheid THC in Hennepzaad is te verwaarlozen. Er zit nog meer goeds in Hennepzaad. Denk aan anti-oxidanten, enzymen, lecithine (mengsel van glycolipiden, triglyceriden, en fosfolipiden) mineralen waaronder calcium, fosfor, jodium, ijzer, kalium, koper, magnesium, zink en de vitaminen A (±37,5 IU per gram), B1, B2, B3, B6, C en E.

Biologische opneembaarheid
De biologische opneembaarheid van Hennepzaad is hoog. In de vorm van meel zal de opneembaarheid maximaliseren. Hennepzaadmeel kan je kopen, maar ook zelf maken van Hennepzaad met een goede blender in combinatie met het juiste mes. 

Geen drugs
Voor de teelt wordt geen gebruik gemaakt van de welbekende onbevruchte vrouwelijk Cannabis Sativa plant met een hoog THC gehalte (tetrahydrocannabinol). De Hennepplant die voor de zaden gekweekt wordt bevat vrijwel geen THC. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor enig effect op de  psyche. Het is een superfood, niets meer, niets minder. 

Toepassingen van ongepeld Hennepzaad
In tegenstelling tot gepeld Hennepzaad, is ongepeld Hennepzaad hard en dient daarom verwerkt te worden om het geschikt te maken voor menselijke consumptie. Gebruik hiervoor een geschikte krachtige blender. De drie meest gebruikte toepassingen zijn:

Vermalen tot hennepstrooisel (voor gebruik in brood, smoothies, soepen)
vermalen met water tot hennepmelk (voor gebruik in kookgerechten of als alternatief voor dierlijk melk)
Fijn vermalen tot hennepmeel (voor gebruik als bakmeel)

Inhoud
Biologisch Hennepzaad (ongepeld)

Netto gewicht
1000 gram

Verpakking
Foodgrade hersluitbare kunststof zak

Ingrediënten
Ongepeld Hennepzaad

 

Lees meer!
Aroma Diffuser Aura

Aroma Diffuser Aura

Stijlvolle ultrafijne olieverneveling, zonder rook, vuur en hitte!


Deze bijzonder vormgegeven aroma diffuser van madebyzen, is visueel verbluffend mooi! De Aura brengt een toefje klasse en raffinement in iedere leefruimte! Hij is ideaal voor iedereen die een minimalistische doch stijlvolle en zeer effectieve aroma diffuser wenst. De Aura past ook perfect in een Feng Shui geoptimaliseerde omgeving! De Aura dome is gemaakt van prachtig keramiek (mat wit).

Een andere bijzonderheid van deze Aura is het zachte warme licht (met energiezuinige LED’s.) dat vanuit de onderzijde wordt uitgestraald, en daardoor bijdraagt aan een stijlvolle sfeer!

Aura Ultrasoon Aroma Diffuser!
Het vullen met water en de gewenste etherische olie gaat snel en eenvoudig, net zoals bij alle andere madebyzen Aroma Diffusers. Til het kapje op en vullen maar! De Aura kan snachts met en zonder mood lighting gebruikt worden. Het is een droom op ieder nachtkastje, op ieder dressoir, die bovendien je zintuigen en bewustzijn prikkelt op de zachtst denkbare manier. Hoe mooi wil jij je dag beleven!

Door het bijeen brengen van de schoonheid van vakmanschap, functioneel ontwerp en moderne ultrasoon verdampingstechnologie is een oogstrelende en zeer effectieve aroma diffuser ontstaan!

Technische gegevens

 • Diameter 130mm
 • Hoogte 125,5mm
 • Capaciteit 80ml
 • Afdekking: keramiek
 • Voltage 24V DC (adapter 240V)
 • Vermogen 12 Watt


Functioneel

 • Mood lighting (onderzijde)
 • Night mode (licht uit)
 • Automatische stop bij leeg reservoir

 

 

Lees meer!
Dragon Herbs Astragalus (wortelextract)

Dragon Herbs Astragalus (wortelextract)

Een rijk en krachtig versterkend kruid voor het gehele lichaam!


De wortel van de Astragalus membranaceus, een kruid uit het noorden van China, wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt voor het versterken van het gehele lichaam. In het oosten weet men al heel lang dat Astragalus de spieren versterkt en het de metabolische functies ondersteund. Astragalus is dan ook een van de belangrijkste kruiden, internationaal erkend door wetenschappers als een rijk en krachtig versterkend kruid.

Dragon Herbs oogst haar premium grade rauwe Astragaluswortels uit Yantai Country, de belangrijkste premium Di Tao bron van Astragaluswortel.

De wortels worden volgens de regelen der kunst voorbereid en dan geëxtraheerd met behulp van geavanceerde technologie, waardoor behoud van de kostbare bestandsdelen is gewaarborgd. Dragon Herbs Astragalus wortelextract bevat de volledige reeks aan astragalosides (astragalus saponinen), Astragalus polysaccharides, en alle overige belangrijke bestanddelen van de Astragalus wortel.

Beschermende Qi
Bijzonder aan Astragalus is ook haar invloed op het oppervlak van het lichaam. Daarom wordt het gebruikt om de beschermende Qi (Wei Qi in Chinees) te versterken. De beschermende Qi is een speciale vorm van energie, die juist onder de huid en in de spieren circuleert. Beschermende Qi is een Yang energie. Het circuleert in de onderhuidse weefsels en zorgt daar voor de soeplesse van het vlees en de adaptieve energie voor de huid, een essentiële functie voor leven. Beschermende Qi is de energie van de huid, in harmonie met de energie van het immuunsysteem, reagerend op veranderingen in de omgeving.

Een ander belangrijke effect van Astragalus is haar eigenschap de 'rechtopstaande Qi' te versterken. Rechtopstaande Qi is de energie die het lichaam alloceert om in een rechtopstaande positie te blijven, en aan organen om in haar ideale gezonde positie te blijven, strijdend met de zwaartekracht. Naar mate de leeftijd vordert, raakt deze rechtopstaande Qi uitgeput, een volledig natuurlijk gevolg van ouderdom.

Astragalus doet nog veel meer, zo bevordert het een gezonde en stralende huid, ondersteund het een gezond functioneren van de afscheidingssystemen (inclusief beweeglijkheid zaadcellen) en het zenuwstelsel, en vele streng verboden te benoemen zaken.

Voor wie is Astragalus geschikt?
Als energieverschaffer is Astagalus geroemd om haar verstekende effecten van de huid en de spieren. Het is daarom uitermate gexchikt voor jongvolwassenen, die fysiek actief zijn en behoefte hebben aan overvloedig veel externe energie. Het versterkt de armen en de benen en wordt ook graag gebruikt door mensen die buiten werken, vooral hen die in de kou werken, vanwage haar verwarmende en versterkende natuur.

Traditionele functies
Versterkt de drie spijsverteringen (metabolische functies), verhoogd Qi, versterkt de longen en de milt, verhoogd Yang, verminderd transpiratie, faciliteert afscheiding van water.

Inhoud
100 vegacaps van 500mg
Concentratie: 8:1
Land van herkomst: USA

Ingrediënten
Premium Astragalus membranaceus wortelextract, rijstpoeder, 100% natuurlijke Pullulan (vegetarische capsule, wateroplosbare polysaccharide door fermentatie).

Lees meer!
Dragon Herbs Poria Five Combination

Dragon Herbs Poria Five Combination

De ultieme formule voor doorstroming en drainage!


Poria Five Combination is een klassieke formule (traditioneel de Wu Ling San formule) die het vloeistof metabolisme ondersteunt, zoals beschreven in Traditinal Chinese Medicine (TCM). Alle kruiden in deze formule verbeteren de vloeistofcirculatie in het gehele lichaam, vooral in het lymfestelsel. Daardoor is Poria Five Combination ook verwarmend en bevordert het de (door)stroming van Qi door het lichaam, in het bijzonder door de gebieden die door de milt meridiaan gecontroleerd worden. Het is dan ook een zeer bruikbare formule voor veel mensen! Een van de meest geroemde ingrediënten is de Polyporus umbellatus, een zeer bijzondere paddenstoel! Daarover is alhier veel te vertellen, helaas streng verboden.

Daarom Dragon Herbs Poria Five Combination!
Dragon Herbs Poria Five Combination onderscheidt zich van andere merken door de hoge kwaliteit van de gebruikte kruiden en de toegepaste productietechnologie. Alle kruiden in China (en de meeste andere landen) kennen verschillende kwaliteiten in variëteit, zaadvoorraad, bodemkwaliteit (als er al bodem gebruikt wordt), groeicondities, zorg en deskundigheid van de kwekers en verzamelaars, en het verwerken in de verschillende productiestadia. Dat zijn veel aspecten die steeds weer de juiste aandacht en deskundigheid vragen. Dragon Herbs beoordeelt al deze aspecten tijdens de selectie van de ruwe kruiden en de productieprocessen. Juist hierom zijn alle Dragon Herbs producten zo verbazend effectief!

Poria Five Combination (ook wel Hoelen Five Combination genoemd) wordt zo enorm veel gebruikt in China, dat veel binnenlandse fabriekjes het produceren. Verreweg de meeste van deze fabriekjes gebruiken kruiden van matige kwaliteit, om kosten te besparen. In China zijn het vooral (arme) boeren die het gebruiken, dus het moet echt heel goedkoop zijn. Dragon Herbs zal altijd uitsluitend de premium grade kruiden gebruiken, voor al haar producten, ook voor deze zo belangrijke formule, ongeacht de prijstechnische concequenties.

De toegepaste productietechnologie is ook van groot belang voor het eindresultaat. Veel fabriekjes gooien eenvoudigweg de kruiden in een tank, koken het gedurende enkele uren, en produceren dan een poederextract van het kooksel met behulp van vele hulpstoffen, meestal geen natuurlijke. Dragon Herbs past enkel lage temperatuur extractie toe met gebruik van zeer zuiver water, zonder chemicaliën. De kruiden worden steeds zorgvuldig en beetje bij beetje toegevoegd. Sommige kruiden in Poria Five Combination kunnen slechte enkele minuten koken verdragen. Deze kortkook kruiden worden uiteraard separaat gekookt en pas aan het einde toegevoegd aan het geheel. Zo is bijvoorbeeld de kaneeltak rijk aan aromatische oliën en kan onmogelijk langdurig gekookt worden.

Juist de collectie van deze zo waardevolle aromatische oliën uit het kooksel wordt vaak overgeslagen. Doodzonde, echte Poria Five Combination heeft een mild zoet-scherp aroma, waarmee de ware kracht ervan wordt bestendigd. Dragon Herbs verwerkt altijd haar kruiden in combinatie met een olieval, een geavanceerde techniek die aan het extractiesysteem is gekoppeld. Het vangt verdampende aromatische oliën af en verzameld ze in gekristaliseerde vorm, waardoor niets verloren gaat. Aan het einde van het productieproces worden deze oliën toegevoegd aan het extract. De aanwezigheid van al deze oliën in het eindresultaat is allesbepalend voor de functionaliteit van Poria Five Combination!

Traditionele functies
verhoogd Qi, versterkt de blaas, milt en nieren, faciliteert doorstroming van vloeistoffen en de afscheiding van water.

Inhoud
100 vegacaps van 500mg
Concentratie: 8:1
Land van herkomst: USA

Ingrediënten
Alisma plantago rhizome, Polyporus umbellatus (Zhu Ling), Poria sclerotium, Bai-zhu Atractylodes rhizome, kaneel (takje), rijstpoeder, 100% natuurlijke Pullulan (vegetarische capsule, wateroplosbare polysaccharide door fermentatie).

Lees meer!
Dragon Herbs Adaptogen Energizer

Dragon Herbs Adaptogen Energizer

Verhoogd de mentale en fysieke adaptivitei en vitaliteit, snel en opbouwend!


Adaptogen Energizer verhoogd de mentale en fysieke adaptiviteit en vitaliteit, snel en opbouwend. Het is een authentieke adaptogeen versterkende kruidenformule. Profiterend van de bijzondere Changbai Mountain Ant (mier), zal deze formule de kracht van het lichaam om zich aan ieder denkbare omstandigheid aan te passen uitbreiden, en een gezond functionerend immuunsysteem ondersteuen. Alle samenwerkende kruiden in Adaptogen Energizer verzekeren een verbeterd adaptief vermogen en hogere vitaliteit.

Deze krachtformule helpt overvloedige hoeveelheden energie op peil te houden en verhoogt het mentale en fysieke uithoudingsvermogen, bij zowel vrouwen als mannen! Het is een uiterst krachtig Qi tonic en daarom ook een superieure formule voor atleten! Adaptogen Energizer versterkt Qi, Yin Jing en het bloed.

