Copy
View this email in your browser
Facebook
Website

Nieuwsbrief februari

Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat minder mensen zich vrijwillig inzetten voor de ander en de samenleving. Dat is jammer want er zijn veel maatschappelijke problemen die vragen om meer betrokkenheid. De campagne Mensen maken Nederland is een onderdeel van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. In dit jaar hopen we meer mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk. Op onze site is informatie te vinden over deze campagne die wij uiteraard onder de aandacht brengen onder de naam 'Mensen maken Roermond'. Naast de campagne Mensen maken Roermond zullen er door Actief Roermond ook expedities begeleid gaan worden waar jullie als organisaties aan deel kunnen nemen. De expeditie Nieuwe Gezichten zullen wij medio 2021 uit gaan zetten, maar hieronder lichten wij al een tipje van de sluier op.

Expeditie Nieuwe Gezichten

Ga jij mee?

Zodra we elkaar weer kunnen ontmoeten nemen wij de rugzak en routekaart mee en gaan op expeditie. Ga jij mee? De expeditie is een methode om, onder begeleiding en samen met andere organisaties, aan de slag te gaan om nieuwe mensen te enthousiasmeren en te werven. Je maakt samen jouw organisatie aantrekkelijker, toegankelijker en bekender om nieuwe vrijwilligers aan je te verbinden. Wil je meer weten of meedoen?
Meer informatie is te vinden op onze website.

Waarderings-
activiteit

Coronaproof 

Het blijft in deze tijd zoeken naar leuke manieren om jullie te bedanken voor jullie vrijwillige inzet. We denken in onze samenwerking met We Are Roermond een leuke activiteit, de Tover Route door de binnenstad, te hebben gevonden. Actief Roermond stelt een aantal toverstokjes beschikbaar. Hoe leuk is het om samen met je (klein)kind deze wandeling te maken. Meer over deze magische actie en de voorwaarden om deel te nemen vind je hier. Liever niet de deur uit? Het Cuypershuis in Roermond heeft heel veel online activiteiten voor groot en klein die via hun site toegankelijk zijn. Maak een online tour door het museum of knutsel je eigen kasteel. Tip: zowel de site van het Cuypershuis als de Toverroute zijn ook leuk voor vrijwilligers die met kinderen werken.

Vrijwilligers-academie

Van huis uit.

Helaas kunnen onze workshops nog niet fysiek plaatsvinden. Gelukkig zijn er altijd nog mogelijkheden om ons online te treffen of jezelf te bekwamen. Na het geslaagde koffiemoment in januari staan er weer twee nieuwe momenten gepland. Namelijk op 23 februari en op
9 maart. Meedenken, meepraten, meedoen! "In de anderhalve meter samenleving" staat gepland op 22 maart. Ook hebben we twee leuke online workshops voor je geselecteerd fondsenwerving VSB en Veilig ouder worden. Uiteraard houden wij al het nieuws met betrekking tot de Corona maatregelen goed in de gaten. Mocht het straks zover zijn dat wij elkaar fysiek kunnen treffen dan zullen we dat uiteraard met jullie communiceren.

Mensen maken Roermond

“Van mij hoeft helemaal niets en dat maakt mijn rol zo waardevol.” 

Lees hier het hele verhaal van Marianne, vrijwilliger bij VPTZ Midden-Limburg (Vrijwilligers palliatieve terminale zorg). 
Contact 
E info@actiefroermond.nl
T 0475-345135 I actiefroermond.nl
 

 
Copyright © 2021 Actief Roermond, All rights reserved.


Wit u de voorkeuren aanpassen?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of uzelf afmelden voor deze mails.

Email Marketing Powered by Mailchimp