Copy
Openen in browser  

Politie vindt ouders van achtergelaten foetus

De ouders van de foetus die vorige week werd gevonden in Den Haag zijn opgespoord. Dat meldt de politie. De moeder verkeert 'naar omstandigheden' in goede gezondheid, zo laat de politie weten.

Lees verder

Brandbrief burgemeesters aan kabinet: 'Horeca en cultuur moeten geplaceerd en met QR-codes open'

'Wij kunnen als burgemeesters niet anders zeggen tegen het kabinet dan: stop, er moet een langetermijnplan komen en een eerlijke verdeling tussen lusten en lasten.' Dat zegt burgemeester Liesbeth Spies (CDA) van Alphen aan den Rijn en vicevoorzitter van veiligheidsregio Hollands Midden donderdagochtend in het radioprogramma West Wordt Wakker. 'De lasten worden heel onevenredig zwaar bij horeca en cultuur gelegd zonder dat er een goede motivatie voor dat verschil is', vinden de burgemeesters. 'En dan lijken de gevolgen van omikron gelukkig ook nog mee te vallen voor de zorg.'

Lees verder

Koningin Máxima sorteert in Boskoop kleding voor asielzoekers

Koningin Máxima heeft woensdag haar handen uit de mouwen gestoken en geholpen als vrijwilliger bij het Rode Kruis in Boskoop. De koningin sorteerde kleding voor asielzoekers.

Lees verder

'Undercoveroperatie rond hoofdverdachte van fatale mishandeling Carlo op Mallorca'

De politie heeft undercoveragenten ingezet om Sanil B. aan het praten te krijgen. Dat meldt NU.nl. B. is de hoofdverdachte van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca vorig jaar zomer. In één van de gesprekken met de undercoveragenten geeft B. toe de 27-jarige man uit Waddinxveen te hebben geschopt, maar hij komt hier later op terug.

Lees verder

Donderdag 20 januari 08:30 uur

Enkele buien en vrij veel wind. Morgen afnemende wind en buiïgheid.

Lees verder

Proef in Midden-Delfland om visserij loodvrij te krijgen

In Midden-Delfland is begonnen met een pilot om het vissen met lood te verbieden. In een gebied van 65 hectare groot moeten vissers voortaan een alternatief gaan gebruiken. Lood is namelijk schadelijk voor de natuur.

Lees verder

Pauline (73) stopt na tientallen jaren met boerderijwinkel: 'Dit zijn de laatste loodjes'

Van kaas en peulvruchten tot eieren en uien. Al tientallen jaren is de boerderijwinkel van Pauline Nieuwenhuizen en haar man Jan een begrip in Zevenhoven en omstreken. Maar aan alles komt een eind, beseft de eigenares maar al te goed. Vol trots kijkt ze terug op hoe de onderneming is uitgegroeid van thuis aardappels verkopen tot een gecertificeerd verzamelpunt van streekproducten.

Lees verder

Coronavirus: Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

Volg hier al het coronanieuws van donderdag 20 januari.

Lees verder

Nieuw vervoer op elektriciteit: rechter geeft gemeente gelijk in zaak van pompeigenaar

De procedure voor het aanbesteden van het vervoer voor kwetsbare groepen in Den Haag hoeft niet over. De gemeente Den Haag mag als eis stellen dat de bedrijven die dit willen doen alleen op elektriciteit rijden. Dat heeft de rechtbank bepaald, nadat de exploitant van een tankstation op de Binckhorst een zaak had aangespannen tegen de gemeente.

Lees verder

Restaurant in Zoetermeer haalt kerst in maart in: 'Menu is al samengesteld'

Kerst vieren in de lente? Ja hoor, bij restaurant Hofstede Meerzigt in Zoetermeer pakken ze 25 en 26 maart groots uit met een heus kerstdiner in winterse sferen. En als het storm loopt, plakken ze er nog een 'derde kerstdag' achteraan ook. 'Kerst is bij ons altijd een fenomeen, we willen dit onze gasten alsnog kunnen bieden.'

Lees verder

Politie houdt man aan voor bedreigen journalist

De politie heeft in Amsterdam een 53-jarige man aangehouden voor bedreiging van een journalist uit de Haagse regio. Deze journalist werd vorig jaar november op Twitter bedreigd. Naar aanleiding van de tweet deed de journalist aangifte.

Lees verder

Haagse raad en provincie lijnrecht tegenover elkaar in discussie over warmtenet

In de discussie over het toekomstige warmtenet blijft de gemeenteraad van Den Haag zich verzetten tegen de wijze waarop de provincie Zuid-Holland de aanleg wil verwezenlijken. Beide partijen staan al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar en het ziet er niet naar uit dat hier verandering in komt.Dit bleek woensdagochtend tijdens een hoorzitting die de provincie voor de Haagse raad had georganiseerd.

Lees verder

Half jaar cel voor man die met fakkel voor deur minister Kaag stond

De man die begin deze maand met een brandende fakkel voor het huis van politica Sigrid Kaag stond, is woensdag veroordeeld tot zes maanden cel. De politierechter in Den Haag veroordeelde de vrouw die alles filmde en rechtstreeks uitzond tot vier maanden cel. Ook krijgen ze een contact- en gebiedsverbod voor onder anderen Kaag en andere leden van het kabinet.

Lees verder

Monument voor doodgestoken Armando: 'Zijn leven deed ertoe'

Het verdriet is er nog elke dag en het gemis nog net zo hevig bij de ouders van Armando Balkaran uit Den Haag. Hun zoon werd bijna een jaar geleden neergestoken en overleed vier dagen later. Het heeft een gat geslagen in hun leven. Volgende week woensdag wordt er een monument onthuld voor Armando in Rijswijk, op de plek waar hij werd gevonden.

Lees verder

Coronavirus: Burgemeesters willen fundamentele herziening coronabeleid

Volg hier al het coronanieuws van woensdag 19 januari.

Lees verder

COA bereidt voormalige gevangenis voor op komst statushouders: 'Wat een mogelijkheden'

Het liefst had het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) afgelopen maandag al de nieuwe inwoners van de gevangenis in Zoetermeer willen verwelkomen, maar met nog wat voorbereidingen te gaan hoopt COA dat dat nu volgende week woensdag wordt. Zo krijgt elke cel een koelkast en moeten in alle deuren nieuwe sloten komen. 'De celdeuren blijven open', vertelt Marijke Klaassens, locatiemanager van het COA. 'Maar voor de privacy van de nieuwe bewoners is het belangrijk dat een deur wel op slot kan. En wij spreken niet van cellen maar van bewonerskamers.'

Lees verder

Auto botst frontaal op vrachtwagen, bestuurder gewond

Door een flink ongeluk op de N207 is die weg woensdagmiddag een tijdje dicht geweest vanaf de hefbrug bij Boskoop tot de rotonde bij de Halve Raak in het dorp. Daar kwamen een vrachtwagen en een personenauto in botsing. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Lees verder

Groep van zeven flamingo's strijkt neer langs kust van Ter Heijde

Naast de zeemeeuwen en aalscholvers doken er woensdag ineens een paar exoten op langs de kust van Ter Heijde: een groep flamingo's. Niet alledaags, maar volgens volgens natuurorganisatie Natuurlijk Delfland ook weer niet zo gek.

Lees verder

Carnaval Noordwijkerhout en De Zilk afgeblazen, derde jaar op rij geen optocht

Het wordt stil eind februari in 'Kokkerhout', ofwel Noordwijkerhout, en in De Zilk. Voor het tweede jaar op rij is het carnaval afgelast. 'Een bitter pil', zegt voorzitter Richard van den Berg van De Kaninefaaten. 'In en in triest', zegt voorzitter Gerard Kuijpers van De Keiebijters, 'maar het is niet anders.'

Lees verder

Protestactie Kapsalon Theater: dwangsommen in Leiden, knippen in Diligentia

De culturele sector protesteerde woensdag op een ludieke manier tegen de voortdurende coronasluiting. Theaters veranderden in kapsalons met live optredens, musea openden de deuren als sportschool. Verschillende plekken in de regio zijn bezocht door boa's. De Koninklijke Schouwburg in Den Haag kreeg een waarschuwing en in Leiden werden voorwaardelijke boetes uitgedeeld. Lees hier al het nieuws van deze woensdag terug.

Lees verder

Kinderlokker (50) bekent schuld: 'Hij kroop bij kinderen in hun hut'

Marco de W. (50) uit Waddinxveen heeft bekend dat hij 27 kinderen heeft gevraagd om hun broek naar beneden te doen en aan hun geslachtsdeel te zitten. Dat bleek woensdag tijdens de eerste pro formazitting in de rechtbank. De W. sloeg toe in Gouda, Waddinxveen en Gouderak. Hij werd opgepakt in oktober vorig jaar, vlak nadat hij twee meisjes had aangesproken langs de IJssel in Gouderak.

Lees verder

Toon meer
Facebook
Twitter
YouTube
Flickr
Website
Nieuwsbrief uitschrijven of gegevens updaten

Copyright © 2022 Omroep West