Verbeterd aanpassingsvermogen!
Wij mensen zijn nauw verbonden met onze omgeving. Iedere verandering binnen die omgeving beïnvloed ons zowel fysiek als psychisch. Hoe we omgaan met dergelijke veranderingen, hoe we ons aanpassen aan veranderingen in onze omgeving en onze dagelijkse prikkels, is in sterke mate bepalend voor onze gezondheid en ons gevoel van welbevinden. Omgekeerd, zodra wij veranderen, zal de omgeving rond ons worden beïnvloed en onze veranderingen reflecteren. De grootheid van de Oriëntaalse natuurfilosofie zit hem in grote mate in haar subtiliteit en visiebreedte met betrekking tot het verband tussen de mens en zijn omgeving. De herbalist erkent deze omgevingsinvloeden als de verandering van de seizoenen, wind, hitte, koude, droogte, vochtigheid et cetera, als fundamenteel oorzakelijke factoren in de gezondheid.

Aanpassingsvermogen vraagt energie. Hoe groter de dagelijkse levensdruk en hoe dynamischer de veranderingen in iemands leven, hoe groter de behoefte aan adaptieve energie wordt. Het eigenlijke doel van de Chinese versterkende kruiden is om het geheel van lichaam en geest, te helpen bij haar adaptieve behoeften. De adaptogene kwaliteiten van Chinese versterkende kruiden is zo groots omdat zij in staat zijn onze lichaam- en geestcapaciteiten optimaal, nauwkeurig en duurzaam te helpen aanpassen aan al die omgevingsveranderingen en daarmee helpen de uitdagingen des levens beter aan te kunnen!

Door het handhaven van de energie van de cellen, weefsels en systemen die ons aanpassingsvermogen reguleren, zijn wij in staat om ons leven in alle volheid te ervaren! We verkrijgen daardoor een verhoogd fysiek, mentaal en emotioneel uithoudingsvermogen. We merken dat we veel gemakkelijker kunnen omgaan met uitdagingen, die anderen zouden uitputten. We zijn weerbaarder, veerkrachtiger geworden, op ieder denkbaar vlak. Dit verhoogde aanpassingsvermogen staat ons toe een rijk, divers en avontuurlijk leven te leiden!

Wanneer ons lichaam optimaal functioneert, zal het zichzelf steeds automatisch en nauwkeurig aanpassen. Dit wonderlijke zelfregulerende mechanisme is onderdeel van iedere lichaamscel. Dit nauwkeurige aanpassingsvermogen is zonder twijfel een belangrijke sleutel tot een stralende gezondheid. BIj een stralende gezondheid, zal niets je meer kunnen verstoren. Als het erg warm is, zal je lichaam zich aanpassen zodat je je prima voelt. Als het koud is, idem dito. Mensen die zich gemakkelijk kunnen aanpassen, zijn over het algemeen gelukkig en succesvol.

Teveel prikkelvolle omstandigheden putten echter onze adaptieve energie uit, langzaam maar zeker. Uiteindelijk, als we ouder worden of de uitdagingen van het leven ontmoeten, kan onze adaptieve Qi te laag blijken, we gaan misaanpassingen maken. Zodra we minder adaptief worden, zullen we onszelf meer en meer bewust worden van ongewenste situaties om ons heen, in ons. Er ontstaat een vicieuze cirkel.

De Chinese versterkende kruiden behoren gelukkig tot de beste instrumenten voor het verkrijgen en behouden van ons aanpassingsvermogen. Het is natuurlijk veel beter om ongewenste, prikkelvolle situaties te vermijden of tenminste te minimaliseren. Samen met meditatie, qigong (yoga) en diepgaande ademhalingstechnieken, zijn deze Chinese kruiden de perfecte natuurlijke manier om beter om te gaan met onze moderne uitdagingen. De juiste versterkende kruiden zijn pure voedingssupplementen die lichaam en geest helpen bij het hervinden van balans onder moeilijke omstandigheden. Door deze kruiden continue te gebruiken, zelfs wanneer de ongewenste factoren minder aanwezig zijn, kunnen we veel gemakkelijker omgaan met onze uitdagingen en deze eenvoudiger overwinnen met minder agitatie. En dat is ook bijzonder plezierig voor je naasten.

Het is de kunst om niet zonder adaptieve energie te geraken, zorg er altijd voor dat er reserve-energie beschikbaar is. Dan kunnen we ook iedere noodsituatie aan, zonder onszelf uit te putten!

De primaire adaptogene kruiden die je helpen bij onze moderne uitdagingen!
Alle kruiden die worden gebruikt in de Chinese kruidengeneeskunde dragen bij aan ons aanpassingsvermogen. Sommige kruiden echter genieten een bijzondere reputatie als het gaat om ondersteuning van het aanpassingsvermogen en het omgaan met verboden te benoemen op superieure wijze. Dat zijn de 'Super Adaptogenen'. De versterkende kruiden die iedereen zou moeten gebruiken om zichzelf te beschermen tegen verboden te benoemen. Bovendien zijn alle kruiden in deze krachtige Adaptogen Energizer formule ook immuun modulatoren.

De machtige kruiden in Adaptogen Energizer!

Polyrhachis Ant

50% van deze formule bestaat uit mier. Op mier gebaserde versterkende formules worden in Azië veel gebruikt om fysieke en sexuele kracht te bevorderen. Wetenschappers hebben herhaaldelijk aangetoond dat mieren zeer voedzaam zijn en krachtige versterkende eigenschappen bezitten. Mier wordt beschouwd als een premium adaptogeen. In China luid een bekende uitspraak; Ginseng is de koning van de kruiden, terwijl mier het kruid van de koningen is'. Mier wordt veelal gebruikt om een gezond werkend immuunsysteem te ondersteunen. Polyrhachis mier, een bijzondere miersoort gebruikt als versterkend kruid, heeft zogenaamde double-diection eigenschappen. Daardoor kan het door iedereen worden gebruikt voor het reguleren en onderhouden van een gezond werkend immuunssysteem. Mier ondersteunt ook het zenuwstelsel, de spijsverterigsfuncties, de ontgiftingsfuncties en het spierenstelsel. Omdat het ook een korte- en lange termijn energiebooster is, zijn mierformules bijzonder geschikt voor atleten, vooral indien gecombineerd met Ginseng, Gynostemma, Eleuthero, Cordyceps, Morinda en andere vergelijkbare versterkende kruiden. Mier ondersteunt ook een gezond werkend niersysteem, inclusief de sexuele functies en de skeletstructuur. In Azië heeft mier een sterke reputatie als verhoger van het libido en de viriliteit en het gezond houden van de leverfuncties, zonder bijwerkingen. Het is met recht een van de premium versterkende kruiden in Azië!

Tibetaanse Rhodiola wortel (Rhodiola sacra)
Tibetaanse Rhodiola is een buitengewoon kruid. Het is zeldzaam en groeit in een van de zwaarste leefomgevingen. In China wordt het 'Plateau Ginseng' genoemd. De Tibetanen beschouwen Rhodiola als een heilig kruid. Het wordt al gebruikt sinds het ontstaan van de Tibetaanse beschaving als een krachtig adaptogene vitalisator. De Chinezen waarderen Rhodiola al meer dan tweeduizend jaar. Het wordt beschouwd als een verboden te benoemen en wijsheid verhogend superkruid. De zeldzaamheid ervan heeft er echter aan bijgedragen dat Rhodiola buiten Azië nooit eerder grote bekendheid heeft verworven. De Russische verwant Rhodiola Rosea is wel breed bekend in de internationale kruidengeneeskunde. Deze kan namelijk gekweekt worden en is daardoor veel breder beschikbaar. 

Tibetaanse Rhodiola wordt in Azië echter beschouwd als superieur aan de Russische verwant. Het is een perfect kruid voor mensen die fysiek en mentaal zware arbeid verrichten. Het verhoogd het uithoudingsvermogen en de mentale capaciteiten. Het is ideaal als versterkend en energie leverend kruid voor zowel sporters als beeldschermwerkers. De inname van een kleine hoeveelheid Tibetaanse Rhodiola is al voldoende om opname, transport en het gebruik van zuurstof te verhogen. Het is een ideaal kruid voor de moderne mens.

Ginseng wortel
Van Aziatische Panax Ginseng is het al duizenden jaren bekend dat het helpt bij de omgang met prikkelvolle omstandigheden. Het wordt vooral daarom door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. Ginseng kan continue gebruikt worden zodat lichaam en geest steeds vol energie, klaar zijn voor de lastigste situaties.

Gynostemma blad
Deze plant groeit in de tropische gebieden van Azië, het is een Supreme Superfood. Er is dan ook veel onderzoek naar gedaan. Het bevat meer dan 100 saponines, vergelijkbaar met die gevonden in Ginseng, die sterk bijdragen aan ons adaptief vermogen. Gynostemma verzacht spanningen en bouwt energie op. Het heeft veilig modulerende eigenschappen door het gehele lichaam, zonder enige bijwerking. Het kan daardoor door iedereen gebruikt worden.

Eleuthero wortel (Siberische Ginseng)
Eleuthero is het equivalent van Ginseng in zijn adaptogene capaciteiten, hoewel sommige expert zeggen dat het krachtiger is. Eleuthero bevat saponinen die zowel het zenuwstelsel als het endocriene systeem ondersteunen. Het is ook een immuunmodulator en daarmee een perfect versterkend kruid voor de geest.

Astragalus wortel
Astragalus is een van de meest krachtige natuurlijke middelen voor het reguleren van lichaamsfuncties. Het is een fundamenteel versterkend kruid voor Qi en zou daarom onderdeel moeten zijn van iedere adaptogene harmonieformule. Het is bovendien een essentieel 'double-direction' kruid met een groot adaptogeen effect op het immuunsysteem. Deze eigenschappen vinden we ook terug in de Reishi paddenstoel.

Duanwood Reishi paddenstoel
Reishi (Ganoderma lucidum) is het perfecte kruid voor deze moderne tijd. Het is versterkend, proactief en bovendien kalmerend voor het zeuwstelsel. Het is zowel een krachtige Qi versterker als de ultime Shen versterker. Een perfect harmonie kruid. Het helpt je bij het in je eigen kracht komen. Zodra je Reishi gebruikt voel je je adaptief sterk en beschermd. Adaptogen Energizer bevat de echte op een boomstronk (log-grown) gekweekte Duanwood Reishi vruchtlichamen.

Goji bes
De Goji bes (Lycium barbarum) levert de reserve-energie die nodig is om zo'n beetje iedere tegenslag te doorstaan. Goji ondersteund een vrolijke houding, en dat is nuttig in verboden te benoemen omstandigheden. Net als de andere Adaptogen Energizer versterkende kruiden, helpt Goji je sterk, ontspannen en weerbaar te maken en te houden.

Schizandra bes
Schizandra is een zeer belangrijk adaptogeen kruid. Schizandra helpt de mens te ontspannen, ondersteund het zenuwstelsel en houd alert. Schizandra wordt beschouwd als een van de belangrijkste geest versterkende kruiden in de kruidengeneeskunde. In tegenstelling tot cafeïne-houdende stimulatoren, veroorzaakt Schizandra geen zenuwachtig gevoel. Het zal juist milde rustgevendheid, waakzaamheid en mentale focus brengen.

Licorice wortel
Licorice wortel is een belangrijk versterkend kruid die ieder ingrediënt in welke formule dan ook harmoniseert. Het is ook een krachtige ontgifter en adaptogeen kruid!

Voor wie is Adaptogen Energizer geschikt?
Voor iedereen die de mentale en fysieke energie wenst te verhogen, iedereen die het belang van buitengewone grote adaptiviteit begrijpt!

Traditionele functies
Voedt, versterkt en balanceert Qi, Yin Jing en bloed, krachtig Qi adaptogeen.

Inhoud
100 vegacaps van 500mg
Concentratie: 8:1
Land van herkomst: USA

Ingrediënten
Polyrhachis Ant, Tibetan Rhodiola root, Gynostemma leaf, Eleuthero root, Schizandra fruit, Astragalus root, Duanwood Reishi fruiting body, Chinese Ginseng root, Goji berry, Chinese Licorice root, rijstpoeder, 100% natuurlijke Pullulan (vegetarische capsule, wateroplosbare polysaccharide door fermentatie).

Lees meer!
Dragon Herbs Gynostemma (bladextract)

Dragon Herbs Gynostemma (bladextract)

Een krachtig adaptogeen en antioxidant voor langlevendheid!


Gynostemma pentaphyllum is een authentiek adaptogeen kruid. Gynostemma wordt ook wel 'zuidelijk Ginseng of 'wondergroen' genoemd. De delicate heldergroene bladeren van deze laaggroeiende plant worden beschouwd als een van de belangrijkste Aziatische 'longevity' (langlevendheid) kruiden. Het is al jaren razend populair, wereldwijd. Gynostemma is een krachtig adaptogeen en antioxidant en ondersteund een gezonde activiteit van het immuunsysteem. Traditioneel wordt het gebruikt voor het ondersteunen en handhaven van normale, gezonde luchtwegen, hart- en bloedvaten, de spijsvertering en de leverfuncties.

Het hooggeconcentreerde poederextract is gemaakt van de puurste (zonder chemicaliën) en allerbeste kwaliteit Gynostemma, dat groeit nabij de top van het Great Immortal Peak, een afgelegen en nog ongerepte berg in het zuiden van China. Het wordt daar uitsluitend geteeld met behulp van zuiver bronwater uit de bergen en natuurlijke neerslag. De belangrijkste actieve bestandsdelen van Gynostemma zijn gypenosides. Dragon Herbs Gynostemma bevat meer dan 100 natuurlijk voorkomende gypenosides, het is de krachtigste en zuiverste Gynostemma in de markt!

Traditionele functies
Ondersteuning en handhaving van normale, gezonde luchtwegen, hart- en bloedvaten, de spijsvertering en de leverfuncties.

Inhoud
100 vegacaps van 450mg
Concentratie: 10:1
Land van herkomst: USA

Ingrediënten
Gynostemma pentaphyllum bladextract (Biologisch gekweekt, EcoCert certified), rijstpoeder, 100% natuurlijke Pullulan (vegetarische capsule, wateroplosbare polysaccharide door fermentatie).

Lees meer!
Dragon Herbs Schizandra

Dragon Herbs Schizandra

Een authentiek breed spectrum Tonic Herb!


Schizandra fruit, van de plant Schisandra chinensis, is het kruid dat het allemaal doet! Het ontwikkelt en beschermt de primaire levensenergieën. Schizandra, bekend als het wezenlijke van de Chinese versterkende kruiden, ondersteunt vitaliteit en schoonheid wanneer het gedurende een bepaalde tijd, regelmatig gebruikt wordt. Schizandra fruit bevordert een stralend gezonde huid, ondersteund de geest en behoud van een krachtig geheugen, zuivert het bloed en helpt de sexuele energie en sexuele functies bij mannen en vrouwen op niveau te houden.

De Chinese naam voor Schizandra, Wu Wei Zi, verteld ons al veel over de kwaliteiten van dit kruid. Wu Wei Zi betekent vijf smaken fruit. Omdat Schizandra alle vijf fundamentele smaken bevat (zuur, bitter, zoet, zout en umami), bevat het ook de essenties van de vijf elementaire energiën (hout, vuur, aarde, metaal en water). Schizandra wordt mede hierdoor beschouwd als een gezondheidsbevorderende tonic, uit dezelfde klasse als Ginseng, Reishi en Goji!

Eeuwenlange verering!
Schizandra wordt al sinds het begin van de Chinese beschaving gebruikt als tonic herb, versterkend kruid. Het is vanaf het begin vereerd en is en blijft een elitekruid binnen de Chinese kruidengeneeskunde (TCM). In Shen Nong’s Pharmacopoeia (geschreven tussen 1e en 2e eeuw na Christus) werd er voor het eerst over geschreven. Daarin werd het al vermeld als een superieur kruid.

Vooral de Taoïsten vereerden Schizandra. Schizandra was ook het favoriete kruid van Ron Teeguarden's leraar, Taoist Grandmaster Sung Jin Park. Vooral omdat het alle drie de schatten (Jing, Qi en Shen) versterkt, alle 12 meridianen binnendringt en alle vijf elementen voedt.

Jing, Qi en Shen
Een goed bruikbare manier om het systeem van de drie schatten Jing, Qi en Shen te begrijpen, is door het leven als een kaars te zien. Jing is de kaars, onze reserve aan levenskracht, brandstof. Jing bepaalt hoe lang we leven, en de kracht van ons leven. Qi is de vlam. Het is de energie verworven door ademhalen en eten. Qi manifesteert zich in onze dagelijkse vitaliteit en onze aangeboren verdedigingskracht. Shen is het licht van de vlam. Het is onze spirit, psyche en onze wijsheid. Wanneer Jing, Qi & Shen voldoende zijn gevoed, en met elkaar in harmonie zijn, wacht ons een stralende gezondheid!

Ondanks het feit dat alle lichaamsfuncties baat hebben bij Schizandra, wordt traditioneel de meeste invloed toegekend aan die op de nieren, de longen, de hersenen en de leverfuncties.

Daarom Schizandra chinensis (Wu Wei Zi)!

 • Versterkt de drie schatten!
 • Dringt alle twaalf meridianen binnen!
 • Voedt alle vijf elementen!


De drie schatten zijn de drie fundamentele levensenergiën. De twaalf meridianen zijn de energiekanalen die door het gehele lichaam lopen. De vijf elementen zijn de vijf energiestadia van de natuur. Kort samengevat, Schizandra is een zeldzaam kruid waarvan alle lichaamsfuncties en organen profiteren, volgens de traditionele Chinese en Taoïstische gezondheidsleren!

Huidminnend!
Zoals beschreven, Schizandra ondersteund de huid inclusief al haar functies. Schisandra wordt dan ook veel gebruikt om de huid te verfraaien en om de huid tegen de schadelijke effecten van weer en wind te beschermen. Dankzij de samentrekkende eigenschappen van Schizandra, zal de huid eerder vocht vasthouden en daardoor voller, mooier worden. Schizandra is van oudsher populair bij de welgestelde Chinezen, vooral bij de vrouwen aan het Keizerlijk hof, vanwege haar jeugdigheid behoudende kwaliteiten. Er wordt gezegd dat diegenen die Schizandra consequent gebruiken, jeugdig zullen blijven, zowel uiterlijk als mentaal. Na enkele maanden gebruik zal de huid stralen van gezondheid, weer fijn, egaal en zuiver tonen!

Mindminnend!
Schizandra wordt ook beschouwd als een van de premium mind tonics binnen het herbalisme. Het wordt gebruikt om de concentratie, het geheugen en de alertheid te ondersteunen. De menselijke intellectuele activiteit zal toenemen bij gebruik van Schizandra. Zelfs een bescheiden dosering ervan zal verschillende activiteiten die concentratie, fijne coördinatie, gevoeligheid en uithoudingsvermogen vergen, ondersteunen. Letterlijk van het rijgen van een draad door het oog van een naald, tot aan het lopen van een marathon!

In tegenstelling tot de vele caffeïne houdende stimuli, zal Schizandra geen spoor van nervositeit opleveren. Het is dan ook een heuse Shen stabilisator! Op kalme wijze zal het waakzaamheid, scherpte en focus brengen! Schizandra heeft een balancerende, regulerende werking op het centrale zenuwstelsel. Daarom kan gebruik ervan resulteren in een nauwkeurig en optimaal evenwicht tussen de stimulerende en de remmende controlefuncties van de cerebrale cortex! Schizandra is derhalve overduidelijk een zogenaamd bidirectioneel werkend kruid.

Leverminnend!
Schizandra beschermd en versterkt de lever, oude kennis. Daarom is Schizandra een van de primaire reinigingsagenten in leverreinigingskuren. Het heeft dan ook niet de zo bekende nadelen die vele andere inferieure leverreinigende kruiden kunnen hebben. Schizandra zal de lever beschermen tegen de schade van de vele toxines die we dagelijks consumeren en absorberen. Het is heel effectief in het aanjagen van ontgifting en zuivering van geactiveerde toxines, inclusief xenobiotics.

Water Qi minnend!
Schizandra verhoogd ook de water Qi in de nieren en in de genitale organen, de zogenaamde sexuele vloeistoffen. De bekende sexuele vermoeidheid zal als sneeuw voor de zon verdwijnen, bij zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen zal de circulatie en de gevoeligheid in de geslachtsorganen, en de vaginale secretie tijdens het orgasme toenemen. Vrouwen merken een verhoogde genitale warmte en gevoeligheid, nadat zij een tijd Schizandra gebruiken. Daarom vind je Schizandra terug in de betere libido versterkende kruidencomplexen.

Traditionele functies
Voedt, versterkt en balanceert de drie schatten Jing, Qi en Shen, versterkt de water Qi. Versterking van de huid, de nieren, de longen, de hersenen, de leverfuncties en de genitale organen.

Inhoud
100 vegacaps van 500mg
Concentratie: 1:1
Land van herkomst: USA

Ingrediënten
Biologisch Changbai Mountain Northern Schizandra fruit, rijstpoeder, 100% natuurlijke Pullulan (vegetarische capsule, wateroplosbare polysaccharide door fermentatie).

Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2016 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken