Copy
Veure el correu electrònic al navegador
El primer Automobile Talks del 2022 dona xifres de previsió i recuperació econòmica per enguany
Nou èxit de convocatòria en format digital


Aquest dimarts, s'ha celebrat en format online el primer Automobile Talks del 2022 per analitzar la previsió de mercat i les matriculacions per enguany tenint en compte totes les variables i els estudis macro econòmics actuals. El vicepresident del Gremi del Motor i Faconauto, Agustí Garcia, ha donat el tret de sortida amb una radiografia de la situació actual. Garcia considera urgent a curt termini impulsar el mercat amb el pla de xoc temporal després d'haver baixat el 2021 les matriculacions respecte l'any anterior. També que aquestes mesures urgents han d'anar en l'àmbit laboral i el suport a la solvència empresarial, ja que moltes empreses han d'afrontar ara la devolució dels ICOS, accelerar la reforma de la fiscalitat vinculada al vehicle de motor i buscar la seguretat jurídica òptima.

Els dos ponents convidats han donat dades en primícia de previsió. José Manuel López, Director comercial de MSI Iberia i analista amb més de 30 anys d’experiència, pronostica un creixement del mercat d’automòbils de turisme nou a Catalunya del 9,2% i 121.000 unitats. Aquest creixement és inferior al 12% espanyol i  redueix el pes del mercat català sobre el conjunt espanyol a un 12,6%, ben lluny del 13,8% d’anys anteriors a la pandèmia. A Catalunya matriculen particulars i les empreses sense flota i es deu a que els operadors de flotes s’han concentrat i, quan matriculen, eviten Catalunya per la pressió impositiva que els genera l’Impost sobre les emissions de CO2.

D'altra banda, també ha estat interessant el detall de la macro economia que ens ha presentat Juan Ramón Garcia, Economista principal a la unitat d’Espanya i Portugal de BBVA Research. En el mercat de comercials nous a Catalunya, el creixement previst és del 12,9% i 22.000 unitats. Aquest creixement supera el 9,2% espanyol. Atribuïm aquesta diferència a la previsió d’una activitat comercial i industrial major a Catalunya i al final de la moratòria de les Zones de Baixes Emissions de Barcelona, que impulsa la renovació del parc. El pes en el mercat espanyol es xifra en el 13,3%, inferior als anys precovid i per la mateixa raó impositiva exposada pels turismes. En el mercat català de la motocicleta nova, el creixement es preveu del 8,3% i 44.000 unitats. El pes de Catalunya s’estima en un 24,3%, o sigui que pràcticament una de cada quatre motos, es matricula a Catalunya.

Pel que fa referència a les transferències, o sigui, el mercat de segona mà, el pronòstic de creixement del mercat d’automòbils a Catalunya és del 5,7% i 302.000 unitats, que representa i un pes en el conjunt espanyol del 15%. En el mercat de comercials usats a Catalunya, el creixement previst és del 17,1% i 57.000 unitats. Aquest creixement supera el 3,3% espanyol. El pes en el mercat espanyol es xifra en el 17,1%, superant amb escreix els anys precovid.

Aquest és el resum de les xifres esmentades:
Us enllacem amb tot el material de l'Automobile Talks. Podeu recuperar els següents materials:

- La sessió enregistrada a youtube
- El dossier macro econòmic de l'economista del BBVA Research, Juan Ramón García 
- El dossier informatiu de l'analista i director comercial de MSI Iberia, José Manuel López
SESSIÓ ENREGISTRADA
DOSSIER BBVA RESEARCH (ESTUDI MACRO ECONÒMIC)
DOSSIER MSI IBERIA (ESTUDI DEL SECTOR DE LA DISTRIBUCIÓ)

 
Amb la col·laboració / Con la colaboración
Segueix-nos!
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Copyright ©
Our mailing address is:
info@gremidelmotor.org // gremi@gremidelmotor.org