nachtelijke expositie / einde artist-in-residence
Open de nieuwsbrief in je browser

 


RAM | nachtelijke expositie

RAM is een nachtelijke expositie met als startpunt een oude schapenboet op steenworp afstand van het voormalig eiland Schokland (werelderfgoed) en het bekende architectuur dorp Nagele in de Noordoostpolder.

Met RAM refereren we aan de geschiedenis van de plek waar vroeger schapen werden gehouden. We presenteren het werk van kunstenaars die zich verhouden tot de plek, zijn omgeving, geschiedenis of toekomst.

Deelnemende kunstenaars: Albert Geertjes, Elena Redaelli, Denis Oudendijk, Karin van der Molen, Liset Moerdijk, Marjan Laaper, Niels Post, Pat van Boeckel, Pim Palsgraaf, Robert Roelink, Rolina Nell, Sigrid Hamelink en Wies Noest. Het werk is vanaf de weg te zien, wordt uitgelicht of produceert zelf licht. Het gaat om installaties, sculpturen, objecten en projecties. 

In de donkerste tijd van het jaar laat de Noordoostpolder zich op bijzondere wijze zien. Twee weekenden lang, vrijdag 11 t/m zondag 13 en vrijdag 18 t/m zondag 20 december 2020 van 16.30 - 22.00 uur zijn boerderijen verlicht over een route van 40 km. Wij hebben de Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder aangegrepen als aanleiding voor onze nachtelijke expositie RAM waarmee we een presentatiemogelijkheid creëren binnen de RIVM-richtlijnen. 

RAM is in één richting te rijden. De route start op de kruising Sluitgatweg/ Havenweg bij Nagele, gaat over op de Ramsweg en eindigt onder de Ramspolbrug. RAM is een route van ongeveer 6 km, langs het werk van dertien kunstenaars, die je het beste per auto kunt afleggen.

RAM is een intitiatief van id11 in samenwerking met Prins te Paard en ReRun Producties met ondersteuning van de Verlichte Boerderijenroute Noordoostpolder en het Cultuurmakersfonds.

Met de RAM audiotour is de route eenvoudig te rijden, de QR-code kun je hier vinden en scannen met je mobiele telefoon.

id11.nl
Facebook event

 


einde artist-in-residence 

id11 is in 2001 opgericht ten behoeve van het in 2002 in Rotterdam gerealiseerde project Ontwikkeling. De stichting ontwaakt weer in Delft, waar het van 2008 tot en met 2016 projecten, gastateliers en laagdrempelige presentatie plekken realiseert op tijdelijke locaties. Van 2012 tot en met 2016 maakt id11 deel uit van het Europese netwerk CreArt. In 2013 start id11 een artist-in-residence programma op een boerderij in de Noordoostpolder. Nu, eind 2020 gaan we stoppen met ons artist-in-residence programma in verband met de beëindiging van onze huur en we moeten omzien naar een nieuwe locatie. Tips en suggesties voor een nieuwe woon- en werkplek zijn erg welkom. 

foto: projectruimte id11 met werk van rosa everts
Copyright © 2020 id11, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp