Copy
Online versie
HUS @ctueel
Hoe de spoedzorg te regelen op de actiedag? Geef jouw mening via de poll. Sterkz.org treedt vandaag officieel naar buiten met de nieuwe naam, Onder Chronische Zorg een inzicht in wat groepsconsulten doen voor patiënten en een herhaalde tip voor de oproepagenda. Duurzaamheid geeft informatie van refurbished apparaten tot de cvketel aan toe. Toekomstbestendige huisartsenzorg geeft een toelichting op het kiezen van projecten. De Academie van HUS herinnert je aan de HASPEL Pijn. HUS geeft een update over de afspraken rondom zorg aan vluchtelingen, maakt je alert op de gratis tolkenservice en nodigt je uit voor de ALV. Onder Derden vind je twee trainingen op het gebied van besnijdenis en meer informatie in nieuwsbrieven van andere organisaties. 

Actiedag op het Malieveld

Herhaalde oproep - Huisartsen laten vrijdag 1 juli van 14.00-16.00 uur op het Malieveld hun mening horen. Met antwoorden die je geeft op bovenstaande poll bespreken we met de SUS en/of SEH’s welke vorm van spoedzorg haalbaar is op die dag. Ruim tachtig huisartsen vulden de poll al in. Geef ook jouw mening en/of idee voor het regelen van spoedzorg. Vul vóór 8 juni de poll in door op de afbeelding te klikken. 
Klik
hier voor meer informatie over de Actiedag.

Geboortebericht nieuwe naamgeving O&I

O&I Utrecht Stad brengt vandaag de nieuwe naam Sterkz.org naar buiten. Relaties ontvangen dit bericht: 
Samenwerken met de eerste lijn kan voortaan met Sterkz.org
Misschien kende je ons al onder de werknaam O&I Utrecht Stad. Vanaf vandaag gaan we verder als Sterkz.org. Sterkz.org is onderdeel van de Huisartsencoöperatie Utrecht Stad (HUS).

Klik op deze link en ontdek wie wij zijn.

Chronische Zorg

Groepsconsult helpt patiënt en zorgverlener 
Bied in jouw wijk (pre)diabetespatiënten ook groepsconsulten aan. Bel of mail voor informatie of kom een keertje langs in één van onze tweemaandelijkse Gezamenlijk Medisch Consult (GMC). Het uitrollen van GMC is een onderdeel van het beleidsplan Chronische Zorg. Uit onderzoek van Raedelijn blijkt dat door deze vorm van GMC elke geïnvesteerde euro vier keer meer waard is.  

Reacties patiënten: “Ik wist alles wel, maar in zo’n groep komt het binnen.” “Op de heenweg voelde ik me al prettig. Ik ben extra hard gaan fietsen, daar gaat je hart lekker van kloppen.”  Informatie via Irene Groenewegen van team GMC Binnenstad.

Lees de eindrapportage SROI GMC.

Handig tool voor praktijken, oproepagenda in VIP live In VIP Live kun je gebruik maken van een oproepagenda voor DM, COPD en CVRM. Meer informatie vind je hier. Vragen kun je stellen aan VIP Live.

Duurzaamheid

  • Heb je wel eens van refurbished gehoord? Dit zijn tweedehands elektrische apparaten, denk aan smartphones, laptops, koelkasten, et cetera. De apparaten zijn eerder gebruikt, nagekeken en opgeknapt. Waar nodig zijn onderdelen vervangen, bijvoorbeeld een nieuwe accu of een nieuwe batterij. Deze refurbished producten zijn over het algemeen goedkoper.
  • Makkelijk energie én geld besparen? Zet je CV ketel terug op 60 graden. De meest CV ketels staan standaard op 80 graden, maar dat is niet per se nodig. Meer info? Kijk op zetmop60.nl
  • Benieuwd naar waar praktijken die deelnemen aan de pilot duurzaamheid zich mee bezig houden? Op 21 juni is er een webinar over hittestress. Voor meer informatie klik hier.

Toekomstbestendige huisartsenzorg

Voor deelname aan Toekomstbestendige huisartsenzorg (TBHZ) verwachten we dat iedere praktijk een eigen project kiest binnen één van de vier TBHZ thema's. Lees alvast deze toelichting op de vier thema's, onder andere met verwachtingen per thema en de focus van Sterkz.org in 2022. Volgende week ontvangen jullie een informatiebrief met een uitgebreidere toelichting over programma, ondersteuning en aanmelding. 

Er staan twee online TBHZ-informatiesessies gepland waar ruimte is voor jullie vragen. Noteer één van de volgende data: dinsdag 28 juni 12:00-13:00 of donderdag 14 juli 19:00-20:00

Academie

HASPEL
Herhaalde oproep - Schrijf je snel in voor de HASPEL Pijn op woensdagavond 29 juni in de vergaderzaal van het Gezondheidscentrum Binnenstad.  Pijnspecialisten Xander Zuidema, Bernard Lo en Robin Sikking van het Diakonessenhuis verzorgen het programma (zie bijlage) met ruimte voor interactie. 
Deelname is gratis, accreditatie is aangevraagd. Inschrijven via
deze link. 

Afspraken zorg aan vluchtelingen

Voor de nieuwe opvanglocaties voor vluchtelingen, zoals de boot aan de Keulsekade en het Provinciehuis is HUS in gesprek over het leveren van zorg door huisartsen. Aan de randvoorwaarden die wij stelden, wordt (nog) niet voldaan. Krijg je als huisarts de vraag mee te werken, neem dan contact op met Mariska de Velde Harsenhorst. 
Is er mogelijk sprake van spoed, dan kun je adviseren 112 te bellen. Lees meer over gemaakte 
afspraken, check het locatieoverzicht of het wijkbericht van de gemeente.

Gratis tolkenservice

Iedereen moet de kans moet krijgen om iets te begrijpen en om begrepen te worden. Daarom werken we met de gratis tolkenservice die de Veiligheidregio Utrecht (VRU) heeft geregeld. 
Zie
deze bijlage over wat voor soort dienst, hoe je tolkdiensten aan kunt vragen en hoe een tolk te werk gaat. Tip: Heb je een telefonisch tolk nodig, vraag deze altijd ad hoc aan. Op deze manier voorkom je onnodige annuleringskosten. 

Aanmelden Algemene Ledenvergadering

ALV 23 juni in De Zagerij

Herhaalde oproep - We gaan live! De ALV vindt plaats op 23 juni 2021 van van 18.00-20.00 uur in de bovenzaal van De Zagerij, Rotsoord 7b, 3523 CL  Utrecht. In verband met het eten voorafgaand en de indeling van de zaal verzoeken wij je je vooraf aan te melden.
Aanmelden kan tot 21 juni 12.00 uur. Inloop vanaf 17.00 uur. 

Derden
Besnijdenis van jongens en meisjes
Het Fonds Achterstandswijken Midden-Nederland organiseert een scholing op 28 juni van 18.00 tot 21.00 uur op de Laan van Maarschalkerweerd 2 in Utrecht voor huisartsen in de regio over besnijdenis van jongens en meisjes. Uroloog dr. Michael van Balken, Rijnstate ziekenhuis vertelt deze avond over de besnijdenis bij jongens en mannen. Gynaecoloog dr. Wenche Klerkx, St. Antonius ziekenhuis, vertelt over de meisjesbesnijdenis. Ook zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig die hun verhaal met je delen.
Klik voor meer informatie. 

Training over Vrouwelijke Geniale Verminking 
Ook Pharos brengt een E-learning en een gratis training voor huisartsen om Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) beter bespreekbaar te maken. De e-learning is beschikbaar op het Pharos
leerplatform. In de (fysieke) training op vrijdag 1 en 8 juli van 09.00 tot 12.00 uur werkt de trainer samen met co-trainers, ervaringsdeskundigen. Zij vertellen over hun besnijdenis en de impact hiervan op hun leven. Tijdens de training is de gelegenheid te oefenen hoe je VGV het beste bespreekbaar maakt. Locatie: Pharos, Arthur van Schendelstraat 600. Accreditatiepunten training: ABC1, 3 punten. Klik hier om je aan te melden. 

  • ZonMw, uitnodiging symposium: Mensen in een kwetsbare positie tijdens coronapandemie. Wat hebben we geleerd en hoe nu verder? 
  • Onder artsen, nieuwsbrief voor huisartsen van St Antonius.
  • Jellinek, nieuws met onder andere een voorlichtingsvideo over lachgas voor ouders.
  • Raedelijn, nieuwsbrief met een filmpje over samenwerkingsverbanden, onder ander in Utrecht.
  • Medi-link, nieuwsbrief onder andere over Monkeypox
  • De Eerstellijnsweekoverzicht met informatie over online congres: Staat van zelfzorg in Nederland.
(ACADEMIE) AGENDA VAN HUS
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HUS · Arthur van Schendelstraat 600 · Utrecht, UT 3511 MJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp