Copy

Les i nettleser

Speiderlandsleiren Nord i Bodø 2017
Foto: Carl-Frederic Salicath

Landsleiren tar form!

Det jobbes på høygir med alt fra program til klargjøring av området til Nord 2017. Nå er det tid for å spre det glade budskap om Nord 2017 i gruppa, slik at dere er klare til å melde dere på i januar. I dette nyhetsbrevet vil vi ta opp en del av det som er nyttig å vite til forberedelsene. Resten finner dere på www.nord2017.no. Dette blir helt vilt!  

Foto: Alexander Vestrum

Reise

Reisen til leir er en del av leiropplevelsen, og reisen til Bodø blir en unik mulighet til å se Norge sammen med speidergruppa. Vi oppfordrer dere derfor til å velge forskjellig transportmiddel hver vei, slik at dere kan se landet på forskjellige måter.

I utgangspunktet trenger dere kun å forholde dere til leiren når det gjelder transport, ettersom vi vil ha gode avtaler for både fly, tog og buss. Andre alternativer blir egen bil eller muligheten for å hive seg med på sjøspeiderarmadaen Vannvittig (se leirens nettsider).

Fly: Leiren vil reservere alle flybilletter på ankomst- og avreisedagene, og sette opp charterfly der det er nødvendig. Prisen vil være lik for alle fra samme landsdel, og det vil i utgangspunktet være mulig å fly fra alle landsdeler. En eksempelpris er 1500 kr per vei på strekningen Oslo–Bodø. Alle prisene vil bli kunngjort så snart de er klare.

Tog: Leiren har reservert alle togbilletter til Bodø på ankomst- og avreisedagene. Prisene vil være avhengig av hvor dere skal ta toget fra. For eksempel kan prisen for Oslo–Bodø bli 1200 kr per vei for voksen og 600 kr per vei for barn (opptil 16 år).

Buss: Landsleiren vil lage en avtale med busselskaper om busstransport. Foreløpig estimat på prisen er 1000,- per person én vei. Dette inkluderer enkel overnatting på veien som leiren organiserer i for eksempel klasserom eller gymsal.

Ta kontakt ved spørsmål om reise, og se flere detaljer på www.nord2017.no.

Foto: Christer Danmo

Program

Alle som skal på leir – både speidere, rovere og ledere – kan glede seg til et spennende program. For speiderne blir dette organisert i patruljer, og ved påmelding til leiren setter patruljene opp hvilke aktiviteter de ønsker seg, og hva slags haik de helst vil ha.

Så langt kan programetaten friste med blant annet en midnattsøkt, hinderløype, høydepark, kulturaktiviteter på torget og Nord 2017-versjonen av den tradisjonelle markedsdagen og haiken. Alle haikene vil være overnattingshaiker, og patruljen vil kunne velge mellom fire forskjellige vanskelighetsgrader ut fra egne forutsetninger.

Programetaten er fremdeles interessert i hel- og halvsprø aktivitetsforslag, så ikke brenn inne med gode ideer!

Foto: Alexander Vestrum

Påmelding

I høst er det tid for å gjøre alle forberedelsene til landsleirpåmelding, for i januar 2017 skal alle melde seg på leir! Det er lurt for gruppeleder å begynne å skaffe seg oversikt over hvem som skal delta, og hvordan alt skal organiseres, for i januar vil det blant annet bli spurt etter personlige opplysninger, helsekort og valg innen program, haikerute, reise og forsyning.

All nødvendig informasjon fra Nord skal være på plass senest 1. november 2016, så ikke nøl med å ta kontakt på info@nord2017.com hvis det er noe dere føler mangler for å kunne gjøre gode forberedelser til leir.

KA FARSKEN?

«Hva koster det å delta på Nord 2017?» 

Er du speider, leder eller rover, betaler du 2600 kroner for å delta på leiren. Er du stabsmedlem på fulltid, betaler du 1600 kroner. Deltakelse på arbeidsleir gir rabatt på 25 % for hver uke før leir og 50 % rabatt for uka etter leir.

Det vil også bli rabatt for familier der minst tre personer fra samme husstand skal være med.

Mer om reisekostnad og opplegg for reise finner du ovenfor.

KA FARSKEN?

«Hvordan får vi en vennskapsgruppe?» 

Hvis gruppa ønsker seg en vennskapsgruppe, kan vi sette dere i kontakt med en av de mange utenlandske gruppene som skal delta. De ønsker gjerne å bo ved siden av dere på leiren og få låne kjøkkenutstyr og telt av dere. I tillegg ønsker flere av gruppene å besøke vennskapsgruppen sin enten før eller etter leiren.

Kunne dere tenke dere en slik internasjonal opplevelse, ta kontakt ved å bruke kontaktskjemaet nedenfor eller e-postadressen info@nord2017.no. Si gjerne litt om hvilken kapasitet dere har før og etter leiren.

Har dere allerede en vennskapsgruppe i utlandet, er dere mer enn velkomne til å invitere dem til Nord 2017.

Send oss flere spørsmål!

Følg oss!

Følg med på stort og smått om landsleiren på Facebook og Instagram! Send oss gjerne en melding om det er noe du lurer på, eller om du har innspill eller tips.

Facebook
Instagram
Nettside
E-post

Nord 2017 er en landsleir for Norges speiderforbund og deres mange speidervenner 1.–8. juli 2017 i Bodø. Det blir en intens leir med lys døgnet rundt, korte avstander, leirbålskos og heftige opplevelser!

Her kan du oppdatere din e-postinformasjon eller melde deg av nyhetsbrevetOm du ønsker nyhetsbrev på engelsk for utenlandske speidere, kan du melde deg på her.