Copy
Aanvullend op ons jaarverslag 2022 is hier ons beeldverslag met enkele uitgelichte producties van de Popfabryk. Het tekstuele jaarverslag vind je op de website. 
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? 

POPFABRYK BEELDVERSLAG 2022

Afgelopen jaar kwam haperend op gang door onzekerheid over de aanhoudende en later mogelijke terugkeer van het corona-virus. Popfabryk is in die tijd op zoek gegaan naar alternatieve presentatieplekken en heeft zich minder afhankelijk gemaakt van de bestaande poppodia. Zo zijn we de samenwerking aangegaan met de Stichting Alde Fryske Tsjerken voor de Tsjerketour en met openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets voor de openluchtvoorstelling De Domela Passie van Meindert Talma met Freek de Jonge. Aanvullend op ons jaarverslag 2021 is hier ons beeldverslag met enkele uitgelichte producties. Met van A-Z: - DE DOMELA PASSIE - EXCITE - FRIESE VINYL CLUB - HIT THE NORTH - IT DEEL - KRSTLBM.FRL - KOMPOST - MEDISYN - NIEUWE MAKERS - UP NORTH - PIXEL POCKET - WISSELSTROOM - WIST NOCH DAT D'R NEAT WIE - WURDSPOKEN

DE DOMELA PASSIE 

Op 18 november 2019 was het een eeuw geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis is overleden. Aanleiding voor Meindert Talma om De Domela Passie te maken. In 2022 was er de speciale openlucht editie met Freek de Jonge. Het mooi vormgegeven boekje plus cd koop je in onze webshop de hele voorstelling kijk je hier nog eens.
De Domela Passie - Meindert Talma

EXCITE 

Excite: Exchange of International Talent in Europe is het Europese uitwisselingsprogramma van de Popfabryk. Excite residence, waarbij we de Friese act Moonloops samen brachten met Hana Lili uit Wales op Welcome to the Village. Samen hebben ze twee liedjes geschreven, waarvan er één is opgenomen en ook een clip bij is gemaakt. Zie hieronder het nummer Lost my head. Cloudsurfers zijn via Excite op pad gegaan, zie hieronder hun tourverslag.
Excite: Moonloops & Hana Lili - Lost my head
Excite: Cloudsurfers Tour Aftermovie

FRIESE VINYL CLUB

Wordt hier lid van de Friese Vinyl Club en support your local scene. Ontvang vier keer per jaar een 12” van een Friese acts en een uitnodiging voor de release show. Of koop de eerste acht releases in onze webshop. Hier  natuurlijk geen link naar een digitale audio of video file, want uitgekomen op vinyl.... [lidmaatschap]

HIT THE NORTH

Luister hier naar de muziek van de Friese Hit the North acts lichting 2022. Popfabryk is de Friese partner in dit Noordelijke samenwerkingsverband. [Moonloops] [Historian] [Johnny loves me] [Renceau

IT DEEL 

Productie van de gebroeders Kleefstra met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek koop je op vinyl in onze webshop of luister je eerst hier. [audio] De editie met de Noren Espen Reinertsen en Eivind Lønning komt in 2023 uit op vinyl.

KOMPOST

Het resultaat van de residenties is uitgebracht op een gerecyclede VHS-band in gelimiteerde oplage van 25 stuks, maar voor degene zonder videorecorder ook online te bekijken. KOMPOST is een meerjarige samenwerking tussen Popfabryk en New Noardic Wave. Een tijdelijke, experimentele vrijplaats voor beeldmakers en geluidskunstenaars in of uit Fryslân. [Video]

KRSTLBM.FRL

We hebben wederom een aantal Friese acts uitgedaagd voor een kerstnummer. KRSTLBM.FRL #2 bevat elf kerstliedjes van Friese artiesten uit allerlei genres en komt tot stand onder de vlag van Platform Popcultuur Fryslân. [audio]

MEDISYN

Friestalig, helend, hemels, krachtig en gegrond. In het voorjaar van 2023 komt zangeres, muzikante en producer DINA met het album medisyn dat in het najaar van 2022 tot stand kwam en speciaal is geschreven voor de Tsjerketour.
Tjerketour - DINA

NIEUWE MAKERS  

Popfabryk ondersteunt jaarlijks een aantal Nieuwe Makers in 22 waren dit Esther de Jong, Michelle Samba en Zardy de Haan. De eerste clip Nachtjapon van het nieuwe album van Esther de Jong dat in 2023 verschijnt. 
Nieuwe Makers - Esther de Jong

PIXEL POCKET

De nieuwe productie Pixel Pocket zet jouw wereld op pauze en verkent met een compacte, volle sound het randje van je perceptie. Pixel Pocket is een productie van Popfabryk en Noordstaat.
Pixel Pocket -  Irie Weergang Bove en Charlotte Beerda

UP NORTH

Up North is het interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Krijg hier een indruk van een producties.
Up North - Maya Maria & Brandon McKinney

WISSELSTROOM

De zes Wisselstroom sessies met zestien hiphopartiesten in de studio van Lake Woozoo in Leeuwarden. Wisselstroom is een samenwerking tussen Popfabryk, Noordstraat en Lake Woozoo onder de vlag van het Platform Popcultuur Fryslân. 
WISSELSTROOM SE2E06: KRISSIE X M.E.I (Prod. Jeremy)
WISSELSTROOM S2E05 - Given Ski X Arbee Beats
WISSELSTROOM S02E04 Jooz X Tays (Prod. Freezy)
WISSELSTROOM S02E03 - JADI D X Johnny Loves me (Prod. Mikkl)
WISSELSTROOM S02E02 - Jerra Martin X Jpeg Joey (Prod. Exmore)
WISSELSTROOM S02E01: Hassenpflug X Jay Waldo X DJAYZUS

WIST NOCH DAT D'R NEAT WIE 

Intieme, poëtische teksten vormen de basis van de muziek van ZEA, het solo-project van Arnold de Boer. Daarnaast is taal en taligheid een terugkerend thema op het album, net als in het leven van de De Boer zelf. Er heeft een Tjereketour plaatsgevonden in 2022. Hier de liveregistratie van de albumrelease.
Tjerketour - ZEA

WURDSPOKEN

Hiphopproductie rond meertaligheid. Fryslân DOK maakt er een documentaire over. De Mixtape is nu uit en te koop in onze webshop. Na de release van de mixtape zijn er nog drie Wurdspøken extra releases gerealiseerd waarbij er een nummer is gemaakt met streektaal artiesten. [documentaire]
WURDSPØKEN EXTRA: Danytha X Douwe Dijkstra “Tussenlân” (Prod. Qbeast)
WURDSPØKEN EXTRA: Arie - “Liwwa City” (Prod. soultitude)
Wurdspøken Extra: Zowo X Leon Moorman - Die Muren (Prod. JpegJoey)
Copyright 2023 © Popfabryk, All rights reserved.
Postbus 2585
8901 AB Leeuwarden
info@popfabryk.nl
 uitschrijven voor deze nieuwsbrief | update aanmeldingsvoorkeuren
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website